Cunoda netuší, čo bolo cieľom tímovej réžie: Práve som šiel Magnussena predbehnúť | Magazín F1 - F1online.sk

Můj pejsek na povel stopa určitě neuhýbal. :crazy_face:

A on snad jel na běžkách :slight_smile:?

Zaroven vsak islo aj o to ako dokaze Tsunoda respektovat timovy prikaz. Ukazal, ze v urcitych chvilach nevie.

Ta timova rezia mala urcity zmysel, hoci neslo o body. Keby ho pustil hned, mohli obaja skoncit pred Magnussenom. A P12-P13 predsalen vyzera inak ako P13-P14. Skratka zdrzovat kolegu na lepsich pneu je blbost. Takto niekto moze povedat, ze Haas porazil VCARB (ci ako sa to volaju).

Zaroven vsak ked uz im to takto nevyslo mal tim prikazat Ricciardovi, aby vratil Tsunodovi v poslednom kole poziciu.

Můj pes na běžky kašlal. Ale v autě se vozil velice rád. A když jsem nechal v garáži otevřené okno, tak se rád uvelebil v sedačce i bez příkazu. Prostě všechny stopy ho táhly do sedačky. :grin:

1 Like

A to, že v určitých chvílích se podrobí týmovému příkazu jen neochotně (on ho respektoval, ne že ne), je dobře nebo špatně? Je to především individuální sportovec a chce svůj úspěch, to je snad v pořádku. Jestli si tím třeba může zavřít dveře do týmů, které potřebují poslušnou dvojku, je možné, to už je riziko podnikání.

Furt toho Ricciho a Tsunodu nechápu.

Chápal bych, kdyby měl Ricci nějakou šanci na body, ale on neměl ani teoretickou… natož praktickou.

Když byl tak hrozně rychlej a na červených, tak mu to tam měl prostě loupnout na brzdy a na grip.
Tak jako to loupnul Sainz Leclercovi. A to měli ještě dokonce stejný gumy a strategii.

Jsem přesvědčený, že to je nějaká politická hra, jak Riccimu vylepšit h2h, kdyby měl náhodou nahradit Peréze. Přeci tam nebudou dávat někoho, koho poráží Tsunoda.

Nevím, možná to prostě bylo zkratové rozhodnutí, které někdo nedomyslel. Prostě ten, kdo rozhodl, žije v domnění, že Ricciardo je přece lepší než Cunoda, tak dopředu s ním, ať se pořádně ukáže! Co na tom, že realita tomu zatím vůbec neodpovídá. Jestli takhle chtějí Riccimu vylepšit PR, tak ať se na to klidně vykašlou, a jestli ho chtějí místo Péreze, tak ať ho tam dají, jejich rozhodnutí, jejich věc.

Nese to znaky RedBullu a Helmuta Marka, ale jen to tak na mě působí a nechci způsobovat zlou krev, tak moc mě to v RB2 neinteresuje.

Komu by se líbilo být bržděný týmovým kolegou, když má rychlejší gumy.
V tomhle směru by měla být solidarita a né si dělat naschvály jen prot, že se o nic stejně nejedná.
Naopak jedná. Sice né výsledkově pro jezdce, ale týmy sbírají cenné data, které můžou v dalších závodech jezdci využít.
A víme, že Visa chce na bodované místa a právě tyhle data pro ně můžou mít cenu zlata.
Z druhé strany chápu chování Ricciho i Tsunody. Oba chtějí být lepší a je to správně.

1 Like

V Bahrajnu máš 3-4 možnosti na předjetí. Asi 3 jsou na docela tvrdý brzdy.
Pokud jsi rychlejší a máš rychlejší pneu, tak mu to tam fouknu na brzdy a odjedu.

Poustěl Leclerc Sainze?.. Ne… prostě byl Sainz rychlejší, tak mu to tam dal. Dokonce na stejný pneu a strategii.

