Brown chce riešiť prepojenie tímov Red Bullu, Ricciardovo najrýchlejšie kolo vyvoláva otázky | Magazín F1 - F1online.sk

Zak Brown môže po pretekoch v Singapure vyčítať vedeniu Formuly 1: Ja som vám to hovoril. Generálny riaditeľ McLarenu už dlho upozorňuje na prepojenie tímov Red Bullu a riziká, ktoré z toho vyplývajú. Po nedeľných udalostiach chce túto tému opäť otvoriť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/172937/brown-chce-riesit-prepojenie-timov-red-bullu-ricciardovo-najrychlejsie-kolo-vyvolava-otazky

Presne tak.
Rad by som sa opytal Daniela, preco siel za najrychlejsim kolom ked vedel, ze ten bod neziska.
Bol by som velmi zvedavy na odpoved.

3 Likes

Nespravil to ricciardo v minulosti uz aj rosbergovi?

Podvodníci v Red Bule. Nič nové.

1 Like

Má pravdu. Bod za nej kolo tomu nahrává a je to blbost. Raději bod za kvaldu, ne za to že si někdo v závodě zajede pro novou gumu a vrzne tam nej kolo.

1 Like

Radšej by mal riešiť ich vlastné zadné krídlo. Zrejme to bolo Danielove posledné kolo v kariére.

No tak keď boli poslední, tak už žiadne iné priority nemali. Toto nie je prvý krát, čo najrýchlejšie kolo bolo nebodované. Čo sa nad tým tak vzrušuje? Pravidlo je tak nastavené. O nejakom podvode nemôže byť ani reč.

7 Likes

Bod za kvaldu je tiež somarina. Kvalifikácia je presne o tom, že máš výhodu v preteku. Prečo máš mať ešte aj bod za ňu? Mne sa celkovo bod za najrýchlejšie kolo nepáči. Aj Kevin(keby mu nezmazali čas) by mal najrýchlejšie kolo preteku a bolo by mu to na nič. Z tohto dôvodu si to Red bull obháji v pohode. Pretože aj Kevin mal snahu zajazdiť najrýchlejší čas a to nie je B-tím Redbullu. Navyše ak naozaj to bol Danielov posledný pretek, tak si to obháji znova. Chcel si v poslednom preteku v F1 pripísať aspoň najrýchlejšie kolo. Všetci vieme kde je pravda, ale RB si to obháji, preto nechápem vyplakávanie Zaka. Majú dominantné auto. Titul majú vo vlastných rukách. Nech sa radšej sústredia na seba…

Naco za nim chodit. On sa preto nerozhodol a vsetkym je nam uplne jasne preco tak spravili.

1 Like

Tak jak to jen rict Zaku. Koukneme na Daniela. McLaren ho vzal jako velkou hvezdu, ale bohuzel se musel rozloucit. RBR mu dal sanci, kdyz ho poslal do sve juniorky s tim ze by mohl do RBR. To se nestalo a nestane a prave se louci.

Jeho posledni zavod v kariere, pravdepodobne, a ma moznost zajezdit nejrychlejsi kolo, protoze na body to neni a teammate je v prachu.

To neni tak tezke lidsky pochopit Zaku.

Ale jinak mas pravdu. Jakekoliv majetkove propojeni s jinymi teamy bych zakazal. Nic takoveho.

2 Likes

Tak to neměl dojet poslední s minutovou ztrátou na kolegu, víme přeci že on za nej kolo žádný bod nemá.

2 Likes

Sorry, chce som napísať najrýchlejšie kolo… dík za opravu…

Jako já myslím že diskuze k tomu je na místě, nelíbí se mi to ale zároveň si uvědomuji že v tomto směru něco prokazovat je téměř nemožné. Už proto zrovna udělovat bod za nej kolo prostě není ideální a říká si to o manipulaci.

1 Like

A jeste k tomu bodu, ktery dostavaji jen bodovani jezdci.

To je za me cunarna. O co se ma tam dole bojovat?

Proc by to nemohl byt bod za nejrychlejsi kolo? O co jde? Ze by ten bod brali jen teamy ve spodku tabulky? No a proc ne?

Ze by byl vetsi zmatek a jezdci na cele nemeli klid na to dojet si v poklidu velkou cenu? No jezisku na krizku, to by byla katastrofa.

Bod pro toho kdo zajede nejrychlejsi kolo nema bejt propachtovanej pro smetanku co si vozi zadnice v nej autech.

Svet neni fer pro ty dole, tak muze, alespon trochu, byt nefer i pro ty nahore.

1 Like

mne nevadi, ze jazdec Bckoveho teamu ma najrychlejsie kolo… mne vadi, za to nedostane bod (co chapem, lebo potom by ti slabi v poslednych kolach robili bordel, keby sa snazili ziskat ten bod)… Riesenie je jednoduche, v tomto pripade by bod ziskal jazdec z prvej 10tky, ktory ma najrychlejsie kolo.

MCL podela strategiu v zavode Zak mlci. MCL nevyjde kvalda… Zak mlci. Ale jakmile se resi zda jeden jezdec( ktereho MCL vyhodil) sebere jeden bod MCL tak Zak stoji v prvni rade a breci. Zlatej Toto…

To, ze to Rick dal se mu muze libit ci nelibit nic nemeni na faktu, ze pravidla neporusil ( na rozdil od jejich kridla) To ze RB my vliv na dva tymy se stejne da rici o Mer ktery dodava jinym sve motory ( i kdyz to neni to same) vliv tam rozhodne je.

Pred tydnama se resilo jak MCL uniklo “ potencialne “ 15 bodu kvuli jejich netymove rezii a ted by mu zilka praskla kvuli jednomu smazanemu bodu ?

4 Likes

Rozumim, ale logika veci mi rika, ze prvnich 10 jezdcu bojuje o body a dalsich deser by bojovalo o nejrychlesi kolo. Jinymi slovy , ten posledni by prezul a dostal boda a to by dojel 20ty a ten co je 11ty tak by mel 0?

Bodovat to kolo od desiatky dolu ma tiez svoje rizika. Tri kola pred koncom sa teoreticky 10 ludi moze rozhodnut, ze si idu po ten bod. To mas bordel v boxoch, bordel na trati, lebo 10 ludi naraz robi kvalifikacne kola na novych gumach a pod kolesami sa im mota bodovana desiatka, ktora sa snazi akurat tak dojazdit na zodratych gumach.

Za mna to len zbytocne smrdi problemami.

2 Likes

Včera pomohl Ricci RB. Příště pomůže Williams Mercedesu, nebo Haas Ferrari.
Takhle jsou holt týmy propojené i když víme, že mezi RB a Rubidium jsou vazby rodinné.

1 Like

To by bolo asi najferovejsie riesenie. Ale zasa bordel v statistikach. Najrychlejsie kolo ma Ricciardo ale bod dostal Norris? Mozes sa potom opytat a za co, ked nezajazdil najrychlejsie kolo?

Iste naco.
Kazdopadne to velmi smrdi a v principe je to prasacina.

1 Like