Co ine nam ostava 
Bearman vie. 
Najskor Horner, potom Max, pripadne este GP a Hannah a mozu zopakovat 2000s.
5 titulov a nazdar F1. 
Kam na tie hlúposti tí mladí chodia? Po prvé v inom aute nesedel a nebyť dominantného Red Bullu a Masiho, tak žiaden titul nemá a ani nemal žiadneho top tímového kolegu, aby mal relevantné porovnanie a celý tím je postavený na ňom, čo v žiadnom inom tíme nie je a ani nebolo
Häkkinen taky jezdil celý život za jeden tým.
Osobně výroky, kdo je “nejlepším pilotem všech dob”, nemám rád, protože se to nedá posoudit. Ale pronesl ho mladý kluk, který z titulu svého věku má na nějaký entuziasmus právo. A do sestavy nejlepších pilotů všech dob už teď Verstappen bez debat patří.
Jsi si jistý? Mé.
Ano, patří, Puffe.
S tím nic neuděláš. Pokud do takové sestavy nepatří pilot, který má v 28 letech čtyři tituly + téměř 70 výher + drží rekordy v počtu vyhraných závodů za sezónu, potom dobře, v lyžování jednou vynechají Shriffinovou a v cyklistice Pogačara.
Pogačar je mimochodem dobrý příklad z jiného sportu. Mladý (podobný věk jako Verstappen), je ve svém výkonnostním prime time, vyhrál 4x Tour de France, Giro, 2x mistrem světa apod., a už teď ho některé hlasy, podobně entuziasticky (a se stejnou výhradou, kterou jsem vznesl výše), označují za “nejlepšího cyklistu všech dob”. Do sestavy nejlepších cyklistů všech dob ale bez debat Pogačar patří.
Pokud jsi měl na mysli skepsi k názoru, že lze stanovit nejlepšího pilota všech dob, komplikuje to, že každá doba má svá specifika. Ale Hamiltona za nejlepšího pilota všech dob propagovat můžeš, když chceš, nikdo ti v tom nebrání.
Já reagoval na toho Hakkinena, že jezdil i za Lotus.
Ale teda: 1. Hamilton 2. Hakkinen 3. Senna.
Á, máš pravdu. My bad, co sleduji F1, byl Mika jen McLaren.
Tvůj žebříček ti neberu, ale osobně je nesestavuji. Důkladně tady svůj žebříček kdysi prezentoval a obhajoval @Arafinwe, to byl maximalistický přístup k této možnosti. Ale já jsem skeptický typ, jsou tu prostě limity takového uvažování. Na základě čeho mám usoudit, že Häkkinen byl lepší než Senna? Mika měl fantastickou jezdeckou intuici a skvělé starty, především smůlou techniky přišel o třetí titul v řadě. Ale taky se dokázal odstřelit z jasného vedení svou chybou, nejznámější případ, Monza 1999, není jediný.
Samozřejmě pro mě osobně tu vzniká také problém, že Miku jsem část jeho kariéry sledoval, Sennu nikoli.
Ale máš takový neortodoxní žebříček, takže proč ne.
Tak Ollie tohle prohlásil po závodě, kde předjel Maxe, proč to asi udělal, že? Ale to je Ollieho věc, nikdo mu to nebere, jen se tu pak pacienti z Bohunic na to upnou a zase se akorát střílí do nohou svými neznalosti o F1
He, delaji ze sebe hlupaky, staci clanecek a hned zacnou behat kolem kotle a zapinat hnojomety, tady to zase bude dneska vypadat 
Fanouškovské debaty a řebříčky na téma nejlepší v historii jsou sice zajímavé, ale vzhledem k absolutní subjektivnosti většinou bezcenné. Málokdo z fanoušků má natolik ucelené informace z celé historie F1, aby dokázal být jen trochu objektivní, takže dohadovat se na tomto a podobných fórách je víceméně směšné. Ano, já také považuji Verstappena za součást velice úzkého okruhu, dejme tomu 5-ti nejlepších v historii Fangio, Clark, Senna, Verstappen a M.Schumacher. Zdůrazňuji, že to je můj řebříček a rozhodně do něj nepatří třeba Hamilton, který je “pouze” nejúspěšnějším v historii, ale pojem nejlepší je zcela jiná kategorie, kterou nelze zaměňovat! Co se Verstappena týče, je hodně zajímavý a hlavně hodnotný názor např. Gerharda Bergera, který užpovažije Maxe za lepšího, než byl Senna a to má zcela jistě váhu, protože je to bývalý relativně úspěšný pilot, dokonale zná prostředí- Sennu znal jako málokdo jako jezdce, ale i jako člověka a nemá žádný zájem ani důvod Maxovi pochlebovat! Prostě to tak vidí.

