Domenicali hovorí o radikálnych zmenách formátu. V hre je aj skrátenie nedeľných pretekov | Magazín F1 - F1online.sk

Aká bude budúcnosť šprintov a celkovo formátu súťažného víkendu? V tejto chvíli je isté len to, že šprinty sa rušiť nebudú. Naopak, vedenie Formuly 1 sľubuje zvýšenie ich počtu, ale z dlhodobého hľadiska je v pláne zaviesť rovnaký formát pre všetky víkendy. Šéf Formuly 1 Stefano Domenicali si v tomto smere necháva otvorené možnosti.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/212469/domenicali-hovori-o-radikalnych-zmenach-formatu-v-hre-je-aj-skratenie-nedelnych-pretekov

Je jasne ze sa bude F1 vyvijat - to sa nezastavi… teraz si este uzijem tento format a uvidime.
Obrateny rost mi moc nevonia a za Sprint je malo bodov, aby to bol vacsi boj - tak sa uvidi :grinning:

1 Like

Však šprint má istý problém?? Čo skrátenie pomôže. Vždy je najlepší štart a ptm tak SC. Tam je problém, že sa nedá obiehať

Miesto toho, aby sa snažili doručiť zábavu a napínavosť po celú dĺžku nedeľných pretekov tak ich poďme radšej skrátiť. Najlepšie zrušme aj poslednú občasnú zápletku v boxoch a hlavne postavme ešte väčšie a ťažšie monoposty a potom sa spolu všetci čudujme

2 Likes

Omlouvám se, ale ať jde do prdele :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Za veškerou nudu může Pirelli a ne délka závodu.
Jejich práce je naprosto tristní, takže všichni jezdí stejnou strategii, a když všichni jedou stejnou strategii, tak se zákonitě nic nestane.

3 Likes

Zmenšit, zlehčit a aerodynamicky pohoršit formule a hned to bude o kus zábavnější.

4 Likes

A v čem to bude zábavné? Však se podívej na éru 2000-08, tam se předjíždělo přes boxy skrz tankování a ne na trati

A co by jsi chtěl dělat? :slightly_smiling_face:

Asi páku, 1v1, ty a já :grinning:

2 Likes

Massa a titul 2008:

Felipe Massa věří, že spravedlnost zvítězí a že vyhraje mistrovství světa 2008:

„Bylo to spiknutí, které je ve sportu nepřijatelné, a bohužel já a naše Brazílie jsme za to zaplatili nejvyšší cenu.“

„Čeká nás intenzivní boj, ale věřím, že ve sportu nakonec vždy zvítězí spravedlnost.“

Na konci října se v Anglii budou konat čtyřdenní slyšení.

1 Like

Zlehčit a zmenšit monoposty, vyhodit z kalendáře okruhy, kde se nedá předjíždět i tak, upravit pneu do stavu jako byly 2012

Doplním, že zrušení přísavného efektu je stejně důležité jako snížení váhy, zmenšení vozů ořezání radlic, likvidaci těžkých kyselin, povolit více motorů, převodovek a dalších omezení jen proto, aby se do vozů mohlo nacpat co nejvíce předražených nesmyslů.

Však to skoro to co jsem napsal já. Ale ty musíš být vždycky proti :grin:

1 Like

No na dvou bodech se shodneme no. Jenže aerodynamicky pohoršit formule by ničemu nepomohlo🤔

Myslíš, že mu tam řeknou, že už je rok 2025?

2 Likes

Bude ale zajímavé co vše vyplave na povrch. Ono nepochybuji že FIA máslo na hlavě má, zkažená prohnilá politická organizace. Massa nejspíše na titul nedosáhne, ale FIA by přesto mohla mít z ostudy kabát.

3 Likes

Možná by pak mohl zabojovat o titul i Ham 2021. :smiley:
Vem si že on mohl být rekordmanem v titulech…to ho musí žrát prostě.

3 Likes

Ano, to rozhodně. Jenže víš co, já nevím zda soud vůbec může změnit rozhodnutí FIA ohledně jejich nějakých interních předpisů a herních pravidel. Rozhodčí je ve hře a nazdar, i když rozhodne uplně blbě v rozporu s pravidly. Může se domoci nějaké osobní a profesní újmy, to asi jo, ale titul mu podle mě stejně nepřiklepne :thinking: Nevím, sám jsem zvědav jak moc hluboko do toho soud u svého verdiktu půjde.

1 Like

Tam padne argument, že kdyby anulovali Sing 2008, tak že by se další zavody mohly vyvijet jinak, však to je nesmysl. Je to smutný, ale nemá nejmenší nárok. I motýlí mávnutí křídly muže přece změnit celej osud. :skull:

pobavila mě ta první věta: Felipe Massa věří, že spravedlnost zvítězí a že vyhraje mistrovství světa 2008.

1 Like