Chystá Domenicali zásadný rez? Som zástancom zrušenia voľných tréningov | Magazín F1 - F1online.sk

Zdá sa, že piatkové voľné tréningy sú tŕňom v oku súčasného vedenia Formuly 1. Tá na čele so Stefanom Domenicalim neskrýva svoje presvedčenie, že piatkový program je v súčasnosti málo atraktívnym a málo ziskovým bodom programu, ktorý by sa dal využiť aj efektívnejšie. Talian minulý víkend naznačil, že by uvítal zmenu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/92300/chysta-domenicali-zasadny-rez-som-zastancom-zrusenia-volnych-treningov

A co tak v piatok rano trening, poobedny trening a v sobotu rano kvalifikacia a poobede sprint?

1 Like

Trénink má být pro sportovce.
Ne pro Domenicaliho peněženku.

4 Likes

Osobne by som ocenil väčšiu nepredvídateľnosť pretekov, nech sa to viac mieša.

Zbytočná zmena. Oni potrebujú predať lístky na čo najviac dní. V prípade tvojho návrhu by však stále o piatok nebol skoro žiaden záujem.

Ale sam si povedal, ze potrebuju co najviac predat listkov a je vela listkov uz od stvrtka, kedze aj vo štvrtok niektori chodia uz. Takze ak zrusia piatok tak im to bud znizi zisky alebo zvysia ceny vstupeniek za sobotu a nedelu.

Edit: ale nevidím do ich financneho hospodarenia. Mam na mysli, ze ci im to usetri peniaze ak vynechaju piatok. A co na to promoteri? Kedze aj za slabsi štvrtok/piatok je v meste zvysena aktivita ludi, ktora mina peniaze.

Troska ti to doplnim, ze vela veci sa naucit v trenazeri nevies nez v aute. A najma je nizsie riziko ublizenia na zdravi cim viac natrenujes trat v realne na trati :relaxed:.

Zatiaľ sa vedenie LM snaží, aby sa ľuďom F1 prejedla čo najskôr. Týmto tempom a podobnými nápadmi to budú môcť o pár rokov zabaliť.

1 Like

ked mam pravdu povedat, tak je mi to v zasade jedno. Zrusenie volnych treningov pomoze mensim stajniam. Zrejme asi iba do doby kedy velke stajne vyladia postupy ako vytazit z minima maximum bez treningu.
Liberty tlaci na pilu a Domenicalii robi to co sef chce pocut. To sa mi velmi nepaci. Paradoxne ten predchadzajuci americky fuzac to robil citlivejsie.

4 Likes

Třeba by se mohli zapojit diváci online hlasováním (pochopitelně zpoplatněným), kdo má kde startovat. A o vítězi závodu by mohlo rozhodovat kolo štěstí.

2 Likes

Souhlasím. Tak já třeba sprinty ignoruju. Myslím, že závody stačí, je jich dost po celý rok.
Furt jen peníze, peníze… Chápu, že to není charita ale zase kdo chce moc…

1 Like

ja som za zrusenie aj kvalifikacie, aj zavodu. My verejnost to vobec nepotrebujeme a este sa zachrani planeta. Viete kolko sa usetri paliva, ked nespravia ani meter na trati?? VELA!!! Staci ked sa v nedelu zidu, zoberu velky klobuk, kazdy si tam hodi menovku a “nahodny okoloiduci” vytiahne postupne vsetky mena. Ozanmi sa v radiu, ze vyhral XY, a ani televizne vozy nemusia ist na trat. Win-Win kwa"

naopak… zakazat vsetky pocitace, a vyvoj povolit IBA A LEN jazdenim a testovanim. Ako volakedy!

4 Likes

Pomoze mozno v nakladoch, ale vykonovo sotva. Vacsi tim = viac zrojov, ktore mozu byt pouzite na vykritie strat sposobenych zrusenim volnych treningov. Maly tim si povie ok, usetrime, ale nepovie si, sakra ako to auto vyladime bez volnych treningov. Zase to bude o tom, ze silne timy najdu sposob, a male budu casom odkukavat a hladat lacnejsie alternativy.

Vymyslaju jednu blbost za druhou…

1 Like

ja ich napriklad oblubujem. tento sport zachvilu bude popcorn pucovina…

…namiesto relativne intelektualneho sportu

1 Like

Haha, akurát som sem išiel písať to s klobúkom.

Veď nech to chce zatraktívniť tak nech spravia:

  • 10 monopostov bude štartovať s náhodným poškodením ktoré spravia komisári FIA (tzn. team o tom nebude vedieť)
  • Typ pneumatík (tzn. tvrdá atď) a aj ich počet budú neznáme pre daný team na víkend. (napr. na tréning, quali aj závod budeš mať iba 2 sady Hardov alebo možeš dostať aj 8 sád softov a nič iné)
  • Náhodné výpadky techniky v zázemi teamu, proste ich FIA bude odpájať od telemetrie, rádia atď atď.

Ešte nejaké k*tiny určite vymyslíme všetci tu spolu, tak šup do toho!

4 Likes

No ještě třeba bez varování umělý déšť na čás.ti okruhu…

3 Likes

Možná do nějaké zatáčky ještě nějakou turbínu na náhlé závany nárazového větru :thinking: :smile:

Ve vhodných lokalitách zkombinovat s písečnou bouří… Jinak se za sebe musím přihlásit k těm, které tréninky zajímají a snažím se je nevynechat. Jasně, že stejná návštěvnost jako na samotném závodě na nich nikdy nebude.

3 Likes

Ja by som na nepredvidatelnost zavodov rozmiestnil rozne po trati v roznych kolach nieco, co bude sposobovat defekty, niekto dostane, niekto nie, sak co…

2 Likes