Browna znepokojuje zužujúca sa spolupráca medzi Red Bullom a AlphaTauri | Magazín F1 - F1online.sk

Ja bych klidně povolil tolik Redbullů, o kolik bude zájem.

Ale tu ide o to, ze tu spolupracu predsa pravidla dovoluju, ci to robi RBR s AT alebo Ferrari s Haasom. Jedni maju spolocneho majitela, druhi nie. Stale sa tu tocime dokola. A sice ze nevidim pointu zakazovat RB vlastnit dva teamy, cestou je sprisnit pravidla o spolupraci.

1 Like

A o čem se baví Brown? :smiley:
Že jsou pravidla zastaralá a je potřeba je přehodnotit. :smiley:

Jinak jsem srovnával sport se sportem.
Ty jsi srovnával sport s vlastnictvím bytu. :slight_smile:

1 Like

Stále je point ten, že jeden tým funguje za sebe a odebírá převodovky, motory a zavěšení a druhý tym chce odebírat víc, jak půlku auta od svého a týmu, už chápeš ten problém?

Zaměřit se na stejné majitele je jednodušší, dostupnější možnost. A nemělo by skončit jen u toho. Osobně mám stejný problém i u spojení Haas a Ferrari.

Takže by jsme rovnou mohli zrušit pohár konstruktérů.

Musíme si zvyknout, z Browna se stává politický nástroj.

… a pak by jsi se na F1 už díval?

1 Like

Tak model Haasu je hnus od samého počátku

2 Likes

Co je na tom špatného, že se mu nelíbí, že v době rozpočtových stropů operují týmy pod jednou střechou se stejným majitelem? Dle mě legitimní stěžování.

Kdyby to udělal Wolff s Mercedesem, tak se tady 3/4 fóra posere do stropu. :slight_smile:

2 Likes

Jako v Moto GP, jsou tam zákaznické týmy společně s továrními.
Žádný problém.

1 Like

A ja som zrovnaval pointu ze ta niekto chce nutit predat tvoje vlastnictvo.

Formula 1 nema s futbalom nic spolocne a je tam uplne ina situacia. A keby RB kupil AT niekedy dajme tomu v horizonte poslednych 5tich rokov s tym, ze maju za ciel vybabrat so stropom, este by som to prekusol. Ale zivia ten team takmer 20rokov.

Este sa to opytam raz. Ked to RB preda Mateschitzovmu bratrancovi z 15teho kolena co s RB nema nic spolocne, len aby Brown nemohol plakat ze to vlastni jedna a ta ista entita, myslys ze bude spokojny? Budes spokojny ty?

3 Likes

Super no, ale F1 je top a technologicka soutěž, když polovina pole bude vše kupovat, tak to není technologicka soutěž

Pro mě by to nic nezměnilo.

Ale ved aj v F1 sa kedysi dali auta kupovat pokial viem… A nikto neplakal nad technologickou sutazou

3 Likes

To co předvádí polovina pole, stejně za nic nestojí.

Já se kvůli tomu nevztekám, říkal jsem, že věřím, že tam k žádným porušováním nedochází.

Ale jinak máš pravdu. Pokud vlastnictví převedou na někoho “nezávislého”, tak odpadne 90% problémů. Minimálně z právnického hlediska. :slight_smile:

1 Like

No a digis se, když máš takovy pravidla?

Naopak, ať to udělají všichni výrobci motorů.

Samozřejmě tam dochází k porušování, stejně jako všude jinde.