Cunoda netuší, čo bolo cieľom tímovej réžie: Práve som šiel Magnussena predbehnúť | Magazín F1 - F1online.sk

V tomhle se prostě nedohodneme. F1 je individuální sport, ať si kdo chce říká co chce, a jakékoli ovlivňování výsledků (a TR ovlivňování výsledků je) je v podstatě podvod na diváka. Jasně, když někdo bojuje o titul, tak se nedá zabránit tomu, aby tým ovlivňoval výsledek jedničky celou strategií dvojky a kromě toho se většinou potom i kolega snaží sám pomoct. Tady ale o nic takového nešlo a jenom tak bez obhajitelného důvodu někomu nařídit, aby se nechal předjet, je pro mě špatnost, nic víc. Když už se taková věc dělá, tak je taky zvykem místo vrátit, když jezdec neuspěje, tady ale ani o body nešlo. A dělat z jezdců zcela podřízené automaty, kteří musí automaticky poslechnout a nemají právo na samostatný projev je už vůbec mimo, takoví jezdci taky málokdy něco dokáží. Viz Max a jeho “příště na mě s takovou věcí vůbec nechoďte!” :smile: .

1 Like

Keby ho pustil hned, ako ich dobehol nemuseli prepustat Maxa a stratit tak vela… aj ked nejde o body, stale ide o pozicie… to potom od 11miesta uz nemusia vobec jazdci jazdit, ak teraz piseste o tom, ze boli mimo bodov :smiley:

Ani v době, kdy byly týmové režie zakázané, tak Multi 21 nefungovalo správně.

1 Like

A bylo to dobře. Nebo se můžou rovnou domluvit výsledky a nemusí se nikdo obtěžovat.

Mi týmové režie vadily snad vždycky.
Nejdříve jsem se radoval když zrušili tankování, že oba jezdci dostanou na startu stejné množství paliva i strategie. Žel týmy si našly jiné možnosti jak protlačit svého jezdce. Pak přišel už zmíněný zákaz týmovek a taky to ničemu nepomohlo.
Už jsem se s tím smířil i když mě to stále séře.

Ono se tomu zabránit nedá, týmy si vždycky najdou cestu. A není to jenom F1, co třeba cyklistika, tam je to úplný extrém. To tady je aspoň pořád šance na určitou vlastní iniciativu a třeba menší vzpouru, i když někdo to nevidí rád. Já jsem pravý opak :slight_smile: .

Zial zabudas,ze tim je prvorady a tim rozhoduje. Timov v F1 je 10, pilotov tam moze byt habadej. Ani tvojmu zamestnavatelovi sa nepaci,ked ti da prikaz a ty by si sa zacala vzpierat, naduvat a vystrajat ako zmyslov zbavena.:wink:
A ked si nahodou majitelka firmy a das niekomu prikaz, tak sa ti iste nebude pacit jeho odmietave spravanie.
My nemame dostatok info na pohnutky timu pre dany krok. Nepovedali dovody,iba si ich tu vymyslame, ako vlastne vzdy,ked sa tu diskutuje o tom, o com fandovia nemaju ani tusaka.:grinning:

To platí tak napůl. Tým zaměstnává piloty, aby pro ně závodili a doručovali co nejlepší výsledky, pořád je to (nebo měl by být) taky sport, a to je hlavně rovná soutěž. Jestli ho chtějí vyhodit, tak ať to udělají, ale ono to zase tak jednoduché není. Tady asi taky rozhoduje Toyota, a větší bere, takže najednou to taky může být s tím rozhodováním obráceně :smile: . Když tohle vytáhli na Vettela s památnou Multi 21 a přestalo ho bavit poslouchat výčitky, tak jim přinesl smlouvu, ve které nic o pouštění kolegy nemá, a byl klid (aspoň podle vzpomínek Marka Webbera). Ale jasně, každý to vidíme jinak. Mně by nebavilo dívat se na mladé kluky bez sebevědomí, stoprocentně poslušné ve chvíli, kdy mají začít bojovat. To ať tam rovnou posadí roboty a je po problému.

Tak ako pri Multi21 aj teraz si myslim,ze pochybili jazdci. Seb mal splnit prikaz timu, podobne ako teraz to mal hned urobit Juki. Potom mohli ziadat tim o vysvetlenie daneho kroku. Ak pochybil niektory clen timu,napr.pretekovy ing, tak jazdec moze u sefa ziadat napravu. Zamestnancov a pilotov, ktori su tiez len zamestnanci,riadi sef timu, ktory v pripade chyby zriadi napravu. Jednoducha riadiaca struktura. Keby neexistovala, tak je chaos v time.
Nikde netvrdim,ze nemaju mat jazdci sebavedomie, ale jazdec nie je viac ako tim. On je tiez len sucastou timu.

Když v závodě jezdec splní rozkaz týmu, který jde přitom proti jeho zájmům, a dodatečně žádá o vysvětlení, tak je mu to houby platné, škoda už je napáchaná a dodatečná náprava nepomůže. Tady se oddělují závodníci od zaměstnanců, ale beru na vědomí, že máš jiný názor. Díky za diskuzi :smile: .

Otazka je,co je zaujem jazdca a ci koresponduje so zaujmom timu. To je na dlhu debatu a chapem, ze ani tebe sa to nechce rozoberat. Aj ja dakujem za debatu.:wink: