Coulthard: Keby mal Räikkönen pracovnú morálku Schumachera, vyhral by toho viac | Magazín F1 - F1online.sk

Víme že musí, starej je tam nekompromisním pánem :slightly_smiling_face:

Právě proto se Aston po každém dobrém výsledku tak rychle propadá.

Proto přišel Adrian, ten má moc prosadit svou vůli.

Jestli Stroll rozhodí Adrianův manšaft, tak ani Adrian nebude v pohodě.

To právě Stroll nemůže, a on není blbej, toho si je určitě vědom a Adrianovi poskytne co je potřeba.

to je tak je tažko porovnavať a hovoriť čo mohlo biť uprimne kimi minimalne mohol mať 2 tituli ten jeden mu utiekol o 3 body vlasne ak si spravne pametam tak to jedno neštastne vypadnutie 2 kola pred koncom na velkej ceny europy tam keby nedostal defekt a nasledne neskončil v štrku tak by bol majster ale tak mu to u tieklo o 3 body ale stejne ale či bi lepšia pracovna moralka priniesla viac titulov kto vie taky alonso sa snaži a stejne ma iba dva tituli a kolko by mal hamilton titulov keby sa nerozhodol prestupiť z meclerenu do Mercedesu ? F1 musite maš štastie urobiť spravne rozhodnutia spravny čas a pak možno ziskaš titul

Zatím všechno dobré co měl rozmetal na prach.

To si nemyslím, dočkej času.

Samozřejmě počkám rád, ale žádný hladkostroj neočekávám.
Adrian má před sebou veliký úkol a dovolím si tvrdit, že pro spojení Astonu s Hondou nikdo lepší není.
Hlavně aby se Stroll s Japonci sám moc nevykecával.

Vela spravnych postrehov uz napisal @Bretnix , ja len doplnim, lebo ta sezona sa nespomenula, ze Kimi mal super formu a aj velku smolu uz v 2003, kedy mu tesne usiel titul. Hlavne spomeniem Nurburgring a Interlagos…

Ano, Ferrari malo po odchode Schumiho zvlastnu kratku epizodu bez 1-2 a suhlasim s @Ferda ze v 2008 bola chyba nevsadit na MS Kimiho a dal by dalsi titul. Problem bol, ze manazer Massu bol syn Jeana Todta, takze…

Navyse okrem tej spominanej “pracovitosti” Kimi nikdy nebol politik a neriesil zakulisne hry a mocenske boje. Ked prisiel znova do Ferrari, nie len ze Fernando tam uz bol zabydleny, ale pre jeho ziadost a potreby malo Ferrari (a iba 1 dalsi tim) nie push-rody ako skoro cele pole, ale pull-rody, co islo na styl Fernanda a presne proti Kimiho. Nechapem, ako takyto obrovsky faktor dokaze niekto ignorovat…

Inak je ale pravda, co tiez spomenul Bretnix, ze Kimi pred a po navrate do F1 je iny Kimi (aj pneu atd.), hoci v Lotuse bol stale velmi dobry. Zrovnavat ho s Massom ci Grosjeanom je uplne mimo, hoci Massa prave 07-08 bol velmi dobry, po nehode 09 to bol tiez iny Massa…

Tiez trochu nechapem to “keby” McLaren mal 1-2 v 07 tak Kimi nema titul. Okrem toho, ze je to vecna tema keby, je trochu odveci, pretoze ani Ferrari nemalo 1-2, TR bola az posledny zavod ked Massa nemohol byt MS.

A este posledna poznamka, co mozno niektori nevedia. Kimi prave v obdobi okolo jeho pauzy v F1 prezival tazke zivotne obdobie: rozvod a prisiel o otca. To musi tiez poznacit a motivacia uz nikdy nebola taka ako do ziskania titulu…

V zasade ale s DC suhlasim :slight_smile:

5 Likes

Tak vám neviem, ale práve v sezóne 2003 by som o nejakej extra smole pre Kimiho veľmi nepísal, dokázal vyhrať 1, slovom jednu GP - Šumák, a to ho nemusím, to dokázal 6x…
Fakt, žena konci sezóny mu chýbali 3 b na titul, je síce pekný, ale netreba zabúdať na jeden nepekný fakt - v snahe zdramatizovať Šumákovu dominanciu FIA zaviedla bodový systém, v ktorom víťaz preteku bral len o dva body viac ako druhý v poradí čo zrušili až v r.2010 - kedy vyhral Uhorka nad Alonsom o 4 body v o triedu lepšom voze a to bral víťaz preteku o 7b viac ako druhý v poradí, teda ako dnes.

