Popravdě řečeno ale Landa za jeho výkon nechválí ani the Race. Pilotem víkendu je pro všechny Max Verstappen.
V sprintovej kvalifikacii aj v sprinte ho objektivne porazil Piastri.
V kvalifikacii mal stastie najskor ze ledva postupil z Q1 a potom ze Max smolne vypadol v Q2, inak by mozno nestal na PP (Max v Q1 aj v prvych pokusoch v Q2 vsetkym nalozil), ale to nevieme.
A v zavode pokazil proceduru pred startom, pokazil start a prisiel o poziciu, pytal si nezmyselny pitstop od timu, spravil chybu a prisiel znova o poziciu, pokazil restart, spravil dalsiu chybu a prisiel o dalsie dve pozicie tusim.
A to vsetko cez vikend, kedy mal v rukach najrychlejsie auto (za normalnych podmienok, voda to zmazala) a mal jedinecnu prilezitost stiahnut na Maxa kopec bodov. V podstate mal v nedelu ziskat 26 bodov, zatial co u Maxa malo byt podium maly zazrak.
Takze ano, je to jednoznacny babrak vikendu. Norrisa ako pilota, ktory bojoval o titul, nemozme hodnotit rovnakym metrom ako napriklad Strolla.
To tvrdil Eisking, já bych tohle slovo nepoužil
Nicméně za ten závod to upřímně úplně přehnané není, bohužel
Sprint sice vyhrál, ale řekněme si na rovinu, že čistě díky týmové režii, reálně by asi na Oscara šanci neměl. Ale určitě tam žádnou velkou chybu neudělal a i druhé místo by bylo slušné.
V Q měl velké štěstí, ale to přeje připraveným, takže to mu uznejme jako dobrý moment, závod ale prostě byl v kategorie “velký špatný” a opravdu to nemůže hodit na RF…
Ty už i kopíruješ memes co postuju vedle?
Já ho bůhvíjak nechválím, ale pokud mluvíme o víkendu, tak tam jsou i dobré výkony, kvalifikační kolo bylo vynikající. To je vše.
Lando měl rychlý vůz a bez ohledu na cokoli bylo jeho povinností udělat aspoň to pódium. Z P4 po restartu to v tomto autě neměl být problém, P3 měla být minimum. Žel to auto pilotoval Lando.
Dejve, fake fanoušek Ferrari zase něco vyplodil
Na straně druhé z Q1 postoupil s odřenýma ušima a s přispěním nemohoucnosti Lewise Hamiltona.
Q3 je poslední část kvalifikace, určitě si myslel Q1. Ale omlouvá tě, že píšeš nesmysly až moc často.
To nic nemění na tom, že postoupil a na závěr předvedl brilantní výkon. Nevím, proč to neuznat.
Ale klidně můžeme. Já ho třeba hodnotím jako pilota, kterému se v těžkých podmínkách nevydařil závod a protože si pro boj o titul nemohl slabý závod dovolit, šanci ztratil . Chyby udělal, na druhou stranu nehavaroval, dojel na menších bodech… Je to pro něj neúspěch, ale zesměšňování si nezaslouží.
Formulový víkend má 3 dny.
Takže pokud chceme určitě babráka víkendu, tak musíme zhodnotit všechny dny. Za což by Lando určitě babrákem nebyl.
Jinak babrák víkendu je za mě jednoznačně Stroll.
To jsem dlouho neviděl. To by neudělal ani žák autoškoly.
Parafrázuju vaší oblíbenou větu- V Brazílii by Max vyhrál i v Haasu
Mně celkově vadí podobný přístup hlavně v situaci, kdy byly přinejmenším v kvaldě a hlavním závodě opravdu těžké podmínky (sprint jsem neviděla). Upřímně řečeno mi včerejší nadpis Eiskingu vzal chuť si ho vůbec pustit, dnes už je změněný. Já jsem byla ráda, že po skončení závodu byli všichni celí, ona to zase taková samozřejmost není. Takže nehlasuju pro nikoho, dokonce ani pro Lance Strolla.
To, co udělal Stroll nemůže udělat za žádného počasí.
Nejde mi o to, že to poslal mimo trať. To už poslal kde kdo. I za sucha.
Jde hlavně o ten návrat. To nemohl myslet ani vážně.
Přitom okolo toho štěrku je asfaltka až do tratě.
To bol vyslovene amaterizmus.
No nevyznamenal se, možná v ten moment ztratil orientaci (ono je z auta na cestu špatně vidět). Třeba ze svojí pozice viděl až tu asfaltku a v tu chvíli to nevyhodnotil správně. Ale říkat mu tak můžeš, jestli chceš .
Třeba Stroll neumí couvat, proto volil zkratku přes bažiny.
Ja si nemyslim, ze to povedali s cielom zosmiesnit. Babrak nie je nejake moc ofenzivne podla mna. Aj v sportovych novinach mame rubriku “Frajer na zaver” a kedysi k tomu bola aj opacna rubrika a neviem ci sa nevolala presne “Babrak”. Spravit chybu sa da oznacit ako “zbabrat” a ked toho zbabral velmi vela, tak je babrak. Napriklad taky Stroll nemoze byt babrak vikendu, ked v nedelu ani nestartoval.