Brown si doberá Red Bull: Stavím sa, že by bolo fajn mať v tíme Neweyho | Magazín F1 - F1online.sk

V 2010 bol Horner v inej situacii. Vettel bol lepsim, mladsim a perspektivnejsim pilotom. Ukazal to uz v 2009. V 2010 bol tiez lepsi, len mal vela technickych problemov ak sa dobre pamatam. Cize tam boli obaja v priamom boji o premierovy titul.

Teraz ma McLaren v boji len Norrisa. Madarsko este chapem, ze islo o prve vitazstvo Piastriho, ale Monza? A ked uz bolo iste, ze ani Piastri nevyhra, tak preco neprehodili 2-3 pozicie? Navyse ked Brown to stale obhajuje, ze to je filozofia McLarenu, ze nemaju 1 a 2 a ze je to tak uz odcias Prosta so Sennom.

Rozhovor som nevidel, ale z clanku vyplyva, ze to povedal posmesne. Ako nie je to nic strasne podla mna, ale ked sa mam k tomu vyjadrit (co mozem), tak hovorim, ze v prvom rade by sa mal najskor pozriet na seba v aktualnej situacii (ohladom jazdcov sa mu to sype a Norris navyse chybuje stale viac a viac a sam Zak robi hlupe rozhodnutia a vidime to vsetci) a az potom riesit inych.

Neviem uz o akej teme to bolo (tusim o Perezovi), ale ak sa mam vyjadrit aj k tomu (je to taky acohentizmus, ze ked sa vyjadrujem k Brownovi, tak sa automaticky musim aj ku vsetkemu ohladom Hornera?), tak tam to tiez Horner nezvladol a nemal by mat taku reakciu. :slight_smile:

Edit: V podstate sme pri tom, co som pisal aj minule. Brown to dava na Marka. Ak chce mat rovnaku povest, tak to robi dobre. Kritizujem ho vsak preto, lebo som si myslel, ze je jednak lepsi sef timu a za druhe vacsi diplomat, ale to uz ukazal za posledne roky viackrat, ze ho najviac zamestnava strielanie do RB cez media. :slight_smile:

Díky, ono je potřeba to brát za celou sezonu (za mě), protože když vyjmenuješ nějaké závody, ale nedáš všechny, tak ti to neřekne všechno viz loňské Nizozemsko

můj point je ten, že výhoda McL, když je tak velmi malá, hlavně to pole je víc u sebe. Loni RBR byl prostě jinde a bylo to tak celou sezonu až na Singapůr, to u McL rozhodně neplatí. Tím neříkám, že McL nemá nejrychlejší monopost v současnosti, ale rozhodně ne dominantní

Brown nech sa stará hlavne o svoj tím a rozmýšľa ako nestracat zbytocne body.Pri súčasnej forme RB ayz mali mať v konstrukteroch náskok a aj Norris mal byť min 5-10bodov za Maxom ak nie už pred ním.Ak tento rok Max vyhrá titul tak to bude asi najviac zaslúžený zo všetkých čo získal.

Urcil 1-2 ked mal Webber 28 bodov naskok na Vettela alebo riskoval, ze pridu o titul?
A to bolo len 6VC pred koncom a o titul bojovali realne az 4… Ostatne su vyhovorky.

Teraz je strata 44b ale VC do konca je 8, so sprintami akoby 9, co je dost porovnatelny rozdiel.

Proste to, ze riskovali a napriek porovnatelnej strate medzi kolegami ako je teraz, Horner nezasiahol a neurcil 1-2 je fakt, nech sa to bude prekrucat akokolvek.

To, ze Vettel bol lepsi suhlasim, ale MS sa idu na body.

1 Like

ty jsi ten co tu vyvolává hádky a snaží se vždycky něco rozvrátit. Tak buď ticho a šoupej nohama

Brown tvoju radu nepotrebuje, ale určite sa o svoj tím stará. Vidno to na výsledkoch a najmä na zlepšeniach monopostu. A ak Norris získa aj titul v PJ - PK považujem za vybavený, tak to bude úplne zaslúžene a spravodlivo.

1 Like

dal som namatkovo bez toho aby som sa dopredu pozeral co tam je. cisla ti nikdy nepovedia cely pribeh, viz tohtorocna Monza kde mal McLaren racepace o 3 desatiny lepsi, ale isiel o jednu zastavku viac. takisto ti neukazu stratu, ktoru si Norris nabalil kazdym pokazenym startom.
Ilustruje to ale dostatocne, ze hovorit o tom ze RB19 malo naskok pol sekundy race pace celu sezonu je klamstvo.
Lepsimi vykonmi a lepsimi strategiami by MCL38 mohla mat od (Miami) podobne statistiky ako RB19. Chytam ta kludne opat za slovo, sam si tu vypisoval, ze Norris stratil svojimi chybami 68 bodov.

