Brown chce riešiť prepojenie tímov Red Bullu, Ricciardovo najrýchlejšie kolo vyvoláva otázky | Magazín F1 - F1online.sk

ak by redbul svojho casu nekupil minardi ci kdo tam vtedy bol, stajna by skrachovala. za to im treba dat kredit, udrzali to nazive.

lenze teraz je uz situacia kompletne ina, timy su v ziskoch a ludia zvonku so serioznym kapitalom chcu investovat v f1. tym padom by sa malo absolutne striktne vyzadovat zrusenie majetkoveho prepojenia medzi dvoma stajnami. cudoval by som sa, ak by to nebolo pridane do nasledujucej concordskej zmluvy.

pripad riciardoveho najrychlejsieho kola bol asi taky jasny ako perezove, russelove ci schumacherove nehody v kvalifikacii, ktore im uplnou nahodou spravili dobry vysledok. (a.k.a. vsetkym je to jasne, ale dokaz na to asi nenajdes).

Asi tak, pokial nikto nedokaze, ze to RBR RBcku prikazal, mozu si piskat. Takisto moze Vasseur volat do Haasu a Wolff do Williamsu, aby to spravili. Na to netreba mat spolocneho vlastnika, riesia sa tu kraviny.

Nikto nemoze za to, ze McLaren takeho kamarata nema.

2 Likes

Teď se jednalo o nejrychlejší kolo, jindy zase za blokování soupeřů, nebo pouštění zadarmo.

Co takhle třeba zrušit bod za nejrychlejší kolo? Vždyť většinou tenhle bod nedostávají navíc nejrychlejší jezdci, ale ti, kteří o dobré místo stejně nebojují.

1 Like

Ano ty i @raptor22 mate pravdu. Nemusi to byt fer a muze to zpusobit problemy. Ale ja bych to urcite zkusil zavest.

Co je divne na tom, ze Ricciardo a RB chceli aby na svojich poslednych pretekoch zapisal FL?

V majetkovom prepojeni nevidim problem, ako stale hulaka Brown ci niektori tu na fore. Som proti prikazovaniu niekomu, ze musi predat svoj majetok. Navyse, predaju to a co potom? Kupi to Jurko z Malaciek a problemy sa vyriesia? V ziadnom pripade. Tie vazby na Red Bull stale zostanu, tak ako je prepojeny Haas s Ferrari, Mercedes s Williamsom… Haas takisto byva u Ferrari rovnako ako cast RB u RBR. Byt Brownom, rypem radsej do tohoto ako do vlastnickych pomerov. Znova, na Ferrari/Haas vidime, ze nie je problem vo vlastnikovi. Ferrari ma u seba ubytovany Haas, kecaju im do pilotov (donedavna kecali aj Alfe Romeo) a nevlastnia ich.

1 Like

Asi aj ja by som bol za zrusenie. Ale vedenie sportu si ocividne mysli, ze to je to spravne korenie, co F1 potrebuje…

Tady s tebou nesouhlasim. Tu soutez nekdo vlastni a urcuje pravidla. Majetek nikdo nikomu nebere. Ted to ma RBR povolene, ale zrovna tak by Ferko mohlo koupit Haas a Kulecnikovej stul neboli Sauber a zbytek si rozdeli Mercedes a AM a mame v tom bramboracku.

Ted je to jen RBR a stejne to vyvolava zlou krev. Driv jsem mel nazor jako ty, ale nedela to dobrotu a kdyby se to zvrtlo tak by to moc na koukani nebylo.

@Situs som rad, ze moj napad sa ti paci. :+1:

Len aspon netvrd, ze necitas moje komentare, doteraz som tu od nikoho necital navrh bodu za PP. Oh, wait:

:sweat_smile:

Bod za nejrychlejší kolo je umělotina, tak proč ho udržovat při životě, když není pro radost, ale spíše pro zlost?

To by ma zaujímalo, čo je Brownovi po tom, kto zajazdí, alebo nezajazdí rýchle kolo. urobil to Ricciardo a hotovka. Radšej nech sa pozrie na nelegálnosť zadného a predného krídla Mclarenov… Myslím, že tam je pes zakopaný v odrazu vylepšenej rýchlosti.

1. Ricciardov posledny pretek v kariere, takze motivacia moze byt tam.

2. O najrychlejsie kolo sa pokusal aj Magnussen, to uz Brownovi nevadi?

3. Cudujem sa RB, ze sa nepokusil o najrychlejsie kolo s Perezom (jeho bod za desiate miesto nie je tak podstatny ako to, ze by zobral bod Landovi)

4. Brown zase kopka nozickami ako dieta vsade naokolo a na vykon svojho timu zase nema nic. S tym autom bolo double povinnost a este aj s fastest lap. Namiesto toho tam Piastriho na mediumkach varili az kym neprevarili double. Norris mal urcite nejake tempo v zalohe na to, aby si spravil bezpecny naskok na pit stop a strelil tam FL on.

5. Namiesto toho, aby obvinovali to, ako su nastavene pravidla ohladom bodu za fastest lap, tak bude obvinovat prepojenie RB a VCARB. Zakovi to ale pokulhava kvoli spominanym bodom 1 a 2 vyssie. On je z toho RB fakt chory. To mu nikto nepovedal, ze Wolff uz nevedie politicku a medialnu vojnu proti RB a Hornerovi, a ze sa mu Zak uz nemusi vtierat? :sweat_smile:

1 Like

Teraz situácia.Najrychlejsie kolo a bod zaň by v predposlednom kole patrilo Verstappenovi.Isiel by Riciardo po najrýchlejšom kole aj v tomto prípade? Odpoveď asi vieš.

1 Like

Tak buďme k sebe úprimný, takto “majú” dva body :D.

Vobec ma neprekvapuje, ze sa Zak Brown opat ozval. Je to ohrata pesnicka fnukania, ktora sa objavi vzdy ked druhy tym red bullu, dokaze spravit cokolvek pozitivne. Ked este jazdili v strede pola tak im na Torro Rosso vadilo uplne vsetko, teraz ked su na cele tak im zrazu pol roka nevadili.

To ano. :sweat_smile:

Strasne by som sa smial, keby to Norris nakoniec prehra o bod. Lebo ten bod mohli fakt mat, len boli pokakani z toho vyjazdit si par sekund navyse a pitnut Landa po cerstve softy.

Maju top auto, ale top tim este zdaleka nie su. Nech sa pozru ako to robil RB alebo Mercedes ked mali top auto. Strielali tam dvojite pitstopy, naskok na cele si natahovali ako sa im zachcelo a na konci pretekov si prezuvali len tak zo srandy, aby dali FL s rezervou cez sekundu. A nikdy sa im nestalo, ze by to kvoli pitstopu v zavere pokazili. :slight_smile:

V pripade, ze to prehraju o bod, tak mozu v McLarene akurat tak byt ticho a nie obracat sa na Ricciarda a jeho FL. Posr4lo toho dost sami plus minimalne v Monze mohli chalanov vymenit. A ked nechcelo, tak smola, proste maju pilota, ktory robi vela chyb na to, aby bol tento rok majstrom

1 Like

Teda to je zase problém. Ano, je zvláštní, že jeden tým má “k ruce” ještě další tým, ale různá propojení mezi týmy jsou i tak, i když už asi ne tak silná jako dřív. Jestli je to fair play - myslím, že se to nijak nevymyká z jiných F1 praktik :woman_shrugging:. Řešit teď, jestli Lando na konci prohraje o bod, je zbytečné. Pokud se to stane, tak na tyhle debaty budeme mít všichni celou zimu :smile: .

4 Likes

Ved to, ze tych VC, na ktore budu moct hadzat vinu, je dost vela. :smiley:

Ja len dufam, ze to nevyhraju. Landa mam celkom rad, ale ukazuje, ze este na to nema. Ved aj vcera bol na cele o 20 sekund a skoro to dotiahol k DNF a potom pri predbiehani o kolo mu to tiez uslo. Spravil vela chyb na to, aby bol sampion. Zaroven na to nema ani McLaren ako tim. Vcera bez ohladu na okolnosti mohli mat double bod za FL.

Maju naskok asi ako RB v uvode rocnika, ak nie aj vacsi. Zaroven Piastri je ovela lepsi ako Perez. No a RB dal z prvych styroch VC 3x double aj s Perezom.

Ak to nema byt Max, tak by to mohol vyhrat Charles. Niezeby Ferrari nekixovalo tiez, ale Charles si to za to utrpenie pocas celych tych rokov a za vykony zalsuzi asi viac.

Je dobre, ze ak to chce Lando ziskat, tak musi v podstate uz len vyhravat a nechybovat. Tym si to aspon v zavere sezony moze vykonmi vybojovat. :slight_smile:

1 Like

Ano takto to mali spravit ak chcu bodovat najrychlejsie kolo ale len ak pilot skonci na bodoch. Podla mna je to ale dost trapne. Vzhladom na suboje v top10 je FL tak trochu loteria. Ak je vpredu tesny suboj, malokedy ide FL tomu najrychlejsiemu v pretekoch.

Ja by som dal bod za FL bez ohladu na poradie. Trocha chaosu v pitlane a na trati v poslednych kolach podla mna nie je vobec na skodu.

Odpoved nevim, ale na veci to nic nemeni. To ze by to Rici neudelal, aby nebral bod Maxovi bych ja povazoval za samozrejme.

Porad je zamestnancem RB a za to se ocekava loajalita.

Moc dobre si pamatuju Wolfa, jak po nehode tusim v Monze 21 vysvetlil Russellovi, ze by si mel uvedomit na koho utoci.

To kdy a v jake fazi by Rici na nej kolo zautocil, nema nic spolecneho s tim, jestli mu nekdo z RBR dal call, nebo ne.

Pokud me cizi zena pozada o pomoc, tak ji pomuzu, ale ma vlastni me zadat nemusi, to delam automaticky.

Muj nazor je ze to napadlo Riciho inzenyra. Ja bych to tak udelal a nikdo by me nemusel prosit.

1 Like