Vysvětlím, proč je 75°C absolutně dostačující.
Pokud se tam opravdu něco roztahuje tak, že to za zvýšené teploty mění kompresní poměr, tak se to musí ustálit při teplotě, při které motor normálně při závodě funguje.
A normální teplota ojnice při plné zátěži je cca 150°C, při deceleraci v brzdné zóně vlivem plnění válce vzduchem z intercooleru o 30°C bude cca poloviční a už pri téhle teplotě musí motor mít ten kompresní poměr na který je designovaný motor i palivo.
Takže za mě 75°C bude naprosto v pořádku.
Vím, že se těžko chápe jak je možné, že cca 5cm od té ojnice má materiál teplotu cca 1000°C, ale právě proto tam pracují inženýři a ne kuchaři.
Chápu co se snažíš vysvětlit, ale budu Ti oponovat. Né že bych se chtěl hádat, máš samozřejmě pravdu, ale chci nasimulovat příklad kterými by oponenti mohli protestovat proti nedůslednému měření.
Jední můžou tvrdit, že vnitřek válce má jinou teplotu než vnější plášť chlazený vodou. Další bude pindat, že teplota ve spalovací komoře má o 2 000°C více než je na klice a v ten moment se už nikdo nikdy nedomluví.
Proto si dokážu tvrdit, že měření při pokojové teplotě je jediné správné.
Tak to je samozřejmě pravda, celá tahle kauza je směšná.
Kecalové všeho druhu vždycky spoléhají na to, že je nikdo nebude konfrontovat, pokud se ukáže že neměli pravdu.
Jsem si jistý, že fyzické tresty by to vyřešili
. V Singapuru už na to přišli a je tam ráj.
Taky máš někdy chuť viníkům darovat žvýkačku a poslat do do Singáče? ![]()
Ferdo, pták Dodo už není…
Ale tady je ptáků na výběr.
Tady se řeší ještě kompresní poměr?
Už to nechte na nich, zabývají se tím, buď na něco přijdou nebo ne, teď už to můžete pustit z hlavy ![]()
Seš drsnej… Ráda vidím, že se s blížící sezónou dostáváš do formy
!
![]()
Poznala jsi, že s testy ožívám? ![]()
To se nedá nepoznat
! Já jsem to zapnula teď a musím u toho pracovat, tak mám hezkou kulisu.
Nezlob se na mě, ale psát tak často, že musíš pracovat je minimálně divné, myslíš si, že snad ostatní nepracují? A máš pocit, že by o tom neustále někdo takhle psal? Nejsi jediná, nemusíš to furt psát
Já musím za chvilku vyrazit, takže si testu moc neužiju.
Všichni se živíme prací, je to drsný svět! ![]()
… a to jsme nečekali ![]()
Já fakt nerozumím tady těm random výkřikům, to jsem měl napsat, že je drsná a dobrá, že pracuje nebo? Pokud vím, tak většina obyvatelstva ČR co je ekonomicky aktivní, tak pracuje, nezaměstnanost tu máme nízkou, ale asi žiju v jiné bublině ![]()
Já jsem opravdu ale opravdu nečekal, že budu makat jak šroub a…here we are! ![]()
No takhle, z vaší kadence příspěvků mám někdy pocit, že se fakt prací neživíte ![]()
Chceš nějaký bitcoin?
A jeje, David nemá dva monitory, tady je hotovo.
![]()
No monitory mám dokonce 3, ale pozornost mám jen jednu. To jsem snad nějaká ženská, abych dělal multitasking? ![]()