Doohan sezónu nedojazdí, prorokuje Doornbos | Magazín F1 - F1online.sk

Bol to prvý prestup roka 2025 a rozhodne nepatril medzi nevýznamné. Franco Colapinto prestúpil z pozície rezervného pilota Williamsu na post rezervného pilota Alpinu. Na prvý pohľad sa to nezdá ako veľká zmena, ale, ako sme uviedli, môže mať dramatický vplyv na jazdecké zloženie štartového roštu v roku 2025. Zdá sa totiž, že Alpine s Jackom Doohanom príliš nepočíta. Myslí si to aj bývalý pilot Robert Doornbos.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/186045/doohan-sezonu-nedojazdi-prorokuje-doornbos

No snad rozhodce výkonnost jezdců a ne politika a peníze … ale nebuďme naivní!
Já si taky myslím že Franco je rychlejší jezdec než Doohan a i zajímavější kvůli jihoamerickému trhu, takže je pravděpodobné že Colapinto nahradí opravdu Doohana, ale snad dají možnost se Australanovi předvést a ukázat jestli na to má nebo ne! Hodně štěstí oběma. :+1:

99,9%. Colapinto byl opravdu velmi drahý než aby nezávodil, navíc on se ukázal že je slušnej, byť nevyježděnej. Doohana asi nezachrání nic, leda že by byl rychlejší než Gasly a přehodil tak puk na něj :face_with_hand_over_mouth: Ale to nikdo nečeká, já teda vůbec, čekám že spíše fakt dost pohoří.

1 Like

Doohan sezonu mozno ani nezacne…

otazne pre koho drahy, ci pre alpine, alebo pre jeho sponzorov :slight_smile:
alpine to vskutocnosti nemuselo vela stat

ale je jasne, ze colapinto a jeho sponzori z williamsu neodisli aby robil rezervneho jazdca v alpine bez toho aby mu nedali velmi jasne podmienky za akych je vysoka pravdepodobnost jeho nasadenia este pocas sezony

rezervistu mohol robit aj vo williamse

zeby az takych silnych spozorov mal colapinto, ze ho dokazu vyplatit od williamsu a este aj vyplatit doohana?

Doohan to bude mít opravdu hodně těžké. Když ho začnou srovnávat s Gaslym, tak rázem budou mít dost argumentů proč ho legálně vyměnit za Colapinta.
Tomu se ale nejspíše po nějakou dobu nebude dařit o nic lépe, ale bude mít za sebou hodně silné sponzory a o ty jde především.

Doohan to bude mít opravdu těžké, když ho tam nikdo tak 2 měsíce nechce. :grin::grin:

podpisal s Alpine an 5 rokov. Asi nema ani on ani jeho sponzori v plane ze bude robit 5 rokov nahradneho pilota.

aj s williamsom mal dlhodobu zmluvu a bola vysoka pravdepodobnost, ze ak skonci jeden z ich terajsich jazdcov tak colapinto bude prvy na rade na uvolnenu sedacku

ale ty si pisal, ze podla teba doohan ani nezacne sezonu a to je uz trochu ina vec. to by znamenalo, ze jeho sponzori sa riadne buchli po vrecku ked dokazali ho vykupit z williamsu a este aj vyplatit doohana
to by uz cela ta rosada mala kludne hodnotu asi okolo 15-20mil.

Smlouva, která Doohanovi zajišťuje pouze půl roku, je opravdu hodně chabá.
Přesto si Doohan zaslouží aby s ním bylo zacházeno jako s plnohodnotným jezdcem.
Možná si to ještě neuvědomujeme, ale dá se očekávat, že půlročáci se stanou v F1 běžným úkazem.
A bude to jako na vojně. Furťák, dvouročák, špagát, půlročák a ještě rekrut, který bude dělat náhradníka. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Samotný podpis Doohana nedával smysl. Akorát si tam vytvořili tuhle zbytečnou situaci, která vrhá špatný stín na tým

2 Likes

Stále celkom nechápem ten priebeh. Briatore vykopol Ocona to je asi očividné, vzhľadom na to ako to celé prebehlo. Dosadil si tam Doohan, pričom kandidátov, o 2 triedy lepších, mal minimálne 5, aby mesiac na to angažoval Colapinta. Doohan zrazu nemá podporu a očividne ani zmluvu na celú sezónu. Toto mi pripomína skôr amatérske šachy s Alonsom a Piastrim, než prefíkané ťahy starého lišiaka Briatoreho

Pro Briatoreho to naopak možná smysl dává. Pokud měl třeba nějaká procenta z toho, že zajistil Doohanovi sedačku v F1, byť krátkodobou, a teď je pro něj výhodnější nasadit Colapinta, tak nevidím nevýhodu :woman_shrugging:. K tomu mohlo angažmá Doohana snížit cenu Colapinta, kterou za něj požadoval Williams. Takže se to možná podařilo skloubit s výhodou pro Alpine, to je vůbec značka ideál.

2 Likes

No jo, Gasly má nově napíchaný vlasy, je tam vidět krásně napíchaný ostrůvek jako svého času Hamilton. Ham teda co si pamatuji řídnul už jako hodně mlád.

1 Like

Nepleteš si to s Vettelem?

Kdepak, Ham je na tom úplně stejně. Ono stačí vyhledat si obrázky všech tří pánů otců a je jasno :slight_smile: .

2 Likes

Genetika umí kouzla, mám blond maminku, blond obě ségry a já mám skoro černé vlasy…

Já jen že mě to u Hamíka nenapadlo. Ani mi to nevadí. Dokonce se mi líbí i některé plešaté holky. Třeba Sinéad O Connor to vyloženě slušelo.

Ty nemáš tatínka, babičky, dědečky? Většinou se člověk dohledá. Včetně povahových rysů i školních úspěchů, ale to se občas ta předchozí generace nechce přiznat :smile: .
@Ferda Asi to vadilo těm dotyčným, když zimní prázdniny věnovali obnově kštice. Ale proč ne, třeba vylepšení zubů je úplně normální, tohle je třeba zatím ještě výjimka, ale není důvod tu možnost nevyužít, když se budou cítit líp :woman_shrugging:.