Dilema s inžinierom Hamiltona. Podľa AutoRacera príde nový z konkurenčného tímu | Magazín F1 - F1online.sk

Nereaguje Ferrari opäť akosi pomaly? Prakticky celú minulú sezónu sa hovorilo o komunikácii Lewisa Hamiltona a jeho inžiniera Riccarda Adamiho. Teraz, keď sa Scuderia konečne odhodlala urobiť zmenu, oficiálne nevymenovala nového inžiniera sedemnásobného majstra sveta. Ten sa bude na testoch v Barcelone spoliehať na Bryana Bozziho, s ktorým spolupracuje Charles Leclerc. Podľa talianskych médií sa však už v zákulisí pripravuje nástupca.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/224902/dilema-s-inzinierom-hamiltona-podla-autoracera-pride-novy-z-konkurencneho-timu

1 Like

Mal by to byť “Bono dva”. Aby bol s Lewisom jeden mozok, jedna duša …

3 Likes

Adami bol predtým Sainzov inžinier nie? Lebo my to. prišlo ako keby to robil úplne na silu akoby vôbec nechcel robiť inžiniera Hamiltonovi

Pomsta za Carlosa?

Když už Ferrari “koupilo” sedminásobného mistra světa, měli by udělat doslova všechno pro to, aby jeho potenciál využili co nejlíp, a k tomu patří, aby se cítil maximálně komfortně. Včetně výměny inženýra, pokud jim spolupráce neklape, to by měla být samozřejmost. Jinak takový nástup nedává smysl. Uvidíme, jak jim to po loňské katastrofě půjde s novými pravidly.

1 Like

Skoro se zdá, že Hamíkovi škodil, aby Ferrari přitáhlo Sainze zpátky.

1 Like

No nevím. Předtím dělal inženýra Vettelovi a taky to nebyl bůhvíjaký koncert, i když ten si nikdy nestěžoval (někdo to už psal, Seb si zásadně na spolupracovníky nestěžoval). V r. 2020 je občas instruoval ohledně svých i Charlesových pitstopů a našly by se i jiné minely. Kromě toho Ferrari Sainze podle mě nepotřebuje. Lepší než Leclerc není a vloni by to určitě nevyškubl. S Hamiltonem to byl hrůzný rok, ale Ferrari se prostě musí celkově zvednout a pracovat k nejvyšším cílům. Jestli by jim Carlos vloni přivezl nějaké pódium není podstatné.

1 Like

Většinou se o jezdcové inženýry vůbec nezajímám, ale loňská komunikace Hamíka s boxy byla natolik zvláštní, že zaujala i mne.
Největší problém asi bude najít inženýra, který má nejen vynikající přehled o dění na trati, ale taky velice dobrou souhru s pracovníky v boxech a s motorovými inženýry, kteří sedí u počítačů v továrně taky.

1 Like

…a k tomu aby byl vůči pilotovi i trochu psycholog. Kde vzít a nekrást :slight_smile: . Ale že nemůžou pokračovat, pokud si nesedí, je asi jasné a že jezdec musí dostat přednost taky. Tak uvidíme.

2 Likes

Ono se to nezdá, ale jezdcův inženýr je pro pilota stejně důležitý jako pro kosmonauta centrum NASA. Vlastně oba subjekty dělají stejnou práci jako centrální mozek lidstva a ten když není v rovnováze, tak může způsobit zánik hvězdy. :wink:
Bez Drchlíka je Hamík ztracený. :crazy_face:

:orange_square: Jak děda Drchlík z Návštěvníků zachránil svět?

2 Likes

a bude to stacit?

1 Like

V pripade Sira to plati dvojnasobne.

1 Like

Napadla mi pesnička od skupiny Lojzo, kde je refrén, že " oni sú Taliani …" :joy::joy::joy:

… asi mi šibe z tých liekov, čo do seba ladujem🥴

3 Likes

Tohle nebude tak jednoduché. Ono to platí u každého, ale na každého platí něco trochu jiného. Ovšem když to mezi nimi neklape, tak výsledek nebude - to jednoduché je :slight_smile: .

3 Likes

Naco mu noveho? Aj tak po sezone konci.

[quote=“Evap, post:15, topic:30501, full:true”]
Tohle nebude tak jednoduché.

To určite nie. “Ten” na druhej strane vysielačky musí jazdca viesť, rozumieť mu a byť preňho zrozumitelný. Musí byť ten, komu pilot počas pretekov 100 percentne verí. Skrátka … Bono :wink:

2 Likes

Připadá mi, že ve Ferrari je i tohle dlouhodobá bolest. Snad si nepamatuju, že by podobnou bezproblémovou podporu, jako Lewis od Bona nebo Max od GP měl někdo tam. Spíš je to pořád něco…

2 Likes

Tahle soudržnost ve Ferrari zmizela vyhozením Schumachera.

1 Like

Princip úspěchu Schumiho byl podle mě v tom, že jeho skupina si vytvořila takové “malé samostatné Ferrari” uvnitř toho velkého, a Montezemolo to dokázal do určité doby akceptovat a chránit. Vlastně nikdo dodnes pořádně neví, proč to skončilo. Asi v tom, že dál byl takový model neudržitelný. Ale je to jenom názor, možná to bylo úplně jinak.

2 Likes