V anketě ano, ale v diskuzi mám opravu.
Myslím, že Ti děláme radost, když odpovídáme špatně . Já jsem tady za naprosté laiky a ani nevím, jestli to byla anketa i pro ženy, nebo jenom pro lidi
. Ale uzavřela jsem ji, to je moje práce a tu jsem splnila. Moje úvaha byla asi ta nejjednodušší, která se nabízí, a není správná - když se jedná pořád o ten samý kámen a to samé jezero, je jedno, jestli je v loďce nebo mimo. Fyzika je mi úplně cizí, tak asi neslíbím, že to příště bude lepší
.
hmotnost vytlacenej vody = hmotnost kamena
objem vytlacenej vody > objem kamena
mam to spravne?
Pemza je spíše vyvřelé sklo než kámen, ale budiž.
Ano je to tak 151515
Ty musíš byt právník
Svoji práci jsi odvedla skvěle.
Jen mě zklamalo, že se nezapojilo víc lidí, musím s tím přestat, asi to není zábavné.
Lidi shánějí stromečky a poslední dárky, a Ty na nás s fyzikou! To se potom nediv…
Asi máš pravdu, přeji šťastné a veselé Vánoce.
Krásné svátky i Tobě, i když zítra se tady možná ještě “uslyšíme”.
Ok este tu mam dalsiu hadanu:
Moze ist vozidlo pohanane iba vetrom rychlejsie ako vietor?
Myslíš, že Ti niekto v pondelok o druhej v noci odpovie?
Môže. Keď pôjde dole kopcom, tak jeho rýchlosť môže byť väčšia ako rýchlosť vetra.
Ale na tohle sis odpověděl sám
Samozřejmě může. Lidé si neuvědomují jakou má vítr sílu.
Ano, může.
Zná to každý, kdo jezdí na windsurfingu.
Princip vztlaku na plachtě:
Plachta windsurfu funguje podobně jako křídlo letadla – vytváří aerodynamický vztlak. Vítr nenaráží přímo kolmo do plachty, ale proudí kolem ní. Díky tomu vzniká rozdíl tlaků mezi oběma stranami plachty, což vytváří dopřednou sílu, která se přičítá k rychlosti větru.
Proto se také při závodech snaží jezdit tzv. křižovat na boční vítr i když je to na zadní vítr blíže.
Navíc je to na zadní vítr strašná nuda.
Potvrzuji. Předoboční vítr je nejrychlejší. Zaďan je opravdu nuda, ale je s ním i docela nepříjemná plavba, protože se čumák lodi zapichuje do vln. Výška stěžně je totiž obrovská páka.
ano a kedze moze ist rychlejsie plachetnica krizom tak moze ist rychlejsie aj vozidlo na kolesach priamo po vetre
no ale je mozne, ze s pemzou by ta hladina mohla stupnut?
myslim, ze je to komplikovanejsie o to, ze jej pory su vyplnene vzduchom, takze dokaze plavat na hladine a keby sa jej pory zaplnili vodou, jej celkovy objem by sa zmensil.