Chystá Domenicali zásadný rez? Som zástancom zrušenia voľných tréningov | Magazín F1 - F1online.sk

Řeknu to takhle, kolik posledních změn za 5 let bylo ku prospěchu? myslí mteď v rámci změny podob závodního víkendu - za mne ani jedna. Já osobně naštívili několik GP a radši jsem si zaplatil za víkend, s tím, že si tuhle cestu užiju se vším všudy tedy od pátku do neděle a ne, že dám takové peníze za F1 a uvidím tam “jen” Q a závod a mám po srandě, kdyby lístky nebyly tak drahé, tak ok, ale toto je vyloženě ochuzení diváků na závodním okruhu

Mě taky zajímají, za posledních 10 let jsem jich vynechal asi jen tolik že bych je spočítal na prstech jedné ruky. Ono ne že by to asi k něčemu bylo ale i tak se z toho snažím zanalyzovat skoro všecko :grin:

Pro doplnění ceny lístků na Imolu, lístky na hlavní tribunu 2x dražší než byly lístky do Maďarska na hlavní tribunu 3 roky zpátky

Já na to nejdu moc vědecky :smile: , ale nemyslím si, že by se nedalo z tréninků vůbec nic vyčíst. Tak či onak je to pro mě součást závodního víkendu, samozřejmě, když nemám dost času, tak obětuju trénink… Přidávání čistě závodních aktivit podle mě stejně narazí na časové možnosti zájemců, někde je hranice a víc diváků pak už nebude.

3 Likes

F1 je jediný šport, ktorý už má aj tak obmedzení dosť tréning. Urobme to takto.
Jazdci prídu v nedeľu. Z klobúku vyberú náhodné číslo od 1-20 na gride. 10 min na to už pôjdu závodiť.

3 Likes

Ja osobne som za 2 denný formát víkendu. V sobotu 2x tréning + 1x šprint kvalifikácia. Nedeľa VC.

1 Like

Rusit treninky proc, to ze je Red Bull na cele, za to mohou okolnosti jako zisk titulu pres Masiho, nebo prekroceni financiho stropu.

Misto toho, aby se mohlo sledovat jak mechanici pracuji, priblizit upravy na vozech atd. se prosazuji nesmysly jako sprint, ktery se hodi jen prvnim trem pro korekci vysledku z Q…

presne, sprint nic neovplyvni, tak je zbytocny. Aspon keby startovali v opacnom poradi ako skoncia sprint… videli sme teraz naposledy, ze sa aj z 15. miesta da dostat na 2. A stavim sa, ze keby tam bol ktokolvek iny ako Perez, tak sa Maxo neda prehovorit na 2. miesto - ako sa nedal prehovorit, ze nepotrebuje fastest lap…

Jakmile někoho napadne taková hloupost, tak berte do ruky trubku a když ho potkáte, tak tu trubku na pozdrav smekněte aby se ta trumpeta pokud možno opakovaně několikrát zcela náhohou dotkla hlavy neboštíka.

Velice živě si představuji ja v 2026 až budou nové motory a dokonce i noví výrobci motoru a v pátek místo toho, aby vůz odzkoušeli, tak ho ihned naženou jet kvalifikaci.

To bude paráda. Odhaduji to na dalšího vyhozeného papaláše z FIA.

1 Like

Tak pokud to nahradí vlastní testování, tak why not. :slight_smile:
Akorát to nahradí nějaká kravina, aby se sypaly $$$

Jestli chtějí udělat před závodem rovnou čtyři kvalifikace, tak nebudu proti. :smiley:

V pátek závod šéfů týmů a v druhém autě hlavní inženýr.
Za plný počet bodů do PK.

To bych bral. Jen někteří šéfové by museli odjet všechny rozjížďky po čtvtkách, když se celí do kokpitu nevlezou.

Tak tam je tlustej jenom Szafnauer a Vasseur… :smiley:
Museli by se hoši hodit do latě. :smiley:

Treba rovno zakázať testovanie. A vlastne inžinieri pripravia 20 monopostov a každý pretekár si svoje auto na sezónu vylosuje. To bude šovka

A Brown taky jako cyklista nevypadá.

Jsem myslel, že šéf týmu je Stella. :smiley:

Přesně. Už teď se těším na předsezónní kvalifikace. :grin:

Stela ještě neprošel všemi školeními, tak by zatím musel jezdit Brown. :slightly_smiling_face:

Když už by se mělo něco měnit, tak by se mi docela líbilo, kdyby každý tým musel nasadit jednu formuli e. V pátek by se s nimi jel sprint s obráceným roštem podle dosavadního pořadí poháru konstruktérů a výsledek by se tam počítal, do poháru jezdců ne. A jezdci by se mohli střídat podle uvážení týmů, jenom na konci sezóny by museli mít stejný počet závodů (popř. rozdíl 1 závod při celkovém lichém počtu). Vím, že je to utopie a umím si představit vlnu odporu, kterou by tenhle nápad u hodně lidí probudil :smile: .