Cunoda netuší, čo bolo cieľom tímovej réžie: Práve som šiel Magnussena predbehnúť | Magazín F1 - F1online.sk

Júki Cunoda neodchádzal z Bahrajnu spokojný so svojím tímom. Boxový múrik sa v záverečnej fáze pretekov rozhodol siahnuť po tímovej réžii, ktorou však nedosiahol nič, len poriadne nahneval jedného zo svojich jazdcov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/145050/cunoda-netusi-co-bolo-cielom-timovej-rezie-prave-som-siel-magnussena-predbehnut

Tym tim vyslal jasny signal, ze zacina mit Hondu na haku.

1 Like
  1. ta týmová režie nedávala vůbec smysl, kdyby jeli alespoň o bod, tak to beru, ale tohle bylo naprosto mimo a po prohlášení Helmuta, že lepší bere sedačku, tak je jasné, že se chcou ukázat oba dva, ale tady mi to přišlo, jako nesmyslné cpaní Ricciho před Tsunodu
  2. I přes tenhle frustrující okamžik si Tsunoda musí uvědomit, že i tohle chování sledují všichni a zase si jen sám zavařil
1 Like

Takhle to psychicky nedávat je od Cunody blbost. Měl říci prostě NE a dělat co umí.

Ale Tsunoda je labilní a průměrný pilot, tam se prostě nic lepšího nedostaví

2 Likes

Ferove by bolo , ak by po neuspesnych pokusoch Ricciardo pustil Cunodu v poslednej zakrute pred seba a vratil mu tu poziciu.

4 Likes

A Ricciardo je Extra Classa???

To já nikde netvrdím

Názorná ukázka jak to pod Helmutem chodí.
Ale není to výsada pouze RB. Třeba loni se podobným způsobem znažil Renault v posledních třech závodech nahoru protlačit Ocona.

Hele toto bola aj trochu skuška pre Cunoda či je timovy hrač a moc nie je lebo trvalo dlho kym ho pustil čo možno daka tomu magnusen odolal skratka možno vydeli že Cunoda nema dobre tempo a jeho kolega mal tempo tak to skusily hele keby sa to padarilo bolo by ticho a dalši myslite že su v time chlupi nebo RB ved vedia že Cunoda dostal pokin pustiť kolegu a taktieš vedia že to neurobil hned

1 Like

Suhlasim, mal mu poziciu vratit. Pocitam, ze Ricciardo mu ju nevratil ako odvetu za to, ze ho nepustil hned.

Tak ako tak, zbytocnost zo strany teamu. Aj Tsunoda ma maslo na hlave, ale ked je v DRS mu povedat, ze ma pustit kolegu…

Týmová režie je v zásadě neférová záležitost, která kazí spravedlivou soutěž (nepočítám situaci, kdy v průběhu závodu např. jede každý jinou strategii a ten vzadu by si jenom ničil gumy). Aby měla aspoň trochu opodstatnění, měl by k ní být opravdu zásadní důvod, tj. boj jednoho jezdce o výrazně dobré celkové umístění, na které druhý už dosáhnout nemůže. Jinak budu vždycky na straně jezdce, není jediný důvod, aby si nechali všechno líbit a na slovo poslouchali jak nějací roboti bez vlastní vůle, to pak nemusejí vůbec závodit.

Já jsem si to před chvílí pustil.
Ač je Júki můj vlastně jediný oblíbenec, musím uznat, že to od něj bylo hodně nevyspělé, nedůstojné, levné a hloupé.
Tomu se stát to, co Hamiltonovi, tak si to ani nechci představit :thinking:.
Potřeboval by kurs sebeovládání, nebo nějakou holku, což je vlastně skoro totéž :slightly_smiling_face:.

Ale to byla až reakce na zjevnou nespravedlnost, na kterou podle mě tým nemá právo. Taky když se jezdec “šprajcne”, tak s ním nikdo nic nesvede. To se jenom tak říká, že týmový výsledek je víc. Takže Juki mohl třeba reagovat jinak, ale byl prostě poškozený a vůbec se mu nedivím, že měl vztek.

Máš pravdu, dobře že dal průchod svému vzteku, alespoň byla zábava.

Já jsem to zase bohužel bral z pozice mé povahy submisivního podpantofláka, který by se neozval a tiše by trpěl :smiley:.

Timova rezia bola v tomto pripade zbytocna, ale rovnako zbytocne mi pride sa nad tym celym prilis vzrusovat. O tolko zase neslo, ani jeden z jazdcov by tak ci tak neziskal body.

Nepodceňuj se :smile: . Myslím, že pod podobným vypětím, v jakém jsou jezdci celý závod, by se leckdo bůhvíjak neovládal a třeba bychom se sami nad sebou divili, jací jsou z nás temperamentní neohrožení bojovníci :smile: .

Šlo o to, kdo porazí kolegu, na to se může v určité situaci dost koukat. A tady to mělo být obráceně. Taky to pak může být vnímáno jako jednoznačné degradování Jukiho na dvojku, to taky nepotěší, kromě toho, že k tomu není důvod.

:grinning:
Já když jsem na okruhu a hlásí mi do interkomu, že se mě chystají předjet dva účastníci, tak zajedu do únikové zóny a skoro zastavím :love_you_gesture:.
Takže na mě to neplatí.

Nejezdíš na běžkách? Tam to snad tak je, že když ten vzadu zavolá “stopa”, tak mu ten vepředu uhne. A zvyk je železná košile :smile: .

1 Like