Brundle o Norrisovi: Chýba mu inštinkt zabijaka | Magazín F1 - F1online.sk

Áno na začiatku bol Lando lepší, keď sa zrýchlil McL, zrýchlil aj Piastri. Istú dobu mi prišlo, že je rýchlejší ako Lando. No keď nastúpilo ferrari, Piastri sa stratil. A to, že teraz bol jeden závod rýchlejši nemení nič na tom, že o titul bojuje Lando. Piastri mal tiež šancu byť pred Landom bodovo a bojovať o titul, na to však nemal dostatok.
Nepáči sa mi, ako tu ľudia hejtujú Norrisa za to, že ho Piastri musí pustiť.
Sú to stále len zamestnanci a majú robiť to čo sa im povie. Schumi ťažil roky z takého systému a hlavne keď dvojka blokovala a spomaľovala oba McL za sebou úmyselne.
Teraz sa z toho robí veda a hejtuje sa ten zvýhodnený jazdec. Verstapenovi sa tiež Law hneď pratal z cesty, tam sa už výsmech z Maxa nerobí, že mu treba pomáhať.

Až príliš si to skrášlil pre Maxa.
Stačí sa pozrieť koľko prvých miest mal Ver v prvej polke sezóny. Nemal súperov. V 2závodoch Lando skončil tesne za ním. To bolo, keď sa McL zlepšoval. Keď už bol hore, vyskočilo aj ferrari, čiže Lando nemal ani zďaleka tak dlho dominantný monopost, ako Ver ktorého nedokázal ohrozovať ani tímový kolega.
Piastri, oba ferrari, niekedy aj mercedes a Verstapen ohrozovali body pre Landa, kde s nimi musel reálne na trati bojovať.
Ver mal v prvej polke dominantný počet PP, výhier, najrýchlejších kôl. Lando sa o tieto získané gratulácie musel deliť s inými jazdcami. Lebo nemal ani zdaleka tak dlho dominantný monopost a ani taký naskok výkonu pred nimi, lebo 1miesto v Q, FL v zavode a vyhru nemal vždy ako Max. Stačí pozriet tabulku na wiki, tam to pekne vidno, že tam z polovice svieti iba Ver.

Za mňa RB bol najrýchlejším monopostom iba prvých 5 pretekov. Možno ešte Miami? Tam ťažko povedať… od Imoly to bol za mňa McLaren… Možno nie v každom závode… ale určite viac ako 5 závodov. Je jedno či dominantne, či o kúsok. Každopádne 3 víťazstvá je ukrutne málo pre jazdca, ktorý hrá o titul. Lewis 2krát vyhral a pozri aký mal monopost. 2 víťazstvá má Sainz a Leclerc dokonca 3. A to Ferrari určite nedosahovalo takej rýchlosti ako mal Mclaren. A to som fanúšikom Ferrari. Ale neber to ako hejt Landa… Ja ho považujem zas superrýchleho… ale na titul bohužiaľ nemal ešte kvality ak sa bavíme komplexne… a na Maxa už vôbec nie… uvidíme o rok. Ja mu budem držať palce, aby ho to posunulo…

Mně trochu vadí, že se vynechává vliv týmu, který je ale jednou ze tří rozhodujících podmínek pro získání titulu (auto-tým-jezdec). Pokud jedna část “svaté trojice” chybí, úspěch se dostaví jenom těžko.

1 Like

Ani nahodou.
Schumi 2 krát.
Skus mi napisat este nejaky iny rok k nemu a dobre sa zasmejem.

To bez debaty. V každej z týchto troch častí bola napokon nejaká chyba. Auto v prvých 4-5 závodoch nebolo konkurencie schopné… pár závodov(bodov) ide na vrub Landovi… a niekoľko bodov postrácal aj zlými tímovými rozhodnutiami… Suma sumárum ani jedna oblasť nebola perfektná, aby to bolo na titul. A vzhľadom k tomu bude titul zaslúžene v rukách Verstappena. My ale môžeme byť radi za zaujímavú sezónu. Nepamätám si kedy naposledy bolo toľko víťazov a toľko veľkých cien, kde som dopredu nevedel kto vyhrá…

2 Likes

Ano, takhle souhlasím. Vlastně se ani nedá říct, že by k nějakému boji titul reálně došlo, jak píšeš, pořád byl u některé z těch tří nezbytných částí nějaký problém :smile: . Tak uvidíme příště :slight_smile: .

1 Like

Boeing se na hašení požárů opravdu používá.
Dokonce se s ním vysazují lesy. Místo vody vypustí do vzduchu semena a pak jen čekají kolik z nich se uchytí.
Největší hasičské letadlo světa nyní zasahuje v Kalifornii - iDNES.cz

1 Like