Zrovna jsem četl jak je v hajzlu biatlon.
Ještě větší dominance dosáhli v závodu s hromadným startem muži. Prvních 14 (!) závodníků s nejlepším běžeckým časem byli Norové, Němec Philipp Nawrath na 15. příčce na ně ztratil minutu a 17 sekund. A český biatlonista Michal Krčmář měl už více než dvě minuty manko. “Není šance jim konkurovat,” kroutil hlavou trenér českých mužů Michael Málek. “Samozřejmě jsou dobře připravení, mají závody jako nominaci, ale i tak jsou s lyžemi o kus před ostatními. S Němci a Italy jsme na tom jakžtakž srovnatelně, ale proti Norům neměl nikdo šanci,” dodal.
Dominance? Norové se omlouvali
Situace došla až tak daleko, že Norky svých soupeřek litovaly. “Prostě to není fér. Je to pro mě obrovská výhoda a dneska jsem se v to jen utvrdila,” říkala Ingrid Tandrevoldová a vysvětlila, že mezi svými lyžemi a těmi u Italky Vittozziové zaznamenala obrovské rozdíly. “Pochválila jsem ji za třetí místo a řekla, že je skvělá, protože neměla dobré lyže.”
“Byl to pro mě zničující závod. Cítil jsem se trochu trapně, když jsem předjížděl jednoho soupeře za druhým. Měl jsem chuť se jim omluvit,” přidal se i Johannes Dale. "Celá tato situace způsobuje smutek a frustraci.
… kdy ostatní začene litovat Max? Kdy se začne omlouvat?