Ciele McLarenu sa nemenia: Našou prioritou bol vždy konštruktérsky titul | Magazín F1 - F1online.sk

Tiez som toho nazoru. Minimalne na WCC je tam velka pravdepodobnost. Posledny rok pravidiel, uz sa asi rozlozenie moc menit nebude, RBR sa tazko vysvihne vyssie, ak vobec.

Jazdecky zatial vidim na boj oboch McLarenov s Leclercom, Hamilton s Verstappenom budu zbierat co po nich zostane.

Pri tej vsetkej zatrpknutosti voci RB niektori stale musia tvrdit KEBY KEBY KEBY / tak by, tak by, tak by…

Nikto im nic nebere, ale ked sa napise zeby vyhral aj bez RF tak zase sme tam ze “jedine vo sne” atd atd atd. Proste ich nazor je pravda :wink::handshake:

Som rad ze ty si triezva :joy:

7 Likes

Asi tak nejak… Este mozno lewis prekvapí v tom ferrari, ale ak redbull neurobi nieco s autom tak to bude vyzerat ako od miami :man_facepalming::joy:

1 Like

Keby mali babka vajcia, boli by dedko. :wink:

3 Likes

Samozrejme, radsej by som videl majstra sveta Landa.
Maxo uz tituly má.

Takze mu ho treba darovať lebo si nespokojný?

McLaren samozřejmě šanci na titul měl, akorát to by k tomu musel přistoupit jinak.
A Norris nebyl na úrovni Maxe, ale to není žádná tragédie, že ano, protože kdo je? :smile:

6 Likes

Dík. Jestli to není chyba, že jsem střízlivá, a není čas to napravit :smile: . Ano, víc jsem fandila Landovi, aby se zase dočkal někdo jiný, ale nemám problém uznat Maxovy kvality. Takže to Maxovi přeju, nedá se říct, že by ten titul, který už je prakticky jistý, nebyl zasloužený. V té celé kritice na Norrise mi spíš právě trochu chybí uznání, že bojoval proti v tuhle chvíli už velezkušenému soupeři s podporou týmu, o které se jemu nesnilo. Samotné “ale měl nejrychlejší auto” (taky zdaleka ne pořád) nestačí, musí klapnout všechno - jezdec, auto i tým.

2 Likes

Keby si nemysleli ze bude cervena podla skusenosti z minulosti nikdy by tam nezostali… Kazdopadne v minulosti by tam uz davno RF bola, teraz zahadne cakali na nehodu pod SC…
No a keby si to nemysleli prezuli by pod SC tiez a Max by to stale minimalne na bednu dotiahol, pravdepodobne aj vyhral… Nechapem preco vsetci beru do uvahy uz iba ten posledny moment pred nehodou a nie ako celok (proste prvy traja zvolili najspravnejsiu strategiu)…
Podla mna je prezuvanie tak ako sa realizuje pod RF tiez riadna hlupost, ja by som to spravil tak ze by stali auta po RF pred vstupom do boxov a rozsvetcoval by sa semafor vstupu do boxov pre najazd do zavadzacieho kola a kto by chcel vtedy by mohol prezut…
Kazdopadne takto hlupo su pravidla postavene a timy to beru ako moznost pri vybere taktiky v tychto podmienkach… Samozrejme keby cakali iba na nehodu tak by to gambling bol, avsak tu uz pred nehodou bolo na brutal vody a niekde nulova viditelnost…

Podle mě to byl závod na hranici regulérnosti, ale prostě byl a vyvinul se takhle. SC taky ovlivňuje závod :woman_shrugging:.

Ja som s Landom spokojný v skutku. Nejake veci by sa dali vytknut ale ako vravis " zivot ta naučí" v tomto pripade je to boj o titul. na rok pride silnejší a lepší :sunglasses:

1 Like

Ostaň radšej pri fúriku a murovaní a počítanie nechaj na tých, ktorým bolo nadelené nielen do rúk. :slight_smile:

1 Like

Skor dufam, ze by sa mohla zopakovat sezona 2007 a tesit by sa na konci buduceho roku mohol Leclerc. :smiley:

3 Likes

Konecne to niekto napisal. Komunikacia medzi Maxom a GP bola uplne ukazkova a obaja maximalne kludny. Max hlasil vela vody a dostal informaciu, ze takyto dazd bude este 4 minuty a potom vyrazne zoslabne. Povedal, ze podmienky su na heavy wets pneumatiky, ale ostal vonku, na co mu GP vravel, ze hlavne opatrne a udrzat sa na trati. Prisiel SC a komunikovali o tom, ze by mala byt RF, ze podmienky su nebezpecne a ze vcerajsia Q sa zrusila, pricom podmienky boli ovela jednoduchsie. GP ho informoval, ze ostatni piloti hovoria to iste. Pod SC sa Max rozhodol skusit este kolo a prisla nehoda Colapinta a RF.

Takze nie ze nahoda a stastie, ale oni tu RF ocakavali aj bez nehody a rozhodne mala prist o 1-2 kola skor namiesto SC, tie podmienky boli jednoznacne na RF.

Naopak Norris bol splaseny a chcel ist na pitstop ovela skor, ked to este absolutne nedavalo zmysel. Chcel pitstop len preto, ze nevedel predbehnut Russella. Potom ho tim povolal a on bez problemov prisiel. Naopak Russell protestoval a odmietal pitstop, ale nakoniec dal na tim. Aj na tomto vidiet rozdiel medzi Norrisom a Maxom s Russellom.

A aj keby RF nebola, tak Max by isiel kolo na to prezut a pod SC bola strata tusim okolo 11-12s, pricom pole este nebolo spolu a piloti si nechavali velke rozostupy za SC, takze by stratil par pozicii a nespadol by az na koniec, takze minimalne podium by bolo v hre aj tak.

2 Likes

Landovi ultras strašně omílají “kdyby nebylo RF”… Možná by se ale měli zamyslet spíš nad tím, že “kdyby” Lando nezpackal start, tak by dost možná zbytku pole odjel a i pokud by pak zastavil a Max to měl zadarmo při RF, tak by možná vyhrál tak jako tak.
A když už nastala chyba při startu, tak “kdyby” po restartech nenasekal spoustu chyb, tak by byl nejhůř čtvrtý a navíc s dobrou šancí dostat se před některý Alpine, čímž by tolik neztratil - že spadl na šesté místo bylo čistě o jeho chybách, to už žádné štěstí či smůla nebyla.
Když ho v Eiskingu zařadili do kategorie “babrák víkendu”, tak je to sice tvrdé, ale bohužel reálné, chyb udělal strašně moc. Na smůlu s RF by klidně mohl naříkat Russell, ten udělal vlastně všechno dobře a u něj by se dalo mluvit o tom, že ho to připravilo o pódium a dost možná o vítězství, ale od Landa je to upřímně docela mimo :frowning:

5 Likes

Když už máme používat pro piloty podobné výrazy, tak Lando určitě neměl zbabraný celý víkend. Závod se mu nevyvedl, ale kvalifikaci zvládl naprosto brilantně a ve sprintu řekněme odvedl svoji práci. To jenom pro pořádek.

2 Likes

Druhé místo v SQ, pak výhra ve sprintu, a výhra v normální kvalifikaci. Pak byla velká smůla.
Prostě babrák víkendu no. :slight_smile:

1 Like

Pro něj se situace během celého roku vyvinula bohužel tak, že si slabší závod nemohl dovolit. Stalo se, co už. Závod byl mimořádně těžký, takže mi podobná hodnocení připadají zbytečně pohrdavá.

Výhra ve sprintu. No, podle toho, co jsem viděl já, ji Landovi daroval Oscar Piastri.

1 Like

Nojo, vždycky se v F1 hodnotí podle posledního počinu. aneb nic není staršího než včerejší noviny.

2 Likes