Viděl jsem něco ve stylu, že vlastně chtěli spíš konstruktéry, a jezdce ani zase tak moc.
Takže nejspíš titul skončil ve správných rukou. Vyhrál ho tým, který pro něj udělal vše.
Za tenhle přístup McLarenu si ho stějně ani nezasloužili.
A Lando nebyl kvůli titulu vůbec pod tlakem, a stejně nemají žádnou jedničku, a jezdili dobře kromě sem tam nějaké chybky… Čím dál tím víc si říkám, že to v neděli dopadlo vlastně dobře. Tým s tímhle přístupem stejně nemá šanci, bylo by to pro Landa jenom prodloužené trápení. Stačí si vzpomenout, co dělal Mercedes v r. 2021, když potřebovali stáhnout Maxův náskok. V celém týmu nebyl prostor na cokoli jiného, všechno, co se dalo použít, se použilo pro Lewise a bylo to tak správné. Mě drtí koukat se na amatéry, kteří jsou ještě ke všemu sami se sebou spokojení.
Lidi neblbněte! Ten hejt si nezaslouží ani Lando ani McLaren! Stella je vedoucí týmu a přece nemůže začít extra kritizovat a být negativní. Prostě vybral to pozitivní (body ohledně Ferrari) a tak se to dělá!
Že tým udělat dost chyb je jasné, že piloti udělali taky pár je taky jasné, ale taky měli dost smůlu a to se te´d typicky ukázalo v podobě RF, SC a toho přerušení v Brazílii!
Každopádně od Maxe skvělý výkon kdy mu přálo štěstí stejně jako hamovi v nejlepších chvílích, ale na to se historie neptá!
Bude ještě zajímavý souboj o titul v konstruktérech, která si snad McL uhájí a bude co slavit!
Smůla i štěstí ke sportu patří. Teď ji měli částečně, to, že Landovi tenhle závod nesedl na rozdíl od Maxe mě nepřekvapilo. V jeho situaci, kdy si nemohl dovolit vypadnout, bylo už samotné zvýšené riziko z mokrého závodu nedobré. Max zajel výborně, štěstí šel naproti. O to mi ale ani tak nejde jako o to, že v celé téhle zkoušce přibližně od Rakouska, kdy se podle mě ta šance začala rýsovat, tým těžce neobstál. Já si snad ani nepamatuju, že by se kdy začali chovat jako sebevědomý tým s veleúspěšnou historií, který má po letech šanci na oba tituly, a přijímat podle toho rozhodnutí. O Landovi to není, ten v mých očích svedl statečný boj s přesilou, tu líp, tu hůř, na to, že ještě 4. května neměl ani jedno vítězství to tak zlé nebylo. Pokud se teď šéf týmu vyjadřuje, že se vlastně nic nestalo a všechno je růžové, tak mi to vadí. Nemusejí se bičovat, ale tohle prezentované sebeuspokojení je hrozné.
Tak, uz (sme) Landa odpisali a onalepkovali ho ze je makky a pod.
Co buduci rok ?
Vsadia na Piastriho a Lando bude nosit vodu ?
Lando bojoval prvý krát o titul a bol v pozícii, žemusel dobiehať stratu. Navyše boli závody, kde bol rýcglejší mercedes a teraz ku koncu ferrari. Takže nebojoval len proti Ver a o to ťažšie dobiehanie to bolo.
Teraz sa budú médiá priživovať do konca sezóny na tom, že budú vyťahovať všetky Landove chyby a písať keby, keby.
A písať tu o tom, že nemá inštikt zabijáka ? Keď bol McL najrýchlejší vodil si ich s prstom v nose. Aj Piastri bol v predu. Pred brazíliou bol zase Piastri neviditeľný. A sa tu zase rieši, ako ho musel pú■■■■. Bohužial vždy bude mať jeden viac bodov a druhý bude musieť byť vodonosičom.
Mne sa nepacilo ako po Monze vyzdvihovali Piastriho, ze je lepsi a agresivnejsi.
Pustil to tam na Landa ako blazon a ohrozil body obom jazdcom rizikom kolizie.
A Stella hlasi ze im vzdy slo o konstruktersky titul, paradox ne.
Po Monze bol Piastri ten král McLarenu.
Jesen ukazala, ze Lando je lepsi.
Len k titulu potrebuje dominantne auto, ako Vettel alebo Hamilton, to je cele.
Kdyz je nekdo pod drobnohledem je nemozne se zavdecit, bohuzel Norris je zastupcem fanousku v boji proti modremu vozu c.1, souboj byl dlouho nerovny. Kdyby tak v zivote vsechno vyslo to by bylo fajn ze…
Ako čítam komentáre, stále sa tu polemizuje, čo mal McLaren urobiť lepšie, čo mal Lando urobiť lepšie… a to je na tom to krásne. Konečne o titule nerozhodoval najrýchlejší monopost(ako v rokoch 2014-2020 a 2022-2023), ale jazdec a tím… lebo ak si spočítame v koľkých pretekoch mal Max rýchlejší monopost od Landa a v koľkých Lando od Maxa, tak je jasné, že McLaren bol najrýchlejším monopostom ak berieme sezónu ako celok. A je to vidieť aj na PK… McLaren to asi zvíťazí… ale titul je v správnych rukách… akokoľvek sme fandili Landovi, aby stiahol ten náskok(a ja som tomu aj veril), tak jednoducho na to ešte nemal… a to nie je kritika… je to iba fakt. Max proste doručoval výsledky, či mal rýchly monopost či nie… Lando nedoručoval víťazstvá ani keď mal najrýchlejšie auto… proste vyhral lepší… a verme, že 2025 bude sezóna, kde budú môcť bojovať o titul viacerí jazdci… ja sa trochu obávam dominancie McLarenu… ale super by bolo keby sa zapojili do boja aj jazdci ferrari a mercedesu
Pockaj akoze sezony 2010-2013 nerozhodol najrychlejsi, vacsinou dominantny monopost ?
Jasné… aj vtedy… nechcelo sa mi zase vypisovať všetky sezóny, kde vyhrávali dominantné monoposty. To by som musel aj Schumiho niektoré sezóny vypisovať a pod.
Schumi mal dominantne auto len 2*.
2002 + 2004.
Vettel 4*
Hamilton 7*
A max? 1.5 ciiiiiii?
To je vtip, že jo?
V ostatních letech to bylo vyrovnané, akorát Shumi jasně předčil všechny ostatní, proto to tak vypadalo.
Něco jako Max v Brazílii
když chceš trollovat, ale odstřelíš se v jedné větě. Už je to s tebou špatný
Spíš mi řeknu jestli už máš MAGA čepici
Proč bych si bral čepici někoho, kdo chtěl hořící Notre Dame hasit vodou z boeingu. Že je to někdo, kdo v roce 2018 vážně jednal o tom, za jakých podmínek by šlo koupit Grónsko, aby se stalo dalším státem USA. Že je to někdo, kdo označil COVID v únoru 2020, kdy umírali lidé na ulicích New Yorku, za hoax. Ale hlavně, že je to někdo, kdo slíbil druhý den po zvolení ukončit válku na Ukrajině.