Cenzuroval Vettela vlastný tím? Špeciálnej helmy sa v nedeľu vzdal | Magazín F1 - F1online.sk

Veľká cena Kanady chýbala v kalendári Formuly 1 dva roky. Hrozba koronavírusu, našťastie, pominula (minimálne dočasne) a táto severoamerická krajina akoby chcela dvojročnú prestávku dohnať. V padoku sa toho udialo toľko, že klávesnice novinárov priam horeli. Jednej drobnej epizódke sme sa však doteraz nevenovali. V hlavných úlohách, Sebastian Vettel, jeho tím Aston Martin, jedna kanadská ministerka a najväčší znečisťovateľ životného prostredia na svete.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/68484/cenzuroval-vettela-vlastny-tim-specialnej-helmy-sa-v-nedelu-vzdal

Som jeho veľký fanúšik ale toto mi už príde až trapné mal by sa radšej sústrediť na jazdenie…

1 Like

Je to z jeho strany dost pokrytecke - tim sponzoruje Aramco a nehovoriac o tom, ze lietaju po svete z AZE do CAN vramci jedneho tyzdna… Myslim, ze samotny Seb zanechal po sebe ovela vacsiu uhlikovu stopu ako drviva vasina obycajnych ludi. Ano osveta je dobra ale toto nebude ta spravna cesta.

Ked niekto nevie zaujat vykonom , tak sa rozhodne , ze si na kombinezu navlecie slipy , bojuje za ekologiu , ale len formalne , lebo sam je jeden z tych znecistovatelov. Podobne , ako sa vyjadrila Schiffrin , tiez bude bojovat za ekologiu , ale az po skonceni kariery , dovtedy si bude lietat sukromnymi lietadlami , vrtulnikmi na treningy a vozit sa autami , so spotrebou nad 20 l na 100 km. Ak to naozaj s ekologiou a ochranou zivotneho prostredia mysli vazne , tak by sa nemal zucastnovat podniku , ktory takto znecistuje zivotne prostredie . Tak Seb , okamzite ukonci svoju karieru , presedlaj na bicykle , ci na beh , to je to prave , eko.

Je ho škoda v Aston Martinu. Měl by se přesunout do McLarenu místo Ricciarda, tam by dostal víc svobody.

Vettel nie je zodpovedny za to co robi Aramco ani za to odkial Stroll zhana peniaze na chod stajne. On je zodpovedny za seba. Je dobre pre vsetkych, ze poukazuje na problemy, ktore je potrebne riesit. znicene zivotne prostredie nema ropocet na PR ako aramco. Vettel ma u mna :clap: :clap: :clap: , ze vyuziva svoj medialny vytlak aby sa tieto temy dostali do popredia.

2 Likes

S tou helmou si Vettel urval dost velkou ostudu, stereotypy se nevyplaci…

to akoze vazne? takze on bude brat krvave ropne prachy od saudov, ich neskritizuje ani len naznakom ale zato si bude obtierat hubu o vsetkych ostatnych?
tomuto sa hovori POKRYTECTVO a vettel je krasnym prikladom klasickeho pokrytca :slight_smile:

1 Like

o koho si otiera hubu? o akych ostatnych?

no v prvom rade sa zas ukazal ako pokrytec
kritizuje kazdeho len svojho chlebodarcu nie :slight_smile:

ty mas kolko IQ? ved praveze kritizuje svojho chebodarcu, vsak si to dal rovno na prilbu s chebodarcovym menom…

Podle me nevedel, ze Aramco je kral emisi. proto pisu ze ostuda…a pridam i trapas, tak ci tak je to usmevne…

Kanadania cenzuruju? Sloboda slova nikde ked sa jedna o nich

ked vstupis na svoje pracovisko tak si zamestnanec ako kazdy iny, ktory reprezentuje svojho zamestnavatela. vtedy mas na vyber ci budes prezentovat hodnoty svojho zanestavatela alebo rozviazete kontrakt.

Jenže Shiffrinová svými výkony stále dost zaujímá. Navíc jsem si nevšiml, že by tyhle věci tahala na svah. Na přilbě má snad už od začátku své kariéry reklamu na špagety, který jsou mimochodem výborný. :smiley:

Vidno že nečítaš niektoré články a potom vyzeráš ako vždy, ako idiot. Vettel sám priznal pred cca týždňom že je z časti pokrytec ohľadom tohto keďže to sa ani inak nedá keďže je jazdcom F1. To ale znamená že nemá poukazovať na problémy? Každý jeden človek nejakým spôsobom zaťažuje životné prostredie. Znamená to, že nikto nemá právo na to poukazovať alebo vytvárať nejakú iniciatívu? S takouto logikou sa s našou planétou môžme rovno rozlúčiť. Podľa tejto logiky nemôže nič povedať ani hokejista keďže aj hokejový štadión je záťažou, ani tenisti keď hrajú na tráve ktorá potrebuje vodu, prakticky ani žiaden športovec ktorý musí cestovať, alebo žiaden človek čo nejazdí výlučne len na bicykli alebo nechodí len pešo. Kvalitná logika ale nič prekvapivé. Jednoduchí ľudia majú jednoduché názory. Vettel rozhodne spravil pre životné prostredie viac ako celé toto fórum dokopy takže má plné právo sa k tomu vyjadrovať a poukazovať na problémy. To že je určite viazaný nejakou zmluvou že nemôže kritizovať sponzora je bežná vec. Neznamená to ale že nemá problém s Aramcom. Keby povedal že Aramco je ok tak až potom je pokrytec. Zatiaľ nekritizoval ani Petronas a ani Shell pritom sú to rovnako zákerné korporácie ako Aramco čiže ani z tohto hľadiska nie je pokrytec.

Keď kritizoval práva menšín, písali ste to isté. Ale tak to býva u vás jednoduchších ľudí. Konzervatívny odpad spoločnosti čo popiera ešte aj globálne oteplovanie.

2 Likes

ako vzdy trepes hluposti, lebo on nekritizuje aramco, ale tazbu kanadskych ropnych pieskov
aramco mu absolutne nevadi ani co do ludskych prav, ani nicenia klimy :slight_smile:

1 Like

Ked niekdo chce kritizovat niekoho co nieco dosiahol , tak by mal dosiahnut minimalne aspon to co ten kritizovany. Kritizovat od PC vie kazdy luzer . Pravda scenario?

On na rozdiel od teba je viazany zmluvami zo zamestnavatelom, zo sponzormi . Nemoze si len tak ukoncit karieru z jedneho dna na druhy

Ty kritizujes svojho zamestnavatela ? oficialne podavas na zamestnavatela staznosti ? Urcite ides proti svojmu chlebodarcovi pravda ?

3 Likes

a povedal, ze je aj pokrytec ohladne saudi aramco, ze nekritizuje dodrziavanie ludskych prav u svojho chlebodarcu? :slight_smile:

a ak niekto prehlasi, ze je pokrytec tak o com sa s nim mam dalej bavit a preco by som mal prihliadat na jeho nazory ked sam priznava, ze nedokaze byt konzistentny? :slight_smile:

ved nech ide kazdemu prikladom a nech odide z f1, preda svoj velky dom, kdeze pre rodinu aku ma vettel je z klimatologickeho hladiska neunosne aby byvali v tak velkom dome s tak velkou uhlikovou stopou :), kupi nejaky maly domcek a od rana do vecera moze natacat videjka ako treba znizovat svoju uhlikovu stopu a setrit prirodne zdroje :slight_smile:

preco by ma mal poucovat niekto o setrnosti k planete ked on sam o par radov vacsi negativny vplyv na planetu ako ja :slight_smile: