Brundle o Norrisovi: Chýba mu inštinkt zabijaka | Magazín F1 - F1online.sk

Sezóna 2024 sa s vysokou pravdepodobnosťou pre Landa Norrisa neskončí ziskom majstrovského titulu, ale bude preňho obrovskou školou. Myslí si to Martin Brundle, podľa ktorého ešte pilot McLarenu nie je pripravený čeliť takému obávanému protivníkovi, akým je Max Verstappen.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/178564/brundle-o-norrisovi-chyba-mu-instinkt-zabijaka

Zase ti Britové, nebo teď to bude ok a nebude se tu nesmyslně prskat?

2 Likes

Ano. Celkem k tomu není co dodat.

1 Like

Brundle, Brundle… počkaj na kdejakých džentlmenov a landofanov, to si zlízneš, ty nevďačník…

To nie je len Norris, to je postoj celeho timu. Lando potrebuje nasekat 5 vitazstiev v rade a oni v Mexiku do piatkoveho treningu posadia do jeho auta nejakeho neperspektivneho panaka, … ked ide Norrisovi o kazdu desatinu. Ale je pravda, ze Verstappen by si takto sr​at na hlavu veru nenechal.

8 Likes

Dobře to popisoval Král, charakter Landa oproti Verstappenovi, ale dost to bude aj tím pozadím a jak Jos mladého vychovával, k tomu závodění

McLaren mu nevytvořil podmínky, aby měl čistou mysl na závodění.

Měl šanci na titul, měl na to auto, ale neměl na to tým.

Nejenže to často nezvládali takticky, ale nezvládli to ani zákulisně.

Lando neměl plnou podporu, a ani plnou oddanost od vlastního týmu. A to rozhodlo.
Na druhou stranu má máslo na hlavě i Lando. To bylo pořád ťuťu ňuňu, bagatelizovaní situace. Nevytyčil si to uvnitř týmu a do posledních závodů si to nevytyčil ani na trati. (to je možná ten instinkt)

Kdyby měl Mercedes tuhle možnost, kterou měl McLaren, tak berou oba tituly. To vím na 100%.

2 Likes

Já věřím, že Lando má charakter v pohodě a že mu takhle sezóna hodně dá. Pokud se poučí i McLaren a budou mít i v r. 2025 auto na boj o titul, může být všechno úplně jinak.

2 Likes

Jestli by Mercedes bral tituly těžko říct, to jsou vždycky jenom hypotézy. Jinak souhlasím, oni to nezvládli celkově.

Asi s tím souhlasím. Norris se toho může stále dost naučit, ale “instinkt zabijáka” už do sebe jen velmi těžko dostane. Landova cesta je čistá cesta, nikdy nebude záměrně prasit aby dosáhl na tituly. S jeho charakterem to prostě není jeho cesta. S dnešní FIA to bude mít trochu složitější, ale dá se to i tak. Trošinku lepší auto, častěji těžit maximum, a sezona může být jeho.

1 Like

Každý člověk je jiný. Já to Landovi nezazlívám. Ono to ani skoro nejde naučit.
Hodně jsem mu letos fandil.

Ale dejme tomu, že by Lewis měl 200b a George 150b. Tak nějak to v té sezóně u McL bylo.

Lewis by nastoupil. A řekl, “takže jedeme na titul, udělám pro to všechno, a udělám maximum. A také očekávám, aby můj tým pro mě udělal maximum. Jak v továrnách, tak na trati”

A co udělal Lando. “No, eee, no víte, myslím si, že jsem nebyl dost rychlej. No, když bude Oscar rychlejší, tak si to nezasloužím. No víte nebyl jsem dost dobrej v tom souboji, takže si za to vlastně můžu sám.”

1 Like

Mně celý jeho tým připadá pasivní, na tohle by snad měl mít lidi. Nakonec ale nepodpora kolegy nerozhodla, byla to jenom jedna část. Oni na to celkově nebyli připraveni, s takovým týmem by možná nesvedl nikdo nic. Ale připouštím, že jde možná taky o moji averzi ke “kdyby tam seděl”, to mám zařazené hned vedle “strkání do kapsy a natírání na chleba” :smile: .

I pokažené hodiny dvakrát denně ukazují správný čas. :stuck_out_tongue:

2 Likes

Spíše zaseklé, u těch pokažených to jistý nemáš :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Chtěl jsem být k Brundelovi milostivý ale nechť je po tvém :stuck_out_tongue:

Bottas Hamiltona nepustal od prvych pretekov sezony, co je to za blbost. To by neurobil ani Piastri, ani keby to od neho chceli. A aky by mal taky titul hodnotu? Nezda sa vam, ze ho uz Piastri tuto sezonu pustil viac nez dost?

Taky jsem nikde nepsal, aby to bylo od začátku sezóny.
Ale v té době, kdy byl mezi nimi rozdíl třeba 50-60b. Někde okolo Zantvoordu, kde McLaren vlastně nevěděl, co chce. A pořád nad něčím přemýšleli. Přitom mělo být jasno.

1 Like

Už jsi někdy viděl pokažené digitálky? :slightly_smiling_face:

Oni to nevědí pořád. Když si přečteš, co (snad) řekl Stella, tak se už nedivím ničemu. Snad se jim přes zimu rozsvítí.

1 Like

Trošku více drzosti by Landovi asi neublížilo. Především u startů se zdá, že tam hodně sází na jistotu, ale jinak je rychlý i spolehlivý jezdec.

1 Like