Titul ziskava jazdec s najviac bodmi, nie vitazstvami.
Kimi, narozdiel od Schumiho, nebol v time jasna jednotka okolo ktoreho sa od zaciatku vsetko krutilo a jazdil len s upravenym monopostom z 2002 a uplne jasne porazil skuseneho kolegu DCho…

Kolko tech. poruch mal tu sezonu Schumi a kolko Kimi a kolko to urobilo bodov? A koho vytlacili po chybe zo strku a tym ziskal potrebne body? Kto mal smolu aj na prerusenie zavodu (a pravidla) v Brazilii?

Tvrdit, ze to nie je smola (resp. stastie supera) ktora je vacsia nez potrebne 3 bodiky, je mimo reality tej sezony…

2 Likes

…KIMI,na tú dobu mal McLaren veľmi poruchovi motor a to bol ,kameň úrazu,kde stratil KIMI najviac titulov,okrem iného,:racing_car:,7,:ok_hand:

1 Like

Kimi tak ako Alonso mali na viac titulov určite nie horší jazdci ako Hamilton len za nimi Lauda nešiel.

tech. spoľahlivosť je súčasťou balíka, ktorý vyhráva, resp. prehráva titul - mohol mať síce spoľahliveší voz, ale ten by mohol byť zasa pomalší - a tech. porúch, vďaka ktorým Kimi nedokončil pretek mal až jednu, číslom 1. V ďaľších dvoch GP vypadol Fín po kolíziíách, ktorým sa mohol a mal vyhnúť… Šumák sa raz vybúral na mokrej trati. To, že mu inde zase pomohli zo štrku maršali bolo aj podľa mňa na pikaču, ale to by bol aj titul majstra sveta s jedným víťazstvom voči šiestim - a to opakujem, Šumáka som nikdy rád nemal a vtedy som fandil McLarenu.

Raikkonen bol najlepsi pilot co sa tyka talentu a surovej rychlosti odkedy nastupil az dodnes, vacsi prirodzeny talent do F1 zatial neprisiel. Nemusel sa namahat ani z polovice tak ako Schumacher, Alonso ci Hamilton a aj tak vedel s nimi superit a to aj v horsom aute. Ano, skoncil s jednym haluzne vybojovanym titulom, ale tu rychlost a cit co mal on nema nikto v poli dodnes.

“Keby” ma inu moralku a neberie zavodenie v F1 ako konicek ale ako pracu ktorej treba odovzdat vsetko, tak s dobrym autom by si dlho nikto iny neskrtol. Ale Raikkonen bol Raikkonen, ten co takmer zaspal na start svojho prveho zavodu, ten co medzi zavodmi necvicil ale chlastal a ten, co chcel len sadnut do auta, odjazdit to najlepsie co dokaze a vypadnut prec.

5 Likes

Nepouštěla bych se do absolutních soudů, jestli byl opravdu největší talent dodnes, ale pokud neměl v porovnání s ostatními bůhvíjakou pracovní morálku, tak pro výsledky, kterých dosáhl, velký talent musel mít. Dominantní auto neměl a průměrný pilot bez pracovní morálky by titul neudělal ani se sebevětším štěstím.

4 Likes

Tak ak vybuchnutie motora (je uplne jedno ze jedine, kedze Schumi mal 0 - slovom nula) v zavode kde si siel po vitazstvo nie je smola, obzvlast ak na titul chybali len 3 body, tak ok…

1 Like

Spoľahlivosť a rýchlosť auta je spojená nádoba, nie smola. Smolou by bolo ak by sa majstrom sveta nestal jazdec so šiestimi víťazstvami, ale jazdec s jedným, ak to nechápeš tak ok… aj ja mám smolu, tiež som mohol byť majster sveta keby…ale poznáš to sám, keby pes nes.al, tak ho roztrhne :slightly_smiling_face:

Zjavne nepoznas dovody poruchy motora na Nurburgringu, inak by si nepisal o spojenych nadobach…

Tam prisiel o vitazstvo, v Brazilii bol najlepsi tiez, ale dodatocne vyhral Fisi, hoci mu zhorel motor atd. Rozhodne mal preukazatelne na viac ako to 1 vitazstvo a opakujem, aj to je jedno, kedze ide o body a nie vyhry. Cize ano, ak by mal tolko stastia co Schumi, ten titul da, no nemal a ty si kludne mozes mysliet opak a ignorovat vyjadrenia napr. Hauga ci Wurza, ved co uz oni vedia…

3 Likes