Kdyby ho teoreticky chtěli o prázdninách vyměnit, tak se jim bude těžko vysvětlovat, že tam dávají někoho, kdo dostává 8-5 od Tsunody.

Potřebujou to mít ošetřený všude.
“Tady máte Daniela. Probudili jsme to v něm. Je to pořád starej dobrej Daniel. Drtí nám tady 10-3 japonskej talent. Potlesk.”

Ja moc neverim problemu u Leclerca s brzdama, spis ho chteli podrzet tak mu neco nakecali do vysilacky, v Bahrajnu probrzdoval celou dobu, zacal s tim uz v testech, to uz si nikdo nepamatuje :writing_hand:

Asi bych tomu věřil nebo tomu věřím. Však tam předváděl jeden z nejhorších výkonů, co jsem viděl.
Těch prvních 10 kol jezdil, jak kdybych tam jel já s 3 promile.

Já samozřejmě chápu.
Ale srovnávat Sainze s Leclercem na chrobalivých brzdách by nebylo přesné.
A víme jak to se současnýmu pneu je. Stačí drobné probrždění a měkké jsou okamžitě v pierdoli. Střední tak háklivé nebývají. Po startu taky bývá všechno jinak, než kousek před cílem.

Keby som bol ja šéf tímu, tak by som tiež chcel maximalizovať umiestnenie a šance tímu. Ricci bol na nových červených, Yuki bol predlho zaseknuty a mal okamžite uhnut keď mu to prikazali, nešlo o nič. Kľudne sa môže na konci stať nejaká nehoda a prásk sú z toho body… Plus aj keď tu niektorí vravia opak, oni BOLI na odlišnej stratégii však keď sa jazdec s červenými stretne s jazdcom s bielymi asi nie je na tej istej… A navyše určite by som jazdcom nedovolil spolu závodit v takejto situácii… V neskorších fázach sezóny a keď neohrozuje pozíciu tímu tak kľudne, ale určite nie v prvom závode…
Ja by som za takéto nevyspele chovanie jazdcov hneď trestal, prásk pokuta a ak nepomôže, tak tam je hromada lepších ako je Cunoda na čakačke… Im nešlo o pódium alebo niečo podobné… A aby kvôli 13.miestu skoro rozbil 2 autá už po závode, tak to je silná káva…

Nemusí nikomu nic vysvětlovat, kdo má pravomoc jezdce vyměnit, ten to udělá a jak kdo jezdí stejně každý vidí. Kdyby to včera nechali být, tak by to bylo lepší, než to, co z toho je za rozruch. Však ať se Juki nedá, jestli se chce prosadit, tak nemůže být žádná čekanka, to se jen tak říká.

Pristi rok ma vedle sebe v tymu Hamiltona, Sainz leti jak vitr, Leclerc takovych ruznych zahadnych vypadku bude mit letos povicero, uvidime budeme sledovat.

Můžou si dělat, co chtějí, ale myslím si, že by museli vysvětlovat.

Proč se nahrazuje Peréz? No kvůli tomu, že těžce nestíhá Maxovi.
A měl by se nahradit někým, kdo prohrává s Tsunodou? To by u fanoušků moc neprošlo.

Navíc k tomu asi nedojde. Oni vědí, proč si tam Peréze nechávají. Dostávat prachy od American Movil a ještě k tomu mít prakticky celou Ameriku. Jen blbec by ho vyhodil.

Důvod k nahrazení Péreze může být výkonnost, která vloni nebyla bůhvíjaká, a taky napětí mezi ním a Maxem. To sice oba popírali, ale spíš se odhadovalo, že to mezi nimi moc neklape, zatímco s Riccim by asi problém neměl. Vzhledem k současným turbulencím v RB ale pravděpodobně budou teď řešit jiné věci. K poslednímu odstavci není co dodat :slight_smile:

V tejto situacii velmi spatne. V inej situacii (napriklad Hamilton ked v poslednych pretekoch 2016 nepocuval tim a nepridal) by som to tak spatne nevidel.