Čo nájdeme v zbierke 69 monopostov Bernieho Ecclestona, ktorú predáva za stovky miliónov? | Magazín F1 - F1online.sk

Bernie Ecclestone začiatkom decembra zaujal všetkých nadšencov Formuly 1. Rozhodol sa totiž predať celú svoju zbierku historických monopostov F1, ktorú rozširoval niekoľko desaťročí. Odhaduje sa, že sa ju podarí predať za niekoľko stoviek miliónov eur. Čo všetko v nej nájdeme? Dnes vám predstavíme tie najzaujímavejšie kúsky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/184008/co-najdeme-v-zbierke-69-monopostov-bernieho-ecclestona-ktoru-predava-za-stovky-milionov
1 Like

Verim, ze to nerozpredaju na blizky vychod.

Frank mu ocividne nepredal ani jedno zo svojich aut :smiley:

Predal by som diablovi dusu za Williams FW15C :smiling_face_with_three_hearts:

Vypadá to že pořizoval z moderní doby jen Ferrari.

Myslíš do Stropkova ? :smile:

2 Likes

Ja by som zobral 312T :slight_smile:

Bylo by fajn, kdyby se mr. E rozhodl rozprodat sbirku zapalenym fanouskum F1 z Historickeho sampionatu, kruh se uzavre a auta budou tam kde patri, v dobrych rukou, v zavodnich garazich a na trati.

Je to lepsi pro vsechny, nez by mela auta skoncit nekde ve vitrine, jeste hure nekde pod zamkem v soukrome sbirce bez moznosti pristupu.

4 Likes

aj Lotus mi tam chyba…

Neverim, ze sa dostanu k fanusikom Historickeho sampionatu F1. Ti nemaju tolko prachov a celu zbierku vedia kupit len Ferdovi beduini. Ti ich vsak budu susit v podzemnych garazach, podobne ako Bernie v hangari.
Ja mam zbierku 300-400 modelov Ferrari v 1/18-1/43 a to nielen obycajne.
Mam aj Ferrari 312T Lauda winner USA GP 1875 od Exoto 1/18. Super vypracovany monopost s odnimatelnym krytom kokpitu. Zial nemam ziadny model Ferrari od Amalgam, lebo maju cenu aj desiatok tisic €.:grimacing:

4 Likes

No, vidim to tak 50 na 50, sam mr.E rekl ze ma dva vazne zajemce o celou kolekci, evidentne vaha, nemyslim ze jen zvysuje cenu, tak nebo tak, snad se rozhodne jako byvaly sef F1 a ne jako byznysman.

Fajn, tak hod fotku toho Ferrari 312T 75’ :+1:

Vůbec nedokážu odhadnout kolik času bych musel v takové garáži strávit, než bych se začal nudit. Dny? Týdny? Roky?

Mimochodem Hamík se nedávno přiznal, že do své sbírky už žádné nové auta nekupuje. Prý ho dnešní moderna nudí. Že by si už brousil zuby na Bernardové skvosty?

To jsem zaznamenal, o necem to svedci.

1 Like

Nevím, jestli si spíš do toho někdo neuloží peníze jako do “investičních aut” než cokoli jiného.

U Hamika je asi aj realne ze by na to mal prachy + nekupoval by to z dovodu postupneho rozpredaja a zisku. Akurat Bernie ho myslim prilis nemusi. Tak ktovie kde zbierka skonci.

Hamíka nesnášel Max Bičík. Pro Bernarda byl Hamík tak trochu zlatý důl. Nedávno jsem někde viděl Bernarda s Hamíkem v živé konverzaci.

1 Like

Krásna zbierka. Ak to Bernie predá, tak mu to pokryje väčšinu tej pokuty, ktorú má zaplatiť.

Nerozumim jak to mohl s tou pokutou tak pokaslat, zrovna on ktery to nepotrebuje, asi spatna spoluprace, nebo chyba, neprijde mi ze chtel neco zatajit, to se nedozvime.

1 Like

Neviem, ale niekde pochybil a tá pokuta je teda riadna pálka, keď na jej zaplatenie nestačí ani predaj takejto jedinečnej zbierky. :neutral_face:

Na tom přeci není nic divného.
Odklonil si pár nezdaněných stovek milionů do trustu v Singapuru v 90 letech a berňák mu na to přišel.
Evap Ti určitě vyjmenuje všechny daně, které nezaplatil a penále s tím spojené za těch 20+ let…

3 Likes

Hele, ber na mě taky trochu ohled! Zrovna jsi mi zaměstnal hlavu něčím úplně jiným a jsem už taky starší osoba :smile: !

1 Like

Holky se prý musí udržovat zaměstnané, protože když se nudí, mají tendenci vymýšlet hlouposti :slightly_smiling_face:.