Čína sa mala dostať aj k mozgovým dátam Charlesa Leclerca. Budú použité na vojenské účely? | Magazín F1 - F1online.sk

Jinak to dopadnout nemohlo, když 99% dětí chce být ajťákem.
Trh se prostě přesytil a teď se znovu budou hledat inženýři, designéři a projektanti, kteří budou chápat nejen vzhled, ale i funkčnost.

On se bohuzel pro tebe ferdo nepresytil. Mam desitky workshopu s IT agenturama rocne. Agentury jsou na tom tak bidne s juniorama, ze berou i lidi s rekvalifikacnim kurzem z UP. Hledaji lidi, co maji zapaleni, chteji se ucit, jsou schopni pracovat v dobu, kterou si urcili a odvadi vysledky.

Do tehle remote pozic se nacpala hromada lidi, ktera nema pracovni moralku a vlastne ani tu zivotni ne… Nacpali se tam s vidinou toho, ze budou delat stejny h0vno jako do ted a budou za to brat nejaky bony.

3 Likes

Takové lidi hledají ve všech oborech.
Ti už ale v mnohých případech vymřeli a bude těžké hledání mezi přistěhovali, než se mezi nimi najdou takoví, kteří naše lenivce dokážou nahradit.

1 Like

Jo, to mas naprostou pravdu a souhlasim s tebou.

Chodim z nudy a preventivne pred vyhorenim kamaradovi pomahat na vyskove prace. Ma firmu 4 roky a porad to dela sam. Lidem nabizi 6000 za den, ale nemuze najit nikoho stalyho, kdo by vydrzel alespon dodelat jednu zakazku. Pracovni tempo neni nijak narocny. Maximalne hodinu jsi na lane a pak se hodinu prochazis, protahujes a das si svacu. Takhle jdes na lano parkrat za den a tim to konci.

Pokud se nekdy zblaznim a poridim si hypoteku, tak netusim, kdo mi udela klenby… Stara garda, ktera tohle umi, tak zachvili vymre.

4 Likes

A já si za canyoning musel zaplatit a Tvůj kámoš za něj ještě platí. :grin:
Na klenby musíš hledat fachmany z jižní Moravy. Ale platit je budeš muset v Šilincích. Tam za koruny nedělají.

1 Like

Zrovna v KV ma zakazku od pamatkaru na komplet fasadu baraku. Kdyby ses nudil a hledal nejaky povyrazeni, tak vam mile rad preposlu kontakty.

1 Like

Nádhera. Ale mám své práce dost a neprošel bych lékařskou prohlídkou.
Kamarád si takhle vydělával na Peru a Indii, kde jezdil na zimu.

1 Like

“Oficialni predstavitele EU nikdy nevyhrozovali Britani, ze ji ekonomicky znici. Nekteri z nich poukazovali na skutecnost, ze Britanii odchod bude bolet. Mozna ze nekdo pouzil expresivnejsi vyraz, ale vzdy v kontextu samotneho exitu, nikoli snahy EU.”

-Zrejme je tu epidemia nepochopenia citania s porozumenim, strawman a pivot, to, ze tam napises, ze oficialni predstavitelia sa nevyhrazali znicenim, neadresuje to, co som uz pisal, bez ohladu na to, ci je tvoje vyjadrenie pravdive ci nepravdive, lebo nikde som nehovoril len o oficialnych predstaviteloch a len o zniceni. Cize tymto tuto temu uzatvaram, opat nic k veci a po treti raz uz na to nebudem reagovat.

Ad "To ze EU preferovala sve zajmy na ukor Britanie je naprosto v poradku, tak jako Britanie preferovala sve. Stejne jako by EU totez aplikovala vuci jakekoliv jine zemi. Zavedeni vysokych celnich tarifu je v soucasne dobe na stole po celem svete a jednoznacne by bylo na stole i v pripade vystoupeni Slovenska z EU. Naprosto prirozene a dokonce by to bylo reseni na zaklade spolecenske objednavky. Slovensko neni jedinou zemi, kde rezonuje “narodovectvi” a nejaky ekvivalent “Slovensko first”.

