Cieľom budú body, ale čokoľvek väčšie nie je reálne, hovorí Sainz | Magazín F1 - F1online.sk

Carlos Sainz strávil mesiace minulej sezóny čakaním na príležitosť od top tímu. Nedočkal sa. Mercedes ani Red Bull mu neotvorili dvere a španielsky pretekár si musel vybrať medzi stajňami stredu poľa. Vybral si Williams a keď s novým monopostom FW47 zajazdil najlepší čas predsezónnych testov, musel odpovedať na zvedavé otázky, ktorým by inak unikol.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/188821/cielom-budu-body-ale-cokolvek-vacsie-nie-je-realne-hovori-sainz

To ca stalo Carlosovi je neskutocny paradox.
Predpokladam ze v 2026 ked Leiws oznami koniec uz Ferrari vyhlasi, ze Carlos je stary a budu chciet podpisat niekoho mladsieho …

Alonsa tiez nikto neocakaval v F1 a je tu.
Hamilton ma ciel 8mi titul, nema zenu ani deti, len psa.
Vela novacikov mame v tejto sezone, lahko sa moze stat ze po sezone ich uz neuvidime.

Nie je prvy ani posledny. V F1 je casto menej dobrych sedaciek, ako pilotov.

1 Like

Oni vo Ferrari milujú Leclerca, ktorý vlastne za 7 rokov vo Ferrari nedokázal vlastne nič. 7 upotených víťazstiev za 7 rokov v top tíme je málo. V kritických okamihoch často zlyháva. Keď to práve neposerie tím, tak to poserie on. Som naňho zvedavý, bude to pilot pod najväčším tlakom na gridu. Ak sa zosype tak by to mohol byť aj jeho koniec v F1.

Sezóna ještě nezačala a Albon už spadl z lopatky.

Drzim palce. Verim, ze este niekedy pridu casy, ked Williams zabojuje o podia.

Carlos si je do velkej miery sam strojcom svojho stastia. Striedal teamy ako topanky, hovori sa, ze v zakulisi je dost toxicky. Keby bol trpezlivy ako Norris a vytrval by v McL, mohol teraz zbierat podia/vitastva. @JimClark_1 ohladom Leclerca absolutne suhlasim. Sam neviem, cim si zasluzil zmluvy dlhodobejsie a lukrativnejsie ako Schumacher. V kvalifikacii je velmi rychly, dovolim si tvrdit ze mozno najrychlejsi zo vsetkcyh, ale ked ide o dorucenie vysledkov, casto nezvladne tlak. Proste niekto kto chce ziskat titul to nemoze z 1. miesta poslat do zvodidiel. Netrufam si odhadnut kto bude vo Ferrari tym lepsim, ale ak bude 40 rocny Hamilton na podobnej urovni, moze to byt zaciatok konca Leclercovej kariery. Moj skromny tip - Leclerc bude lepsie v kvalifikaciach, ale Hamilton ho v pretekoch bude zdolavat, hlavne nebude chybovat.(nie som Hamiltonov fanusik)

Leclerc je 6 rokov vo Ferrari a začína siedmy.

1 Like

Tak nebo tak, Sainz je kvalitka, aspon se ukaze s cim Williams, resp. piloti meli posledni sezony tu cest.

Kdo chce titul, může to klidně z 1. místa poslat do svodidel a ještě ho získat, viz Mika Häkkinen v Monze 1999… Leclerc zatím nebyl v situaci, kdy by reálně mohl titul získat, tak se těžko odhaduje, jestli by ji zvládl nebo ne.

5 Likes

Hakkinen v sezone 99 prakticky nemal supera a aj tak dal ten titul asi o 4 body. Uz v tej sezone posobil dost vyhorene. Keby si Schumi nezlomil v Silverstone nohu tak Hakkinen ma 1 titul a Schumi 8. Neda sa to porovnavat s dnesnou dobou kde je viac teamov na podobnej urovni.

Chci říct, že proti chybě není nikdo imunní a stává se i šampiónům. Nakonec i Maxovi se stalo, že neohrožen udělal v Maďarsku piruetu, jen měl kliku, že zůstal na trati a jel dál. Takže zrovna takhle Charlesova chyba ho rozhodně nijak nediskvalifikuje jako potenciálního mistra světa a jak si povede v případném souboji se ještě neví. Nakonec stejně záleží na tom, jakou techniku a celkovou podporu bude mít k dispozici, no a jaká bude situace v ostatních týmech. Teď to vypadá, že by mohla být vyrovnaná sezóna, ale ještě předloni byla situace taková, že to Max klidně mohl zapíchnout do svodidel třeba pětkrát a ani by to nepoznal.

