Určite právom, ale musia pre to niečo urobiť, jazdiť F1 v 17/18 bez prípravy akú dostal Kimi je nemožné s akýmkoľvek talentom a aj s ňou dosť náročné, a nedá sa vedieť všetko aj keď strávia rok makaním aby bol ready.
Arvid ma obrovskú výhodu,že je v dobrom tíme v F2 inak by to mal zložitejšie dosahovať také výsledky. Takto viac “žiari” ( čo on pre tých čo vedia viac ako F2 defacto robil vždy). Navyše je to veľmi sympatický chalan
O Tom,že to ale dokázal využiť,ale žiadna. Podľa mna je to po Antonellim druhý najtalentovanejší pilot tejto generácie, čo sa týka toho daru od boha. ( Ako vravím, výsledky v F2 sú veľmi skreslené tou Premou minulý rok. Ollie tam zhorel ako fakľa a v porovnaní s AKA takisto a pritom je to šikovný pilot ktorý pokojne neskôr ma na top tím a v F1 to dokazuje = dôkaz aky to bol shit a ako Prema netušila čo robia. Presne preto Arvid pred sezónou odisiel. No a predtým sa mu Lindblad celkom efektívne vyhýbal lebo keď nie tak vždy dostal, hoci jediný dokázal Kimimu konkurovať a podľa mňa čiastočne z toho pramení aj ten jeho status supertalentu btw). Antonelli bol benchmark a Lindblad jediný dokázal dosiahnuť niečo podobné. Zvyšok fasoval od oboch.
Všetci títo one shoteri (Leclerc, Russell,Piastri aj Bortolleto) sedeli v top tímoch danej sezóny v F2. Kde sa samozrejme dostali vďaka talentu a tie tímy ich chceli do svojich radov.
Presne tak ako sa Lindblad dostal do premy prvý rok v F3. Presne prečo Prema bola ochotná Antonelliho posadiť rovno do F2.
Akurát nikto nečakal,že Prema nové pravidlá absolútne neuchopi, nepochopí nezvládne a set upovo bude ťahať auto k dnu, urobí ho nepredvidatelne, požierajúce gumy a bude na Tom horise ako mnoho priemerných tímov. Mali možno svoj najlepší Line Up v histórii ( za posledných 10-15 rokov určite) a dopadli najhorise. Problém nebol medzi pedalom a volantom na žiadnej stane garáže. Viď Invicta, ktorá tento rok už nie je až tak silná.
Ak by to bola Prema za čias Leclerc, Schumacher či Piastri o titul by bojovali Premy a možno Bortolleto. Ollie a Kimi by už neboli kamoši a bol by to business as usual. Rozbili by všetkých. Obaja tam boli poslaný v najlepšiej viere, že to je to najlepšie miesto. Nikto nemohol tušiť,že nebude. A tak trpeli celý rok. Obaja. Riadiť F2 je dnes možno zložitejšie ako F1. A prestáva byť jasným lakmusovym papierikom kto na čo má. Preto sa to musí hodnotiť komplexne. Montoya v F2 jazdi výborne a predtým bol nevýrazný, Colapinto v F2 nič a v F1 solídne. Barman skončil P15 a dnes dokáže úplne pohodlne mačnút výsledky Ocona v aute ako Haas a vykúzliť vyslekdy.
Teda podľa mňa Arvid nemusí vyhrať F2, ako to mnoho ľudí tvrdí. Stále bude mať viac potenciálu ako všetci pred ním…
Ja nemám vôbec žiadne pochybnosti o Arvidovi, že má na F1 už budúci rok. Talent, schopnosti aj hlavu na to ma. Pochybnosti mám o RB a ich prístupe Aké kroky zatiaľ okrem výnimky podnikli aby bol pripravený?
F1 je hrozne komplikovaný proces, veľa veci ktoré sa musia učiť za pochodu a učiť sa to ešte aj popri veciach čo si mohol dávno vedieť ? To je dosť veľa na jazdca co nemá toľko odjazdene vo Formulách keďže má 18.
Nehovorí sa o ničom, žiadne testy, žiadna práca s tímom. A FP1 nebudú stačiť. Ak ho tam chcú musia začať rýchlu a systematickú prípravu hneď !
Ja sa o Arvida preto trošku bojím.
Len a len preto v akej akadémii je a kto to riadi. V RB by asi mal ťažkosti lebo auto. Mimo neho ldbo tlak ho tam dať by existoval. Plus neviem, či by dostal podporu akú má Kimi, ak by niečo nešlo ideálne. Nie som si úplne istá, či si RB uvedomuje čo má v rukách, aký potenciál a že by s ním mal narábať opatrne. Snáď im hrozba straty MV, čo nad nimi potenciálne visí otvorila oči. Dúfam v to pre Arvidovo dobro, že áno. Snáď ho pripravia a hlavne mu dajú čas v RB2 s plnou podporou, aj ak by robil chyby.
A hrozne ma baví,že výnimku Antonellimu údajne zo všetkých síl blokoval RB, aby mohol jazdiť skôr ako v Monze, alebo aby mohol jazdiť vo Williamse minulý rok namiesto Searganta, poprípade absolvovať aspoň Fp1 aj tam ( čo ako Volwes sám povedal mu bol ochotný umožniť, keďže bol jeden z tých kto Kimiho vyberal a podporoval v Tom programe). A zrazu ju žiadajú …to fakt je Horner special. Wolff v tomto zjavne prejavuje oveľa viac rozumu, a na to aby to verejne komentoval sa neznížil. A nikdy by netvrdil,že je to nevhodné a že máme pravidlá atď atď…