Coulthard: Keby mal Räikkönen pracovnú morálku Schumachera, vyhral by toho viac | Magazín F1 - F1online.sk

Dejiny Formuly 1 sú, podobne ako v každom športe, plné príbehov o nenaplnených očakávaniach a premárnených príležitostiach. Mnohé osobnosti prekonali výšiny, na ktoré boli predurčené, kým iní mohli v kariére dosiahnuť viac, ale z rôznych dôvodov sa im to nepodarilo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/184652/coulthard-keby-mal-raikkonen-pracovnu-moralku-schumachera-vyhral-by-toho-viac

Dodnes se bavím při vzpomínce jak Kimi svými výkony vycucnul lotus. :smiley:

2 Likes

Nevím, výraz “skromný mistr světa s jedním titulem” mi připadá absurdní. Prostě je to mistr světa a tím se stal nesmrtelným, ostatní už je navíc. A s pracovní morálkou Schumachera by taky mohl přijít svazující pocit zodpovědnosti a třeba by neudělal ani jeden titul, to nemůže nikdo vědět. Nedá se z člověka vytrhnout jen něco :slight_smile: .

3 Likes

Otázka co se tou morálkou myslí?
Mám dojem, že v tomto případě je naznačováno, že Kimi odmítal lízat paty, aby mu bylo dopřáno různých výhod.

1 Like

Myslím, že Coulthard má v tomto pravdu, alespoň pokud jde o morálku. Kimi byl totiž velký pařmen, takže mnohdy přišel na závodní okruh v stavu, v jakém by běžný smrtelník snad ani nebyl schopen fungovat. Alespoň v McLarenu. Ron Dennis ho dokonce kvůli tomu prý nechal sledovat soukromým detektivem. :slightly_smiling_face: Kimi v stavu x dokázal řídit formuli, ale vítězství se v takovém případě prý nekonalo.

Prostě Kimi byl fenomenální talent, ale nežil jen formulí a nedával jí maximum. To je myslím to, co chtěl David sdělit.

Nepleteš si Kimiho s Jamesem Huntem, který během tréninku dokázal usnout ve voze, který odstavil u svodidel?

Myslím že neplete, o Kimim se to tradovalo taky. Ale třeba mu celkově tenhle nevážný přístup odebíral stres :woman_shrugging:

1 Like

Ne. :slightly_smiling_face:

Pokud jde o podobnost s Jamesem Huntem, Kimi kdysi řekl, že se narodil v špatné éře, že jeho by nejvíce bavilo závodit právě v Huntově době.

Asi tím narážel na určitou svobodomyslnost a nezkrotnost tehdejší doby, kdy závodění v nebezpečných vozech byl životní styl, zatímco dneska je všechno sešněrované a profesionalizované, piloti jsou fakticky až loutky různých nařízení.

1 Like

Kimi měl podle mě nervy ze železa.

Kde jsou ty časy, kdy Bernie Ecclestone doufal, že tituly bude dělat Alonso, protože Kimi je prý mediálně nudný. :grin: Kimi byl svůj a to z něj udělalo legendu. Kimi a nanuk nebo “neříkej mi, co mám dělat”, to už je součást historie.

Jeho výkony v roce 2005, to bylo něco mimořádného, i když vinou techniky z toho nebyl titul. Jeden z mála případů, kdy cenu Autosportu pro pilota roku nezískal mistr světa (a snad mě za to fans Fernanda Alonsa neukopou slovy). :slightly_smiling_face:

3 Likes

@Bretnix
Vím, že se Kimi uměl bavit. Taky jsem viděl nějaké video z párty na lodi a koneckonců i oficiální předávaní titulů, kde byl v hodně veselé náladě.

1 Like

kimi nikdy nebol taky talent ako sa z neho robilo
vzdy to bol jazdec na urovni massu, nic viac, nic menej

1 Like

on vedel bavit len ked bol ozraty

1 Like

Kdyby Ferrari vsadilo na Kimiho i v 08, tak by získal další titul.
Nevím proč se snažilo Ferrari protlačit Massu, který Kimiho na trati brzdil. Třeba v Monaku vyšlo najevo, že tam musel Kimi zkoušet nové brzdy i když se mu to nelíbilo.
V jednom závodě bylo slyšet ve vysílačce Kimiho jak se týmu ptá jestli má zastavit, aby ho Felipe dokázal předjet.

1 Like

bol to velky talent, co z neho nerobili media. vystacil si na to sam prve roky svojej kariery. co bolo po 2007 a titule je uz iny kimi…

ale tak rok 2012 bol z jeho strany paradny, musis uznat. to by jazdec urovne massu nedal :confused:

Teď jsem psal že v 2008 Ferrari chtělo, aby titul vyhrál i Massa. V tomto případě se jednalo o špatné rozhodnutí Ferrari.

1 Like

kdyby kdyby
kdyby mclaren vsadil na jedneho zo svojich je jedno ktoreho tak kimi nevyhra ani v 2007
ale to som ja neriesil, ja som riesil kvality kimiho a tie boli vzdy len na urovni massu
ich priame porovnanie bolo viac ako vyrovnane a potom ich porovnanie cez alfonza tiez skoncilo ± rovnako, rovnako im dal nakladacku a kimimu este o trochu vacsiu
proste level massu
ale aj level massu mohol dosiahnut kludne aj 2-3 tituly, ved aj massa nebol daleko, len trebalo sediet v spravnom aute. no ale takych ktori keby sedeli v spravnom aute by sa naslo v historii f1 neurekom co ten titul a mozno aj viac mat mohli, ale nemaju

kimi mal vlastne stastie, ze odisiel z mclarenu lebo keby sedel v druhom aute vedla alfonza tak ten ho zajazdi ako male decko a bolo by po zazracnom talente a degradovali by ho na uroven slusneho nosica, ktory by uz viac nedostal v top time poziciu jednotky

1 Like

keby zeby ? :slight_smile:
“kimi mal vlastne stastie, ze odisiel z mclarenu lebo keby sedel v druhom aute vedla alfonza tak ten ho zajazdi ako male decko a bolo by po zazracnom talente a degradovali by ho na uroven slusneho nosica, ktory by uz viac nedostal v top time poziciu jednotky”

Když dokázal Alonsa porážet nováček, tak proč by to nezvládl zkušený Kimi, který i se slabším Ferrari dokázal porazit jak Hamíka, tak i Alonsa. A Massu taky.

2 Likes

to je pravda, otazkou je preco.

MP1 ma pravdu v tom, ze ak by McLaren vsadil na jedneho z jazdcov v 2007, tak Kimi ma slovom nula titulov. a mozno by si podaval s Mossom ruky o najlepsieho jazdca co nikdy neziskal titul

A to jsou přesně ty “kdyby”, na kterých je postavený celý článek :smile: . Teď nevím, jestli by s tou pracovní morálkou Schumachera měl víc titulů i v případě, že by McLaren v r. 2007 vsadil na jednoho ze svých jezdců…

4 Likes