-Nie, politika za vacsi pes ebe a trestanie krajin za legitimne, legalne, suverenne rozhodnutia ludu v poriadku nikdy nie je, zvlast, ked sa s velkym moralnym propagandistickym patosom hrajes na civilizovanu cast sveta a mierovy konstruktivny projekt. Plan bol taky, ze VB sa vytresta a potom pride ku nam o par desatroci placuca, ze prosim, zoberte nas spat.

Zavedenie vysokych ciel rozhodne nie je na stole po celom svete a kazdy sa obchodnej vojne snazi predist, pravdaze, okrem Trumpa, a este aj Trump to robi preto, lebo vnima nespravodlivo cla inych krajin a chcel by mat nulove a tiez mu vadia vysoke deficity. Tu nie je spolocenska objednavka na cla, resp. aspon v USA, kde 61% ludi nepodporuje Trumpove cla. A pochybujem, ze v EU to je inak.

Na Slovensku nerozonuje ziadne “narodovectvo” a ani ziadne hnutie Slovensko first. Odporucam necitat dezinformacne ceske mainstream denniky a prazsku kaviaren, ktora ma za ulohu rozbit jednotu V4, co sa im aj slavne podarilo a nevenovat pozornost plukovnikovi Foltynovi a spol, ktori su rasisticke sovinisticke prasce, ktori z “Rusaka” urobili noveho Zida.

Ad “Urcita mira “narizovani” je naprosto samozrejma a mimochodem je to zaklad demokratickych principu, tak jako omezeni prava “veta”. Samotne “veto” nema zadnou spojitost s demokracii a funguje fakticky v jakemkoliv politickem, nebo spolecenskem systemu.”

-Toto je tak amorfna veta, ze neznamena nic. Nejde o urcitu mieru nariadovania, ale o mieru legitimnu a legalnu. Na obmedzovani prava veta bez konsenzu krajin a ucelovo len preto, ze sa to niekomu nepaci a nemoze momentalne robit to, co by chcel, nic demokraticke nie je. A tvrdenie, ze pravo veta funguje fakticky v akomkolvek systeme a spolocenskom systemu, to si nezasluzi ani komentar. Funguje tak mozno formalne a nie realne, ano, pravo veta by fungovalo v fasistickom, komunistickom ci nacistom state. Uplne. Ale opak klasicky, nic k veci, nic neadreovane, co som povedal, len nejake amorfne omacky bez kontextu a zmyslu.

Ad “JInak i tato diskuze tady ukazuje nutnost omezit celospolecenskou diskuzi, protoze pokud lide nemaji konkretni odpovednost mohou trvat na jakekoliv “hlouposti” kterou placnou aprosazovat ji. Coz je dnes vicemene videt na celem svete.”

-Tato diskuzia akurat dokazuje to, ze keby sme zili vo svete technokratickom, kde by sa mohli vyjadrovat k veci len ludia, co su kvalifikovani, vela ludi, co tu ma vela reci a pouziva ostry jazyk, ci je za obmedzovanie participacie vo verejnom zivote, tak by boli medzi tymi, co by boli umlciavani. Demokracia funguje na tom, ze ludia mozu prijimat dobre a zle rozhodnutia a ak sa primu zle, tak maju moznost korekcie. V tom je ten rozdiel od systemov nedemokratickych, tie mozu isty cas dokonca fungovat aj efektivnejsie ako demokraticke systemy, ale z dlhodobeho hladiska, to mozne nie je, lebo nemaju system a transparentnost, ktora by ich korigovala. Opat nejake amorfne vyjadrenie bez nejakej nosnej myslienky a nic k veci a korenis to narokom ala prazska/bratislavska kaviaren, ze vraj dnes je svet v horsom stave ako kedysi. Nie, svet je taky isty, aky bol, Trump nie je o nic horsi ako Obama, ci Bush. Jediny rozdiel je v tom, ze Trump hovori, co si mysli, nema filter, nie je chrumkavy, ale Bush ti posepka do uska, ze do Iraku sme isli sirit demokraciu, ked ho nepodporujes nie si patriot, Obama ti nasluboval, ze ukonci vojny a potom zabijal ludi s dronmi ako psov. Fiala a jeho demokraticka koalilcia je vraj alternativa slusnosti, ale podporuje genocidu v Gaze, ale tak najal si psychologov, marketerov, aby bol chrumkavi na obrazovke, vie sa pekne vyjadrovat, to je cool. Babis je analogicky diabol.

