Depresiami som trpel už ako dieťa, priznal Hamilton | Magazín F1 - F1online.sk

Výborné mentálne cvičenie :heart:

1 Like

Ja som si už dávnejšie (cca 20 rokov dozadu) začal robiť v PC taký jednoduchý zoznam filmov, ktoré som už videl a ktoré by som si chcel pozrieť, takže v tom mám celkom poriadok. :slightly_smiling_face:
V 90-tych rokoch vzniklo naozaj dosť kvalitných filmov. Videl som myslím celkom dosť filmov, ale netrúfam si povedať, či je to veľa v porovnaní s inými, ktorí napríklad pôsobia v oblasti kinematografie. Pre mňa je pozeranie filmov určité odreagovanie, relax a zábava, rovnako ako aj F1.

Momentálny zoznam filmov, ktoré by som si chcel pozrieť napríklad začína rokom 1920 (film The Cabinet Of Dr. Caligari) a s vynechaním niektorých rokov pokračuje do roku 1960 viď tento printscreen.
movies to watch 1920-1960

Následne ten zoznam pokračuje od roku 1962 každým rokom až po aktuálny rok 2024.
Pri niektorých rokoch mám poznačených len jeden alebo pár filmov a pri niektorých rokoch (r. 2000+) ich mám poznačených aj zo 30. Ono keď spojíš tipy od kamarátov + nejaké vyššie hodnotené filmy z IMDb a ČSFD + niečo v telke, čo si akurát nemáš čas pozrieť, tak sa to za tie roky celkom dosť nazbiera. :grinning:

3 Likes

Blazen, v najlepsom zmysle slova :smiley:
Kiez by som ja takto davnejsie zacal a postupne doplnal… Takto je toho tak vela, ze sa do toho uz nepustim :smiley:

Este mi neda sa neopytat - mas nejaky oblubeny zaner? Ci nebodaj nejaky rebricek naj filmov za teba (sam nemam rad taketo, lebo je to narocny a pre mna az nemozna uloha, ale niekto to dokaze)?

1 Like

Poraď nám nějaký dobrý seriál. Prosíííííím :slight_smile:

Se koukni na Blade Runner 2049, Interstellar nebo her

2 Likes

Čo sa týka žánrov, tak vyslovene nepreferujem nejaký jeden žáner pred ostatnými. Pozriem si čokoľvek a poteší ma, keď si po vzhliadnutí poviem, že to stálo za to vidieť.

Najlepšie hodnotenie 10/10 (čiže minimálne 9,5) som dal zatiaľ týmto desiatim titulom:
The Matrix (1999), The Sixth Sense (1999), Hacksaw Ridge (2016), Red Dwarf (seriál) (1988-), Chernobyl (seriál) (2019), The Big Bang Theory (seriál) (2007-2019), Top Gun - Maverick (2022), Zootopia (animovaný) (2016), The Jungle Book (animovaný) (2016) a Loving Vincent (animovaný) (2017). :wink:

Hodnotenie 9/10 som doposiaľ dal 39 filmom, resp. seriálom, ktoré podľa mňa určite stoja za pozretie, ale momentálne ich sem nejdem uvádzať, aby mi náhodou nebolo vyčítané, že už príliš odbočujem od F1 tématiky. :slightly_smiling_face: Samozrejme mi tu chýba viacero ďalších výborných vecí, ktorým som ale zatiaľ hodnotenie nedával.

3 Likes

Rád by som Ti poradil, no väčšina z toho, čo som videl boli filmy. Seriálov som videl, dá sa povedať pomenej, ale mám poznačených pár seriálov, ktoré som nevidel a majú dobré hodnotenie, tak snáď zajtra Ti dám nejaké tipy, lebo teraz sa mi už nejako nechce. :slightly_smiling_face:
Poznačil som si napríklad 3-dielny seriál Arnold (2023) o Schwarzeneggerovi, ktorý sa určite chystám pozrieť a následne si pozriem dokument Sly (2023) o Stallonem. :muscle: :slightly_smiling_face:

2 Likes

Koukám jen na seriály.

Jo, to sú dobré tipy na filmy. :+1:

1 Like

Možno seriál Mare Of Easttown (2021) (7 epizód) s Kate Winslet. Nevidel som to, ale má to hodnotenie 8,4/10.

Chapem, mam to podobne.

Z uvedenych tvojich top10 som polovicu nevidel (cize mam dalsie tipy hehe) a ta druha sa pacila aj mne.
Zaujalo ma, ze jasne dominuju novsie filmy.
Dik :wink:

Urcite s @PUFF kuknite, dobre je to, Arnie je pan :slight_smile:

2 Likes

Ďalšími tipmi, ktoré som ale nevidel, môžu byť seriál Quiz (2020) alebo seriál The Haunting Of Hill House (2018) (hodnotenie 8,5/10), prípadne seriál Mindhunter (2017-2019) (hodnotenie 8,6/10).

1 Like

Mindhunter jsem viděl, ale ostatní ne… :grin:
Teď koukám na Umbrella Academy, ale to není nic pro tebe. :grin::grin:

Prečo? :slightly_smiling_face:

Jsi na to moc chytrý.

Až tak chytrý určite nie som, sú aj iní borci. Sám si chytrý. :slightly_smiling_face:
Ale čo som pozeral, tak to má 36 častí, takže by mi to zabralo trochu viac času, než som momentálne schopný venovať týmto veciam, ale môže to byť dobré. :slightly_smiling_face:

Super seriál. :fire:

Väčšina britských a severských krimi minisérii je super. Majú perfektnú pochmúrnu atmosféru a ešte keď sa k tomu pridá pekná milfka v hlavnej postave, tak to človek pozrie aj za jeden dlhý večer/noc.

Určite potom aj The Chestnut Man, Quicksand a iné. Alebo aj klasické seriály ako Most, Bordentown (Sorjonen) a The Fall.

1 Like

Áno, milfky majú niečo do seba. :slightly_smiling_face:
Díky za tipy na seriály, zo spomenutých som videl len Most. Poznačím si ich. :+1:

1 Like

To je hezká diskuse, já se v kinematografii vůbec neorientuju, ale tip na dobrý seriál na nadcházející dlouhé večery bych uvítal.
Jediné seriály, co mě kdy zaujaly byly, Lost a Big Bang Theory.
Vždycky jsem se tam identifikoval s nějakou postavou a bavilo mě to :slightly_smiling_face:.

1 Like

ako si sa ty mohol identifikovat s niekym s BBT?

1 Like