Dotiahne sa Ferrari a Mercedes na Red Bull? Ani náhodou, predpovedá Jordan | Magazín F1 - F1online.sk

No tak o čem píšeš? Píšu o konceptu monopostu, těch bylo vícero ve zmíněných sezónách :grinning:

A kolko z nich fungovalo okrem Mercedesu? Do konceptu treba ratat aj motor v tej dobe. Dnes uz su motory pomerne vyrovnane.

Celá éra Mercedesu ale už byla poznamenaná podobnými nesmysly, v té době hlavně žetony. Věřím, že jinak by taky tak dlouho netrvala, a teď jsme si nepomohli - jenom se prohloubila bezradnost týmů a deprese diváků, jako jsem já :smile: .

No, tak v éře Mercedesu dokázal i konkurenční tým vyhrát víc, než jeden závod :sweat_smile:

Tak to se těžko dozvíme. Moc si ale neumím představit, že by to bylo horší. Možná jednu sezónu, ale pak by se větší týmy s jejich možnostmi měly dotáhnout.

1 Like

Tak možná pomůže ohlednout se zpět do 2000’s, kde bylo neomezené testování a kolik let z toho byla dominance a kol let z toho byly víc, jak dva týmy ve předu

Tak vtedy isla FIA ruku v ruke s Mercedesom zetonmi, pneumatikami a podobnymi vymyslami. :slight_smile:

Komu vlastne fandis, ze tak trpis? :smiley:

Preto, ze to Mercedes vacsinou posr4l viac ako 1x za rok. Bud sa zrazili piloti navzajom alebo kazdy kolidoval samostatne alebo stiahli motory viac ako chceli. :smiley: Stale vsak RB co sa tyka dominancie monopostu ako takeho nie je na urovni Mercedesu z jeho ery.

2 Likes

No pokud se podívám na statistiku za posledních 10 let, tak o titul bojovali dva týmy do konce šampionátu doslova jeden krát. Nejsem velkej historik ale podle mě to nebylo nikdy horší :smile:

Nebylo to nikdy horší, než teď? Tak díky za potvrzení :stuck_out_tongue:

Diskuze s tebou je fakt těžká :smile:

Tak dáváš příklad jednou za 10 let, ale realisticky Ferrari mělo na tituly 2017 i 18, proč to do toho nepočítáš?

Protože to pak vždycky v druhé půli sezony tak nebylo ať už to bylo z jakéhokoliv důvodu.

No, jenže na tom sakra záleží, proč se to tak stalo

Hlavně mělo na tituly 10-14, ale ten břídil jim to vždycky prohrál a vzpamatovávají se z toho doteď.

Momentálně si vybírám, tak váhám :smile: . Ale mně nevadí takřka žádný tým, vadí mi umělé zabetonování stavu, ať jde o techniku, nebo třeba o počet týmů. Mně se líbil závěr r. 2021 (kromě úplného závěru :smile: ), když do toho oba týmy praly všechno, co šlo. Mmch, vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby Mercedes tehdy rozpočtový strop porušil taky, jenom to zaúčtoval líp, a vůbec by mi to nevadilo, zrovna tak, jako mi to nevadí u RB. Pro mě byly úžasné roky se skoro neomezenými nápady - šestikolový Tyrrell, Brabham s ventilátorem (i když ten byl zakázaný, škoda…), to jen tak namátkou. Jasně,že tyhle časy se nevrátí, ale to, co je, je pro mě druhý extrém a štve mě to. Tož asi tak :slight_smile: .

3 Likes

Koľko máš rokov, že pamätáš P 34-ku?

Tak isto ako v 2017 a 2018 malo Ferrari na titul aj v 2022, proc to do toho nepocitas Honzo?

To se ptáš veřejně dámy :smile: ? Řeknu to takhle, můj první idol byl Niki a upozornil mě na celou F1 svojí havárií… Ale byla jsem ještě na ZŠ, to jo :slight_smile: .

4 Likes

Diskutovat s Honzou je stejné jako hrát šachy s holubem. Rozháže figurky, posere šachovnici a pak prohlásí, že vyhrál.

@Lole to nemohol napisat lepsie a Honzo to len dnes uz 2-3x potvrdil. :joy: