Chystá sa nečakaný prestup? Cunodu vraj môže nahradiť šampión IndyCar | Magazín F1 - F1online.sk

Asi si mýliš RB fans s Totom Wolffom, ktorý sám ten motor verejne spomínal. :slight_smile:

Ale nič si z toho nerob, to sa hejterom RB stáva často.

2 Likes

Jj, Wolff to sám řekl, ale citaci nedáš a budeš tu psát o tom, že je někdo hater, dej si studenej obklad😀

Tak Jos je jen hater, on už není ani fanda úspěchů :grinning:

Kdybyste sledovali taky F1 a nejenom vzdychali nad Alonsem tak byste nebyli za idioty.

1 Like

Na nich musíš jednoduchšie, oni to nepochopia z celého článku.

Mercedes mal v priebehu roka určité problémy so spoľahlivosťou, aspoň to tvrdili novinárom. Trpel tým hlavne Valtteri Bottas, čo viedlo k špekuláciám, či obhajcovia titulu nevyužívali svojho druhého jazdca na testovanie nových komponentov, alebo ak chcete, na testovanie „ohnivého motora“ pre Lewisa Hamiltona na záver sezóny.

Tam by mohol byť Mercedes ešte silnejší, Wolff totižto avizuje nasadenie rakety z Brazílie. O tomto špeciálnom motore Lewisa Hamiltona sa intenzívne špekuluje už celý týždeň. Všetci dumajú nad tým, kde zrazu nabral toľko výkonu. Hovorí sa, že konštrukčne ide o rovnaký spaľovací motor ako tie predchádzajúce — inak by ho Mercedes nemohol nasadiť —, no beží v agresívnejšom motorovom režime, ktorý na druhej strane prispieva aj k jeho vyššiemu opotrebeniu. A tak, aby si Mercedes z neho ušetril čo najviac výkonu na rozhodujúce dve podujatia sezóny, sme ho v Katare nevideli.

Čerešnicka na záver - ohnivý motor potvrdil sám Wolff:

“Trať v Saudskej Arábii by nám mala vyhovovať, ale tento rok vieme, že keď už očakávate, že trať bude dobrá, tak sa to môže otočiť aj presne naopak,” uvažuje Wolff , ktorého nasledujúca myšlienka rozveselila: “Je na nej dlhá rovinka. V Saudskej Arábii vytiahneme náš ohnivý motor, ktorý sme tu nenasadili, a snáď bude tam vpredu aj Valtteri. Potrebujeme ho. V každom prípade však platí, že ak všetci dokončia preteky, tak sa rozhodne až v Abú Zabí.”

2 Likes

A dáš odkaz na článek, kde je napsaný
Keď sa pozriem na dáta a porovnám ich s ostatnými tímami, nevidím žiadny výnimočný ohnivý motor,“ prehlásil Seidl.
Anyway reakce byla na to, že tu Jos tvrdil, jak Bottas jezdil s "horší " verzí motoru, což si taky nedoložil.
Ale chápu, prostě na to nemáte mozkovou kapacitu a ani nevíte o čem píšete

Josi, nebuď ko-kot a přiznej, že si psal sračku a teď se zase kroutíš :grinning:

Jee on mysli kdyz nekdo rekne ohnivy motor ze je raketovy a ze z nej slehaj plameny

@Jos_Is_Back znas ohnivou vodu ci

sam das dokaz, ze o ziadny specialny “ohnivy motor” nejde, ale jednoducho ide o motor uplne identickej konstrukcie, len ho namapovali agresivnejsie a tym padom mu skratili zivotnost a mohli ho nasadit na menej pretekov ako motor s beznym mapovanim
toto mohol spravit uplne kazdy, len potom musel pocitat s vyraznym skratenim zivotnosti a spocitat si, ze ci sa mu oplati nasadit o 1-2-3 motory v sezone viac a mat vyssi vykon ale za cenu penalizacie

a ze nieco povedal aj wolff o ohnivom motore? teba nenapadlo, ze to povedal s cielom hrat psychologicke hry s redbulakmi ktori bluznili o ohnivom motore ktory testoval bottas pocas sezony pre lujza? :slight_smile:

1 Like

Pisal som niekde, ze ide o nejaky iny motor alebo ze nejako tym porusili pravidla?

To si si len ty domyslel, lebo si bud nepochopil o com som pisal a nepamatal si sa na to ako to v 2021 bolo alebo velmi dobre vies a si len zaryty RB hejter:

Este raz ti to sem skopirujem presne ten odstavec, ktory popisuje to o com pisem v uplne prvom prispevku, na ktory si reagoval:

To agresivnejsie mapovanie motora, ktore Lewis vyuzival v zavere sezony a vdaka ktoremu mal vyrazny vykonnostny naskok nielen nad konkurenciou, ale aj nad Bottasom, pravdepodobne Mercedes testoval na Bottasovi uz v lete, kedy mal Bottas casto problemy s motorom. :slight_smile:

Toto nie je debata o tom, ci som ja fanusik RB a ty nie, ja som len skratka popisal udalosti ako v 2021 boli a ty si to nepobral, lebo sa to tyka Mercedesu, ktory vyuzil dvojku ovela viac ako RB vyuzival Pereza (a vobec to nekritizujem, bol to velmi dobry krok od Mercedesu).

PS: To, ze ty si si “specialne motory” alebo “ohnivy motor” prelozil inak ako to bolo myslene, nie je moj problem. Kazdy, kto sa na 2021 pamata chape, ze tym je myslene agresivnejsie mapovanie na ukor zivotnosti - kedze to spravili len s poslednym Lewisovym motorom v sezone, tak oznacenie “specialny” alebo “ohnivy” motor kazdy s aspon priemernym IQ pochopi. :slight_smile:

1 Like

ano pisal si :slight_smile:

dalej sa uz len vykrucas

No jo, tak si zase udělal ostudu, tak se kroutíš😀

1 Like

Kde presne? Skús odcitovať.

Ty si domotany ano hov no pod lopuchom :rofl: Ty si meistna smotanka, nieco ako ten ‘‘spevak’’ co chodil do talentu kazdy rok, nakoniec mu spravili osobitnu sosku :smiley:
Hlavne ze tu hejtis kolko toho Toto nakecia a teraz sa opieras o jeho vyjadrenia do medii :smiley: Ano Bottas testoval ohnivy motor, ale ani raz nestal na prvom mieste :smiley: zaujimave… a nedokazal za sebou udrzat ani Verstapena, ktory nemal ohnivy motor :smiley:
Aj na dnes chceme nejaku rozpravocku. Skus tu o Maxovi a tretom najlepsom monoposte :smiley:

1 Like

Ok, vygrckal si sa, pofukal si si mindrak, a teraz ta citacia, ze v com nepisem pravdu?

1 Like

V tom, že VB dostával horší motor, než Ham.

2 Likes

BOT mohl maximalne testnout ohnivy mod, ktery mel k dispozici kazdy, ale nicil motory, to vi kazdy krome @Jos_Is_Back cvicitele zelenych sim-panzu.

A prečo by to musel byť zrovna Japonec? Nech si ide do Astonu miesto Trolla, ak ide len o Hondu. Ale je pravda, že kým tam bude Max, tak riskovať poškodiť kariéru ešte aj Hadjarovi by som teda nechcel. Nemali vyhadzovať toho Checa.

Teba citovat ? To by som sa musel pohorsovat verejne :smiley: Len pokracuj, clovek potrebuje niekedy vypnut a ked si precita tvoje komenty, ma pocit ze dokze lietat :smiley:

Výborne, argument opäť žiadny. :clown_face: