Binotto: Nie sme v kríze, iba v búrke | F1online.sk

“Berieme plnú zodpovednosť za túto situáciu. Aj ja ako šéf tímu, a tiež všetci, ktorí pracujú v Maranelle. Všetci sme na jednej lodi,” pokračoval 50-ročný rodák z Lausanne. “Ale hoci je náš tím uprostred búrky, sme zjednotení. Toto nie je kríza, nie je tu žiadne pnutie. Namiesto toho je v každom z nás horkosť a frustrácia. Verím však, že túto frustráciu musíme premeniť na reakcie a odhodlanie.”

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9646/binotto-nie-sme-v-krize-iba-v-burke

To nie je sudny clovek…aribane mi bol vrcholne nesympaticky, ale co vyvadza tento tajtrlik uz nie je ani na smiech,ale do placu…v prvom rade je to len a len jeho vina

Aj reakcie seba a dokonca leclerca hovoria za vsetko, co si ludia myslia o tych jeho dristoch

kriza, burka to je jedno. maju zarobene na najhorsiu sezonu za poslednych 40 rokov. 1980 skoncili desiaty, tak snad to nevyrovnaju.

On si asi neuvedomuje ktoremu timu sefuje lebo inak absolutne nechapem o com on rozprava.
Ja fakt nemozem uverit tomu co som prave precital, ved to je do placu.

Komentovat stav Ferrari musí být pro Binotta trauma, prakticky pokaždé musí u otázky na tohle téma improvizovat a tajit skutečnosti. Možná kdyby přiznal na rovinu, že postavili auto na šméčkovém motoru, všem odpovědným by se ulevilo a zlepšení, alespoň dočasné by přišlo. S čistou hlavou se funguje líp.

Taky jsem si říkal že kdyby ten svůj podvůdek přiznali že by se jim možná dýchalo lépe, takhle se to s nimi povalí dost dlouho.

V zasade ide o to ci maju plan ako z toho von, alebo nemaju. A ci ma, alebo nema doveru vedenia. Ak sa rozhodli, ze doveru ma, tak mu treba nechat volne ruky a zhodnotit co urobil niekedy po sezone 2022. Ferrari potrebuje zmeny teraz a nie je lahke len tak niekoho zohnat so skusenostami vizou a schopnostami. Snad 2x rovnake chyby neurobi a uplne trdlo nemoze byt ked sa vypracoval az na sefa Ferrari.

Ak je toto len burka, tak by ma celkom zaujimalo, co si Mattia Binotto predstavuje pod krizou. Lebo to co vidim ja, je jeden z najhorsich vykonov Ferrari v celej ich historii, ak nie dokonca najhorsi. Vidim ako sa najprotekcnejsi tim s najlepsimi zdrojmi potaca na chvoste pola a bojuje s timami, ktore mu nemozu konkurovat ani prostriedkami a ani svojim postavenim v sporte. Aj keby to malo byt o rok lepsie, tak uz len tato sezona o sebe je potupa a ponizenie, ake Ferrari este nezazilo. Uz len preto musi byt z principu vyvodena zodpovednost. Niekto, kto je sefom timu a tym padom prebera zodpovednost za nieco take, si svoju poziciu nemoze udrzat. To je zhruba ako keby pilot zodpovedny za pad lietadla veselo pilotval dalej (vychadzajme z toho, ze by ten pad prezil) a hajil by sa tym, ze islo len o momentove zlyhanie, ktore sa nebude opakovat. Ved to by bolo nemyslitelne.

Nesuhlasim, priznat taky podvod by pre Ferrari bola este ovela vacsia hanba, nez su tohtorocne vysledky. Vies si predstavit, aky vplyv by to malo na meno celeho timu, keby verejne priznali, ze si museli pomahat nelegalnym motorom. To by vrhalo pochybnosti nielen na minuly rok, ale na mnohe dalsie sezony. Ved, ak niekto nemal problem podvadzat raz, aku mas istotu, ze nepodvadzal uz predtym? Nehovoriac o tom, ze by v takom pripade museli byt diskvalifikovany a to by ich stalo miliony.

Já myslím že to ty pochybnosti na ně vrhá i tak, stejně se o tom mluví. Ale uznávám že kdyby to pro ně bylo lepší tak už by to přiznali, ten dopad tam by byl asi ještě horší a vědí to.

