Snad nebudu radši komentovat, nicméně k věci - Bernie ať je rád, že nejde bručet, i tak by tam s ním v jeho věku už měli jenom problémy. Však proto tu sbírku sám měl, aby ji ve vhodný moment mohl otočit, u lidí jeho typu věřím na sentiment jenom do určité (opravdu nevelké ) míry.
Chcel si predpokladám napísať, že Berňákovi na to prišli.
Staré dobré moudro říká, že i ten nejhorší byznysmen dokáže používat peníze násobně efektivněji, než jakýkoliv stát.
Tak se tím asi řídil…
Zbierka Bernieho je neskutocna.
Tak bobe,priniesol som ti darcek na Vianoce. Nasiel som si cas,vybral,pripravil a nafotil som legendarne majstrovske Ferrari 312T Nikiho Laudu z 1975. Skoro ako to skutocne Bernieho.
Dam len 2 fotky. Spravil som aj detailnejsie,ale nedam ich sem. Ak chces,nejako ti ich poslem, len neviem ako.
To auto je skutocny skvost. Kombinacia kovovej karoserie a sasi s plastovymi dielmi a skutocnymi gumami. Dnesne rezinove a ine plastove sr…ky sa na to nechytajú. Do najmensich detailov vypracovany model chyrnej znacky Exoto. Na ebay sa este daju kupit.
To su pod prilbou vypracovane al kukla a oci?
Hej, magori,ze?
A bezpecnostne pasy su z akeho materialu?
Nejaka jemna latka. A na rukave Nikiho overalu je Marlboro, dnes nemyslitelny doplnok.
Naozaj pekny zmysel pre detail.
What?
To mas samostatnu izbu v dome len na modely?
Musi to mat aj celkom slusnu hodnotu, ked tam mas kusky ako si poslal fotku vyssie.
Samozrejme je to hotový model od Exoto so vsetkymi detailami, ktore je mozne v v mierke 1:18 zobrazit.
Stavebnice detailnych kovových modelov sa tobia az v mierke 1:8 a predavaju ich spolocnosti DeAgostini, Agora models, Hachette collections, Ixo collections, Centauria, Fanhome a ine.
Da sa to tak povedat, ale veľa modelov je v 1:43, preto nezaberaju velmi miesto.
Az taku velku hodnotu to nema,lebo je vela beznych modelov od Buraga a podobnych vyrobcov. Od Exota mam len tento, ale chystam sa kupit aj majstrovske Ferrari 312T4 Jodyho Schecktera, len si na to musim nasetrit.
Aj tak je to obdivuhodna zbierka.
A drzim palce, nech ho zozenies a nasetris cim skor.
1:8 tak to budes muset hodne priplatit ale sny se maji plnit.
Tak tak,sny si treba teraz plnit,po smrti to uz nebude mozne.
Momentalne mam rozpracovane toto:
Jina liga, vidim ze skladacka, ale to uz jsou dily ready to use?
Ano, typicka skladacka, ale vysledny model je paradny.
No a toto je hotovy model kategorie Hi-End.
https://www.amalgamcollection.com/products/laferrari-red?
Video:
https://m.youtube.com/watch?v=EW9M9zfjsdc
20 tacu v dolarech, kam az to doslo . Kdyz si clovek uvedomi ze puvodne byly modely, i stavebnice urceny jen dealerum do showroomu, jaky se z toho stal za ty roky byznys.