Ale no tak. Nemusíme ísť do detailov, ale aspoň hrubá predstava.
Ekologicky udržateľné palivo je taký veľmi široký pojem. Palivo sa vyrobí z CO2 zo vzduchu to je fajn. Na výrobu takého paliva treba energiu. Ak za tú energiu vyrobím palivo a potom ho spálim v motore, odjazdím povedzme 1 preteky. Ak by som tú energiu dal priamo do elektromotora, na 1 preteky by mi stačila možno tretina tej energie. Zvyšok energie čo mi zostane môžem použiť ešte na niečo iné. Výroba a spálenie ekologicky udržateľného paliva je absurdne neúčinný proces. To je ako nosiť drevo do lesa. Ak mám k dispozícii elektrickú energiu je najšikovnejšie poslať ju priamo do elektromotora. Namiesto toho elektriku dať do chemického zariadenia (neviem ako to inak nazvať), to zariadenie premení elektriku na výrovu paliva, to palivo spálime a vyrobíme teplo, z toho tepla máme mechanickú energiu. Ak už mám elektrickú energiu, existujú aj lepšie spôsoby ako sa dá využiť.
Obrovské batérie. Na 1 kolo môžu použiť 4MJ energie. Niektoré ebajky a kolobežky majú také veľké baterky. Zas až tak obrovské tie baterky nie sú. Recyklácia je náročná téma to sa ťažko hodnoti. Kedysi sa nerecyklovalo nič. Dnes sa recykluje železo, hliník, plasty, oblečenie, atď. Všetko sa dá recyklovať ale zas je otázka ako pri palive aký to dáva zmysel vzhľadom na použitú energiu. Tak ako tak majú na sezónu povolené 2 baterky takže celá F1 použije za rok 40 bateriek. Ak by sa to aj nedalo ďalej spracovať, toľko bateriek sa zmestí do krabice od chladničky.
V každom prípade je to zložitá problematika a ťažko sa na to hľadá jednoznačná odpoveď.