Domenicali: Predbiehanie je umelé? A čo je vlastne umelé? Niektorí majú krátku pamäť | Magazín F1 - F1online.sk

Prvé tri veľké ceny priniesli aspoň zo štatistického hľadiska veľa predbiehania, hoci časť verejnosti tieto manévre nepovažuje za skutočné predbiehanie. Mnohým z nich pripisujú prívlastok “umelé”. Stefano Domenicali však takéto hodnotenia odmieta.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/231838/domenicali-predbiehanie-je-umele-a-co-je-vlastne-umele-niektori-maju-kratku-pamat

za Schumachera sa nic nesetrilo, za Raikonena sa bojovalo az do konca, bolo to o tom, ci Alonzo alebo Hamilton, a nakoniec to ziskal Kimi… o rok neskor uz bol Filip majster, ale vydrzalo to len pol kola a ukradol mu to Hamilton.. to boli suboje, nebolo treba ani blbe DRS, ani baterie a dobijanie. Vratte to spet! Odvtedy je to o tom, ze niekto nejakym oye.om ma najrychlejsie auto a vyhrava celu sezonu, alebo 4 :slight_smile:

2 lajkov

“Vidíme fantastický záujem,” podotkol Domenicali. “Tri podujatia boli vypredané. Z hľadiska sledovanosti rastieme, čísla sú čoraz väčšie. Náš šport sa ešte nikdy netešil takému záujmu. Načúvame všetkému, ale máme nastavené jasné hranice ohľadom toho, čo chceme robiť v budúcnosti.”

Tak pokud to tak je, tak je všechno v nejlepším pořádku a takový komentář je tak trošku zbytečný. Nějací škarohlídi se najdou vždy, ale pokud je takový zájem, tak to věští jen a jen světlé zítřky. :smiley:

Pamětník Domenicali je opět mimo mísu.
Hodně rychle zapomněl jak FIA už nějaké desetiletí slibuje, že vytvoří pravidla tak, že vozy pro předjíždění už žádné berličky potřebovat nebude.

1 lajk

odvtedy je to o tom, ze niekto ma nejakym “trikom” najrychlejsie auto…

kamarat, schumacherova era bola o tom, ze sa stretli najlepsie triky, tim a jazdec.

uz by stacilo toho spomienkoveho optimizmu, aj za komacov stalo mlieko korunu…

5 lajky

Pre mna to je umele, ja som to odhlasil. Viac k tomu nemam co povedat.

2 lajkov

Mohli by oprášit vozy z roku 2007 a 2007. Nejhezčí formule. Malé a hbité. Zároveň se mohli následovat.

Klidně bych ponechal i aktivní aero.

len si akosi zabudol dodat, ze vtedy vsetci vyplakavali ako sa vobec nepredbieha :slight_smile:

za misovej ery sa predbiehalo takmer vylucne cez boxy, preto si niektori pamataju tych par predbiehacich manevrov a povazuju ich za legendarne, lebo ich pocas sezony bolo doslova par a tak si ich dokazu pamatat aj po rokoch :slight_smile: lebo ak je nieco len par krat do roka tak si to lahsie zapamatas ako ked je to kazdy tyzden niekolkokrat :slight_smile:

a aj za misovej ery sa setrilo, len sa nepustalo do eteru tolko vysielackoveho vyplakavania

no a minuly rok v poslednych pretekoch bojovali o titul 3 jazdci

ale ved podmienka najrychlejsieho auta bola vzdy, v slabom aute este nikto nikdy titul neziskal

ci snad v rokoch 2001-2 a 4 mal sancu niekto iny ako miso? v 2005 niekto iny ako alfonz?

alebo v aj predtym v 80-90 rokoch tiez to bolo len o ze kto chcel titul musel sediet v spravny rok v mclarene alebo williamse :slight_smile:

4 lajkov

take pravidla sa napisat nedaju, to by museli uplne vyhodit aeropritlak

Presne tak – ak niekto zostal zaseknutý za súperom, tak šetril palivo / monopost a čakal kým sa mu otvorí pitwindow a jeho tím prekabáti ten druhý, najľahšie overcutom (ľahšie auto pred zastávkou), ale občas s veľkou rýchlostnou výhodou (F2004) fungoval aj undercut.

Každopádne vyčkávanie na boxy bolo symbolom tej éry a našťastie zmizlo od sezóny 2010.

1 lajk

A neměli tehdy náhodou i kontrolu trakce? :grinning_face:

To byla skutečná “show a umění “. :grinning_face:

no, asi tak.

formulu nezaujimaju internetovi pisalkovia, a hlavne taki, co na skutocnom preteku boli 1x za 20 rokov dozadu. :slight_smile: a po dalsie, aj ked 40% fans realne na okruh nepride, nahradi ich dalsich 40%.

a z toho ziju.

nic menit nebudu, prava predaju, lebo F1 je sledovanostou na vrchole, ved preco si NS5 a 6 pyta take palky za live prenosy :double_exclamation_mark:

a kazdy to aj tak zaplati, aj ten co tu vedla v komente trolluje..

to by musel byt brutalny odliv 40% fans z okruhov, z sledovanosti, aby to vobec nieco zmenilo a to sa nestane.

vypredane okruhy znamenaju, ze okruh by kedykolvek nasiel dalsich 40% fans ako nahradu…

Vidim to na Hungaroringu od 2004, kde odkedy to ma Liberty, v nedelu defacto neni volne miesto na tej najdrahsej tribune.. V 2016 som si tam mohol lahnut cez 4sedacky,

a listok na tu tribunu sa dal zohnat za 220€.
Teraz? ked sa vypreda, ponuky su aj 1000€ za to iste.

1 lajk

A proč přišla úprava pravidel, když nic měnit nebudou?

Primárně kvůli bezpečnosti. :slightly_smiling_face:

Takže první tři GP sezony nebyly ok skrze bezpečnost? Tuhle záminku použila FIA na 21 s úpravou podlah a víme, že to nebylo skrze bezpečnost

1 lajk

Cize ked teraz zdrazela nafta o 40 centov, tak si ju prestal kupovat a jazdit autom? Samozrejme, ze vzdy sa najdu ludia, ktori si to mozu dovolit. Problem je, ze formula ide prec od technickych nadsencov a posuva sa k americkemu mainstreamu, ktory si sice rad pozrie auticka, ale nic o tom netusi, hlavne ze su nejake havarie, atd. A tak rychlo ako tychto novych sledovatelov ziskaju, tak ich mozu aj stratit, pretoze to nie su verni fanusikovia. Ja som tiez zrusil predplatne. A ostatni nech robia, co uznaju za vhodne :slight_smile:

2 lajkov

1 lajk

to srandujes, ci myslis vazne?

aka uprava pravidiel prisla?

ved to je SW uprava..

Motor je stale postaveny fyzicky rovnako.

Mozu upravovat kJ, MW ako len chcu, ale fyzicky to bude stale motor postaveny na zaklade tych pravidiel, ktore tu budu 2026-2029 minimalne.

A, akonahle posuvaju energiu akymkolvek sposobom, uz sa straca maximalna ucinnost. Darmo nebudu plachtit na rovinke, ale ved cele kolo v sucte pojdu pomalsie.

Tak sa potom pytam, toto je vyhra? Ved keby tieto pravidla platili v Australii, tak auto by bolo v sucte pomalsie.

Cize, to nieje ziadna “uprava motora”. Je to SW doladenie toho, na co tieto motory neboli vobec skonstruovane.

Cize, upravou pravidiel sme ich spomalili. Topka. To uz radsej nechat plachtenie.

2 lajkov