1 Like

V konstrukteroch ten titul pravdepodobne získajú ale v jednotlivcoch pokiaľ bude Norrisovi brat body Piastri prípadne sa stane čo na Hungaroringu tak ten titul určite nezíska aj keď by som mu to prial.

Tiez by som chcel utopicku spolocnost :smile:

treba, ale brat do uvahy aj stratu na prveho nielen medzi sebou. Tam to uz pre Piastriho vyzera takmer nerealne.

Samozrejme vsetko zalezi na tom, ze co Piastri a ake paky ma Brown na Piastriho. Ak to je cele na tom, ze Brown mu to zo zmluvy nemoze prikazat, ale iba ho o to poziadat tak Norris moze na podporu zabudnut. Tak maximalne poslednych par GP ked uz Oscar nebude mat ani matematicku sancu na titul, ale ani to nevidim velmi realne. Mozno tu ci tam podla vyvoja pretekov. Necakam, ze ked bude Oscar rychlejsi cely vikend a budu mat 1 - 2, ze Norrisa pred cielom pusti do cela.

Normalne by som bol zvedavy, ze co by sa stalo keby prislo k takejto situacii v poslednych pretekoch a Landovi by na tom visel titul.

2 Likes

Nejsem si jistý, ale myslím, že tady.

https://www.motorsport.com/f1/news/red-bull-ford-f1-engine-project-behind-the-scenes/10642406/

1 Like

28 bodov a 44 bodov je trochu rozdiel, ale ide o to, ze aktualne ma realnu (nie matematicku) sancu na titul uz len Norris, v 2010 mali sancu na titul obaja. Ak by teraz sampionat viedol Norris a Verstappen s Piastrim by boli za nim o 20-30 bodov, tak asi nikto (alebo takmer nikto) by od Browna timovu reziu neziadal. Ano, riskoval by stratu titulu v prospech Verstappena, ale zas ak su v boji o titul obaja piloti jedneho timu, tak timova rezia je maximalne nefer.

V skratke este raz - je rozdiel, ked realne o titul bojuje jeden pilot (Norris v McLarene) a potrebuje stiahnut velky naskok, a ked bojuju obaja piloti (Vettel - Webber v RB) a nestahuju ziadny naskok na pilota z ineho timu. Navyse ked ten pilot, ktory je druhy, je lepsi, len mal smolu na techniku v sezone.

2 Likes

Jak řekl Jirka, jsou to frajeři, strkají do toho desítky milionů, aby měli vlastní motory. Jaká bude vykonnost a spolehlivost už přece nikoho nezajímá

Ja sa tiez “obavam” ze to suvisi aj so zmluvami a zdaleka to nie je len o Brownovi…
V zasade na uvod sezony nikto necakal ze Lando by mohol byt MS a na druhu stranu, aj ked dufam v dramu, nech je to este zaujimavejsie, zatial ma od toho stale daleko a nie je to tak, ze McLaren je pol sekundy pred vsetkymi, co dokazala aj Monza. Zatial tvori z bodovej straty TR len malu cast, uvidime co neskor…

A suhlasim, ze ide aj o stratu na lidra, nie len medzi kolegami, no to nic nemeni na tom, ze v 2010 to bol risk neurcit Marka ako 1, ked mal dost velky naskok 6VC pred koncom a nechali ich medzi sebou bojovat. Alebo inak povedane, ak by ho jednotkou urobili, bral by titul. Pre nich nastastie (co nemohli vediet) to vyslo tak, ze aj ked Mark titul nebral, zostal velmi tesne u nich…

Edit: tato odpoved plati vlastne aj pre teba @Jos_Verstappen

Dokonala spolocnost nikdy nebude, sme len ludia, ale mohli by sme sa snazit byt ferovi a objektivni :slight_smile:

Snazime sa, ale ako pises, sme len ludia :+1::hedgehog::hedgehog::hedgehog:

2 Likes

OK, tu sa recyklujú rôzne články akí sú v Mclarene hlupáci a neznalkovia. Môj názor je, že interná dohoda je už na svete a na Norrisa sa pôjde na zvyšok sezóny. Takže všetko okolo toho je už len mlátenie prázdnej slamy.

1 Like

Toto napadlo aj mne, uvidime.
Ale ako naznacujes, mna udivuje ako sa da hovorit o McLarene/Brownovi (po rokoch predtym) ako o babrakoch, amateroch atd. pritom idu na PK (ten je o timoch) a najviac fascinujuce je, ak to ide z tabora, ktory zaziva jeden z najvacich pocas-sezonnych prepadov a maju dost problemov na riesenie, ze ich aj ich jazdec verejne vyzyva na prebudenie…

3 Likes

No jo, už to musej zvládnout bez něj :slightly_smiling_face:

1 Like

Myslíš, že to zvládnou bez něho? Red Bull byl v aeru postavenej na něm za celou jejich existenci v F1

Jojo Honzíku. :stuck_out_tongue:

2 Likes