Ad "Vase moznosti vstoupit/nevstoupit do aliance s Nemeckem byly znacne omezeny. Viz. “Videnska arbitraz” a vase ohrozeni Madarskem a Polskem a tlak Nemecka (ten byl rozhodujici). Toto pri nejlepsi vuli nelze povazovat za “svobodne” rozhodnuti, narozdil od vstupu do NATO, nebo EU. Pro vas to byla existencni nutnost. V opacnem pripade by jste jako narod jiz pravdepodobne neexistovali, protoze po valce byste s nejvetsi pravdepodobnosti zustali soucasi castecne Madarska a castecne Polska. To se o vasem vstupu do EU a NATO neda rict.

Dohoda o ochraně z 23.3.1939, ktera povolovala vstup nemeckych vojsk na Slovensko a jejich trvalou pritomnost. Dale ekonomickou kontrolu Nemecka a spolupraci s nemeckou armadou.

Ale samozrejme porad jste byli samostatny stat (byt satelitni, jak pises) narozdil od nas. My jsme byli soucasti Nemecke rise. Ale k vasi ucasti v EU a NATO bych to opravdu neprirovnaval."

-Sorry, ale to je take nekontextualne a arbitrarne a opat mimo temy.

Rozpad Ceskoslovenska bol proces, bol to dlhodoby proces, ktory zacal s Mnichovskou zradou a po nej, vznikli v ramci republiky vnutorne pnutia, organicke tlaky na jej rozpad, nezavislost, resp. aspon autonomiu chceli Podpkarpatska Rus a Slovensko.

Zhodou okolnosti, malo Nemecko zaujem na rozpade Ceskoslovenska a Slovensko chcelo nezavislost, tak sa tieto dva zaujmy spojili a Nemecko sa stalo garantom statnosti Slovenska, a nasi politici vyvinuli diplomaticke usilie. S najvacsou pravdepodobnostou, Slovensko by vzniklo tak ci tak. Nemecko chcelo v prvom rade ovladnut strednu Europu a nie tvorit tam nove velke staty, ktore by predstavovali hrozbu. Madarsko a Polsko dostali par drobkov.

A to, ze by sme po vojne boli sucastou Polska ci Madarska, to je taka fantasmagoria ako ze by Cesko bolo po vojne sucastou Nemecka.

Ak by vyhralo Nemecko, Polsk by neexistovalo ako samostatny stat, ak by vyhrali spojenci, Madarsko by vojnu prehralo a urcite by za odmenu nedostalo velku cast uzemia, obnovovali by sa hranice. Tieto tu konstrukty su zabavne, tak ako sme vtedy bolo v najlepsom zaujme spojit sa s Nemeckom, tak isto teraz sme nemali na vyber a museli sme ist do EU a NATO, lebo by sme mali tvrdu hranicu s Polskom, Rakuskom, Madarskom a maximalne volny rezim s Ukrajinou.

1 Like

ale měli, nikdo Slovensko ani Česko nenutil vstoupit do EU a NATO, absolutně nechápeš kontexty těch událostí.

Neviem, či to je zrovna o programátoroch (nečítal som ten článok, len mi napadol hneď Ferda, keď som to videl).

