Bez Michaela by som sa do F1 nikdy nedostal, priznáva Ralf Schumacher | Magazín F1 - F1online.sk

To ale není přesné, Vettel do rizika na vodě chodil v případě, kdy neměl co ztratit. S AM třeba v Imole 2021, ve stejném roce v Soči a možná bych si ještě na něco vzpomněla. Nevyšlo to, ale to je už riziko podnikání.

Použít Tima je velký extrém, ale kdo ten závod viděl, tak na něj nikdy nezapomene.
I nejlepším vodníkům některý závod na mokru občas nevýjde podle představ. Stačí kaluž a je vše v háji. Nebo když v kaluží některý jezdec záměrně přibrzdí a jezdec za ním už nedokáže zareagovat a udělá ze svého vozu trojkolku. Jinému zase předčasně ukončí závod.

Ale to už je pouhá historie. Dnes se už na vodě nejezdí.

1 Like

Podlož to jedným jediným zdrojom. Nepodložis, lebo je to len a len tvoj výmysel.

Někde jsem četl jak Senna v některé zatáčce snad na Imile sledoval chování Schumiho vozu a byl přesvědčený, že jede s aktívním podvozkem. Všichni na nerovnostech drhli podlohaou o asfalt a jedině Shumi tam projížděl bez problémů. Právě na základě Sennova obvinění později došlo k vyšetřování.
Nevím jestli jsem to četl v nějaké knize, nebo v článku který popisuje poslední závodní víkend Ayrtona Senny. Ve starém PC jsem měl ten článek uložený, bohužel dnes si nemůžu vzpomenout kdo ho napsal. Něco mi říká, že to bylo podobné jméno jako Živčák, nebo tak nějak. Moc hezké čtení to bylo.

1994 - What were the allegations against Benetton from Senna? - Racing Comments Archive - The Autosport Forums

tu to mas popisane da sa to prelozit

1 Like

To není ono. Byl to hodně dlouhý článek velice podrobně popsaný.

Bolo to na veľkej cene Pacifiku kde sa senna domnieval/ obvinil schumachera že pouzival trakčnu kontrolu. Neskôr po VC san Marina fia skúmala software ferrari, mclarenu a Benettonu našli im všetkým neaktívny Launch control ktorý im ale nikdy nebol dokazany byť použitý. Hlavný inžinier bennettonu neskôr povedal (william toet), že sennu zmiatol štýl jazdy schumachera ktorý ako jediný prechádzal zatacky vtedy spôsobom že naraz pridával plyn aj brzdil preto ten iný zvuk.

Kde si tam ty vyčítal aktívny podvozok a dokonca extra vahu?

A to je seriózne tvoj argument a zdroj “senna povedal” a k tomu si to ani dobré nepamätáš. Su qvanta článkov o tom zdokladovane a garantujem ti že tam nikde nenájdeš nič o aktivnom podvozku.

Tak už s tým prosím prestaň…

Kontrola trakce má význam především při startovní procedůře a výjezdu z boxového stání po doplnění paliva. U rozjetého vozu jeho význam hodně slábne.

tak ten tvoj clanok asi nikto uz nenajde, ide o to, ze tam je popisana cela ta situacia kompletne

Možná se mi poštěstí. Byla by velká škoda přijít tak parádní čtení. Sports jsem už prošňupal a nic. :face_with_diagonal_mouth:

Povedal si v dvoch vetach že o technickom aspekte nemáš ani len potuchy…

Viac nemam k tomu co dodať.

Tak nedodávej, když sám nejsi schopný dodat vlastní technické vysvětlení.

precitaj si tamten a dozvies sa, co potrebujes :stuck_out_tongue:

Házet odkazy o technice umí kdekdo. Mnohdy se ale stává, že dává odkazy kde se sám nevyzná v technice o které se v odkazech píše.

Pak tyhle technické diskuze velice často končí stylem “padni nebo nehraju”.

Ja chapem kam smerujes :grin:

Teď zase nechápu já. :slightly_smiling_face:

Čo ti mam vysvetliť ako funguje tc? Pasivna či aktívna?

Čo potrebuješ vysvetliť ako je nápomocná trakcna kontrola v monoposte f1 ktorý ma vykon 700-1000 koní a 600-800 kg? To nieje felicia ktorej sa tc zasvieti len pri rozbehnuti z kopca na ľade.

V 2001 až 2008 bola tc kontrola povolena asi len na parádu všakže?

Kamarát si po technickej stranke uplne mimo a presvedcene sa hadas napriek tomu že ti niekoľko ľudí napisalo že sa mýliš no ty splietas stale svoje.

Ja mam skonceny technický college v usa s zameranim na elektroniku a vlastnim svoju motorovu dielňu, skutočne máš za potrebu vediet moje resume? Na čo, aj tak budes presvedčený o tej svojej hlupej teórii.

Pokud si vzpomínám, tak téma byl aktívní podvozek Benettonu v roce 1994, tak proč se rozepisuješ o kontrole trakce 2001-2008?
Nejsi nějaký zmatený?

Bože ty si koko.t

Takhle argumentovat Tě naučili v Americe?