Coulthard: Keby mal Räikkönen pracovnú morálku Schumachera, vyhral by toho viac | Magazín F1 - F1online.sk

talent obrovsky a predsa nezil len pracou, sympatak

Kimi má presne toľko titulov, koľko si vyjazdil - jeden haluzoidný, Zvyšok je o tom psovi, ktorého by roztrhlo, keby netento - a on nemá šťastie ani smolu, že sa vytento môže, pretože je to tak, ako to je - pes sa môže vytento a Kimi má toľko titulov, koľko má.

Tak, ked vynechame Nurburgirng 2003, Haug ako zastupca Mercedesu v tych casoch nemal moc pekne slova na Raikkonena, pamatam si, ako som vtedy cital, ze podla Hauga Raikkonen nevie normalne narabat s motorom(Mercedesu) a len “hadze tehlu na plyn”. Nie jeden krat jeho vyjadrenia isli do stylu ze Raikkonen ten motor “ustval”(zda sa mi vsak, ze sa to viac tykalo az sezony 04). Za mna je to WTF, zavodny motor mas hnat, ale v Mercedese to asi videli inak.

Nurburgring bol vtedy neskutocny mismanagenent a vlastne cela sezona 03 zo strany McLaren Mercedes teamu. Stacilo venovat trosku viac pozornosti starsiemu MP4-17Dcku a jeho motoru a nie ich nastupcom a Schumi by ten rok vysiel naprazdno. Ak si dobre pamatam, Raikkonen vtedy vyhorel na vadnom piestnom kruzku o ktorom sa vedelo este pred zavodom ze zlyha(Wurz tusim hovoril o zlych tlakoch vo valci, ktore predpovedali zlyhanie) ale Mercedes uz robil novsiu verziu motora a pre tuto starsiu iteraciu nemali nahradne diely

Ano, je to tak ako pises s Wurzom, neskor to priznal aj Haug (je jasne ze koho zaujmy v cca 2005 vtedy hajil) a napokon, celu sezonu 2003 Kimi tech. problem nemal, co tiez znaci nejaky extra faktor a nie Kimi faktor…

To ze robili vlastne na 2 autach vobec nepomahalo, ale dovody chapem.
Myslim, ze Ron preferoval 17D, ale Newey stale veril v 18tku, ale to uz si nie som isty…