Ale skôr by som to tipol na IT pozície, kde veľa pomohla AI a automatizácia a to na seriózne programovanie zatiaľ nestačí, ale na pridružené pozície rôznych adminov, správcov, technikov a prípadne testerov áno.

Dobrý seniorný programátor sa má teraz super a bude sa mať čím ďalej len lepšie, lebo vďaka AI ich bude menej a menej. Tak ako keď v súčasnosti ovláda niekto nejakú legacy technológiu, tak si môže zaspievať akýkoľvek plat a firma, ktorá ho potrebuje, mu ho dá. :slight_smile:

Všetko vyrieši sám trh. :slight_smile:

@Ferda

Ten kontext je aky? Ze najvacsia vojenska aliancia na svete, ktorej uz boli clenmi aj susedia, prepadli nelegalne krajinu v Europe, pod falosnou zamienkou a vyfabrikovanymi dokazmi a vytvorili dalsi samostatny stat pre mensimu, ktora uz stat mala. A ze my sme mali velku a podobnu iredentisticku mensinu u nas tiez? Tento kontext ci iny?

1 Like

Zatial jediny, kto tu bol prichyteny pri klamstve, si ty?

1 Like

S tebou je to tazke, zijes v alternativnej realite. Ale ak mas pocit, ze niekde nehovorim pravdu, tak to adresuj? Okomentujem to rad neskor. :slight_smile:

2 Likes

No v alternativní realitě žiješ očividně ty, když si myslíš, že Štát byl suverenní. A nevím o žádném nelegálním přepadení NATO v Evropě ani teda jinde na světě

Dam ti taku pomocku, casto sa nespravne Havlovi prisudzuje vyrok humantirne bombardovanie, aj ked to nikdy nepovedal a hovoril o humanitarnom charaktere bomb. Nie to iste. Skus este raz teraz. Ja ti verim :slight_smile:

1 Like

Jj, zkus to.

Chlapec si myslel, ze je inteligentny, a uprimne, dufal som, ze to vytiahnes, lebo toto je ukazka tej propagandy a altenativnej reality, v ktorej zijes.

NATO zasiahlo v Juhoslavii, lebo hovorilo o genocide v Kosove, ktora sa nestala. Tvrdili, ze strielali tam ludi hromadne na futbalovom stadione a aj zverejnili nejake upravene fotky ako dokaz. To sa malo diat v KOSOVE, roku pana 1999.

Srebrenica sa stala v 1995, nie v Kosove, ale Bosne a Hercegovine, nespachali ju Srbi ale bosnianski Srbi, mensina zijuca v Bosne. o 4 roky skor a s vojnou Juhoslavii pod taktovkou NATO nemala nic spolocne, to nebol dovod na zasah.

Toto je ta casta propagandisticka taktika, kde sa zamlciava chronologia a zamlciava sa, ze Srebrenica sa stala o 4 roky skor, v inom state a nie v Kosove a ze nebola dovod na zasah, ale vraj genocida v Kosove, ktora sa nestala. Cize ty si tu vytiahol event, ktory sa stal o 4 roky skor, v uplne inej krajine a nebol spachani ani Srbmi aby si ospravedlnil vojnu v Srbsku a nieco, co sa vraj stalo v Kosove, co sa ani nestalo nakoniec.

Cize gratulujem, ze si naletel propagande. A chlapec si myslel, ze ma dostal :smiley: Nabuduce aj citaj clanky, ktore posielas. Takto funguje propaganda, aj v Iraku boli tie zbrane hromadneho nicenia, ze :smiley:

4 Likes

Neblazni… Ty sestreleny neviditelny bombardery a letadla nad Jugoslavii byla cista nahoda… :slight_smile: Tady Honzik zije trosku ve svym svete no. Kazdej vi, co to bylo za pruser. Ale tady mistni mentalni atlet to bude zastavat. :smiley:

2 Likes

Aje, slet nácků zastávající se genocidy je tu. rAstore už si je nechal pověsit?

1 Like