1 Like

Máloktorý, ale sedí v top aute o ktoré by Sainz mohol mať záujem.

S RB sa nedohodol teraz, prečo by to o rok bolo iné, aj ak by Liam zlyhal ?
Bude mať o neho RB záujem ? Skôr nie ako áno.

To isté Mercedes. (Okrem toho, že tam žiadne konce nečakám) Ak chceli Sainza dali by ho tam teraz a Kimi by začal vo Williamse.

A zo zvyšku ? Sauber a Haas nezaujímavý z jeho pohľadu, určite nie lepšie ako Williams.
Alpine to dá Colapintovi lebo money aj ak by Doohan skončil
Racing Bulls nereálne a načo aj.

Už je to asi polka gridu, čo je pod najväčším tlakom :rofl:

Lewis lebo môže pošramotiť legacy
Charles, lebo ho má za kolegu a môže stratiť podporu.

Lawson lebo jazdí s MV a v netrpezlivom RB.

Norris lebo je favorit na titul a ak bude mať auto a zase nedoručí má problém. Piastri lebo je čas aby sa konečne do toho boja zapojil a bol konzistentnejší, ak nie aj o ňom vzniknú pochybnosti.

Albon lebo Sainz, Sainz lebo Albon.

Russell lebo Antonelli

A Antonelli lebo Russell a Mercedes.

Ja už sa neorientujem v Tom kto vlastne je pod tým najväčším tlakom.

:rofl::rofl::rofl:

(Brať s humorom prosím)

3 Likes

Pod největším tlakem bude letos Russell a Leclerc.

Pridal bych Lewise.

Mika je dobrý príklad,tomu sa to stalo priamo.

A chyby aj v boji o titul urobil aj Max, aj Lewis aj každý jeden.

A ako vravíš, Charles nemal reálne auta na pravidelné víťazstva a teda boj o titul. Občas ten boj vytiahne z pretekára najlepšie čo v ňom je a dokáže sa koncentrovať viac ako by sme čakali.

A celkovo ja nemám rada takéto reči ako velikáni, výnimočný piloti taký problém nemôžu mať, ako to nemôžu zahodiť nikdy a musia jazdiť ako stroje, že oni chyby nerobia.

Lebo mne vždy napadne Senna ( a ešte aj ten dosť nekriticky seriál to o ňom ukazuje)

Ten to tiež vedel ako nikto. Tak ako dokázal vytiahnuť na nemožné a zajazdil jak pán Boh, tak vedel aj pokaziť preteky tým, že to niekde posral ( napadlo mi zazdil, ale to mi prišlo nevhodné). A keby nebol taký hŕ hŕ mohol mať víťazstiev oveľa viac a možno aj titulov.
A aspoň ja mám dojem z toho, čo som videla zo záznamov, že sa to nikdy nezmenilo, hoci ho to ■■■■■.Len sa na to zabúda, lebo sa stalo čo sa stalo.
Pre mňa je navždy on presne synonymom toho génia, čo občas brutálne zlyhal.

Preto nerozumiem tejto výčitke čo sa často používa, že šampióni to nerobia. Robia…nech si myslíme že najlepší v histórii je ktokoľvek.
Nedokázal to Senna, Prost, Hamilton, Verstapen, Schumacher nikto … A nikdy sa taký človek nenájde, čo to dokáže.

A koľko ich mali/majú tých titulov…

Keď sa Max dokázal naučiť, že občas musí ubrať a len to dojazdiť, tak Charles to dokáže tiež. Len toto sa učí len reálne v boji o titul podľa mňa. Jeho problém, je že vieme, že Lewis to dokáže. A ak to Charles nedoručí a Lewis áno tak tam má problém. Občasné chyby problém nie sú, tie sú prirodzene. V boji o titul bežné …

2 Likes

Mně hlavně připadá absurdní v současné době zabetonovaných dominancí vůbec posuzovat kluky, kteří ani neměli šanci se do boje o titul dostat. Tak snad se to aspoň letos vydaří, než budeme mít zase na pár let utrum…

2 Likes

Veď to, že momentálne keď máme fázy dominancie niekoľko rokov je to oveľa menej o jazdeckom umení.

V RB by ten titul mal Norris, Leclerc, Russell aj Piastri …minimálne v tých dominantných rokoch určite. V Mercedese to isté.

1 Like