Ecclestone o Imole 1994: Mosley veril, že to je koniec Formuly 1 | Magazín F1 - F1online.sk

Smrť Ayrtona Sennu a Rolanda Ratzenbergera mala ďalekosiahle následky na celú Formulu 1, ktorá musela celkom zmeniť prístup k bezpečnosti. Nenaplnili sa však najväčšie obavy vtedajšieho prezidenta FIA Maxa Mosleyho, ktorý podľa Bernieho Ecclestona predpovedal, že kráľovnú motoršportu zrušia.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/152125/ecclestone-o-imole-1994-mosley-veril-ze-to-je-koniec-formuly-1

Aby F1 nepadla, tak se Bernard s Bičíkem rozhodli rychle vymyslet novou hvězdu F1 a na Sennu se co nejrychleji zapomělo.
Tou hvězdou se stal Schumi i díky zakázané elektronice, ale účel světí prostředky, proto se tenhle podvod zaretušoval.

doprdele Ferdo, dobre ty :smiley: :smiley:

1 Like

Bičík přece není žádná novinka. Tohle označení se už používá roky. :wink:

ja som to este nepocul ale kontext je viac nez trefny hahah :smiley: vcera som inak videl dokument o Tommy Hilfigerovi, jak mali nazi minulost, a tiez sa tam rozoberalo, ze sa mozno sportom snazia ocistit, ze napr aj preto boli sponzor Mercedesu pocas Hamiltona atd … clovek radsej ani nic nehlada uz :smiley:

Trefná přezdívka je to určitě a hlavně pravdivá.
O Tommym slyším poprvé. Já nejraději jeansy, triko a tenisky.

Zakazana elektronika nikdy nebola dokazana,teda bola legalna. Drzme sa faktov.:slightly_smiling_face:

Prokázaná byla. Dokonce se prokázalo, že byla ukryta pod nějakým kódem. Jediné co se oficiálně neprokázalo její použití, ale nejeden očitý svědek tvrdil, že ji Benetton používal a prstem na ni ukazoval i samotný Ayrton.

Bol tam nejaky softver,u ktoreho vsak Fia nevedela dokazat,ze bol proti predpisom. A hlavne nedokazali jeho pouzivanie.
Jasne,ked Senna povie, ze tam musi byt, lebo on nieco vidi,tak je to na 100% pravda. Prosim len tieto rozpravky neberme ako fakty.

3 Likes

Chápu, že chceš bránit Schumiho, ale přemýšlej logicky. Ten softver byl od 1994 zakázaný, ale dříve se používal, takže byl plně funkční.
A šéfem Benettonu byl kdo? Flavio. Už jen tahle osoba patří k největším podvodníkům celé historie F1.
Ty si klidně Schumacherové nevině věř, ale já jsem z pohádek vyrostl hodně dávno.

Tieto konspiracie o Schumiho trakcnej kontrole davam na rovnaku uroven ako teorie o tom ze pristatie na mesiaci je vymyslene a zem je plocha.

4 Likes

Jos Verstappen to taky potvrdil, že měl něco víc.

2 Likes

nvm mne z toho pride ako narieka, ze maju rozlicne auta :frowning: kde som to len uz videl hm

1 Like

Tu nejde o vinu ci nevinu Schumachera, ale o dokazy. F1 bola vzdy o sedych zonach aj za cias Colina, tak sa netvarme,ze len Beneton bol zly.
Pokial Fia nevedela dokazat pouzivanie nejakeho zbytkoveho zakazaneho softveru, tak je auto legalne. To by sme sa mohli dlho bavit, kolko titulov asi ziskal Lotus s nelegalnym autom a nikto to predsa nerobi,lebo auta presli schvalenim Fia a boli legalne.

Dřív to bylo úplně normální, že jednička měla lepší auto/díly/techniku. Výrobní a kontrolní kvalita nebyla na tak vysoké úrovni.
Dnes to může být také, že lepší jezdec dostává lepší kudy, ale už je rozdíl minimální. Dřív to byly třeba celé kilogramy.

1 Like

A nie preto nariekal, ze on to praveze nemal?:joy:

Už si to přesně nepamatuji…
Jsem rád, že si pamatuji, co jsem měl dnes k obědu.

1 Like

niekam ti spadlo “n” :thinking:

hele to mi je jasne, dokonca este aj u Brawn GP sa to riesilo, ze Rubens ma o nieco horsie diely atd … .to tu je snad od pociatkov F1

mne slo o to, co tam jos tvrdi - tvrdi tam len, ze nech robil cokolvek, auto mu nedalo vykon a manevrovatelnost, co michaelovi … je toto dokaz ohladom zakazaneho SW? za mna tazko

1 Like

Těžko říct. Jos byl výsledkama na úrovni Latifiho.

1 Like

Vím o tom jen jsem si nemohl vzpomenout na jméno jezdce, který ten podvod potvrdil.