Jen ta subjektivita nebude tak “absolutní”, střízlivý fanoušek se bude držet alespoň nějaké faktografické základny a dbát na logiku svého zdůvodnění (aby neuplatňoval dvojí metr). Proto dejme tomu asi nenajdeme ve výčtech tohoto typu třeba jméno (střelím od pasu) Jarno Trulli apod. (při vší úctě k Trullimu a piloty této kategorie).
Spíše bych se ptal, kteří piloti definovali, ovlivňovali určitou éru či období, vtiskli mu svůj charakteristický otisk. Období devadesátých let a prvního poloviny první dekády našeho století nelze vnímat bez Schumachera, naopak po jeho odchodu vznikala otázka, kdo ho nahradí ve funkci toho definujícího pilota či soupeření. Všeobecně se očekávalo, že nastoupí éra soupeření Kimiho Räikkönena a Fernanda Alonsa, ale v F1 se rychle prosadila tehdy nejmladší generace Vettel, Hamilton, KR a FA tady nakonec ostrouhali. Ale i duo Vettel Hamilton je teď v zpětném stínu výkonů Maxe Verstappena a je otázka, jestli se v současné sestavě pilotů najde někdo, kdo je mu schopen silově vzdorovat. Titul mu s podporou techniky vyrvat lze, ale definovat F1 takovým způsobem, jakým ji v současné době definuje on…
Proč tam máš Fangia?
Který závod tě od něho zaujal?

Ked niekto nevidel nazivo fangia tak to mu zakazuje ho cenit hej?
Fangio era to je ako bratia Pospisilovci, ked sa sportu venuje 16 ludi z toho styria profesionalne.
O Hamiltonovi napsal, že je nejúspěšnější, ale ne nejlepší, že pojem nejlepší vypadá jinak. Tak se jen ptám na základě čeho, tam má Fangia. Na základě legend a pověstí nebo sledoval historické záznamy závodů?
Jinak mu to nezakazuju, kdybych mu to zakazoval, tak bych mu napsal ať ho vyškrtne.
Dneska zase konkurenci zužuje to, že vylučuje talenty z nižších vrstev, pokud se neocitnou v průsečíku nějaké sponzorské podpory. Řekl bych, že to trochu odlišuje dejme tomu tenis 70. a 80. let a současný tenis. Neplatí to samozřejmě absolutně, ale zatímco esa 80. let (McEnroe, Borg, Wilander, Becker…) si brala grandslamové tituly navzájem, Nadal s Djokovičem už vytěžili i to, že bohatí mlaďoši nebyli skuteční vyzyvatelé. Na to, že v F1 jezdí dvacítka pilotů, tak tam máme poměrně velkou porci hyperbohatých dědiců, kteří si splnili své nebo otcovské sny (v poslední době Stroll, Mazepin, Latifi). U nás to třeba můžeš pozorovat v ledním hokeji. Lidská základna se strašně zúžila. Samozřejmě i s přispěním jiných faktorů (děti a mládež nemají pohybovou aktivitu, sedí doma apod.).
Zase ti průkopníci budovali ten sport a riskovali víc než dnešní piloti. A první hvězdy svým příkladem motivovaly své nástupce, kteří by bez nich možná zaparkovali úplně jinde než na závodních okruzích.