Souhlasím. Pro jejich image by to v dnešním světě byla katastrofa. Bohužel žijeme v takové realitě, v jaké žijeme. Bylo by čestné, kdyby vyšli s barvou ven, zajímalo by to všechny fanoušky v F1 včetně mě, ale obávám se, že právě vědomí té mediální pohromy přebíjí nějakou ochotu po upřímnosti, pokud tam nějaká vůbec je. Diskvalifikovaní by ale nebyli, výsledky v F1 nelze zpětně měnit, Alonso a Renault pořád mají vítězství v Singapuru 2008, i když podvod tam byl jasně prokázán.

A jinak, výroky toho člověka jsou mimo realitu. Dokonce i Leclerc začíná na ty problémy reagovat podobně jako Vettel: do rádia po závodě pro změnu mlčel tentokrát on.

Jenže ty motory se Ferrari zabavily ještě během dané sezony. Tam to postihnutelné pochopitelně bylo.

Hogar tiez si myslim, ze fakt ze Ferrari este stale dvoveruje Binottovi tak nepriamo potvrdzuje fakt ze pred rokom bol ten motor nelegalny.
Ak by sa za ferovych podmienok z roka na rok takto zhorsili tak uz by padali hlavy, takto mi to ale pride, ze oni uz davno pred startom sezony vedeli, ze ten motor bude katastrofalny a tym padom aj pripravovane auto nebude odpoved po aero stranke vykonu motora, ale maju dvoveru ze Binotto bude schopny postavit pre rok 2022 skvele auto a nechcu ho stratit.
Nic ine mi nedaval zmysel.

Bretnix neviem ci uz svojmu image mozu este viac poskodit. Ked sa pozriem na komentare a je jedno ci na SVK alebo Nemeckych strankach, tak fakt 90% veri tomu ze pred rokom bol ten motor nelegalny.
Mozno ze keby priznali chybu a zahrali to na zle podanie pravidiel alebo nieco podobne tak by mozno praveze vacsina fanusikov bralo pozitivne. A presne ako si napisal, ja patrim tiez k tym ktorych by to velmi zaujimalo a odcenil by to.

Kecy, kecy, prázdne kecy…buď rád, že v Monze to bude bez divákov…ináč by si asi ohluchol z toho vypískania!!!

Rozumím ti. Ale přijde mi to jako rozdíl mezi situací, kdy někoho soud osvobodí, byť je každému jasné, co se stalo, a kdy někdo dostane trest. Pořád je to rozdíl mezi právně bezúhonným a odsouzeným jedincem = usvědčeným korupčníkem.

Tím se ale Ferrari a jejich mlčení nezastávám. To, co ten tým předvádí letos, musí pouštět žilou každému. Jejich nejsolidnější složkou jsou Charles a Seb, kteří se perou s technikou, s poměry v týmu (hlavně druhý jmenovaný) a s šokem jménem Binotto (což, myslím, už začíná docházet i Charlesovi, který v té roli oblíbeného synovce asi taky začne rebelovat).

Jestli to myslíš vážně a Seba máš za jejich nejsolidnější složku tak je pak jasné že jsou na tom tak zle :sweat_smile: Jen to ostatním asi nedochází a Seb je všude hodnocen hodně pod průměrem ostatních jezdců.

Neviem Bretnix ci som tomu prvemu odstavcu uplne rozumel.
Ale neviem, vies si ty vysvetlit ten vykonostny pokles Ferrari? Vsetci sa zlepsili, a Ferrari s tym rozpoctom postavili horsie Auto? Snazim sa a chcel by som a strasne sa mi to pise, ale proste zdravy rozum mi hovori, ze pred rokom mali nelegalny motor a tento si to za ten podvod krasne odseru.
A reakcie ostatnych sefov napr. Horera a Tota mi davaju len za pravdu. A ano s tych Charlesom uplne suhlasim, ten podla mna strati trpezlivost ovela skor ako Vettel.

Je to určitě tím. Ferrari teď trpí tím že oni se ani vehementně nemuseli snažit o aerodynamickou efektivnost, když měli systém na obcházení průtokoměru. Jejich čas byl investován do toho jak to udělat a začalo to kvalifikacemi, a potom to chtěli používat i v závodě tak tam museli čachrovat s objemem paliva. Teď je to všecko pryč.