Auto Red Bullu mi skvele sedí, tvrdí Cunoda. Marko ho schladil | Magazín F1 - F1online.sk

Júki Cunoda je v rodine Red Bullu trochu opomínanou postavou. Aj keď svojich tímových kolegov poráža, o jeho možnom povýšení do Red Bullu sa vždy hovorí len okrajovo. Bol by však v Red Bulle platným členom tímu? Japonec tvrdí, že monopost RB20 mu vyhovuje. Helmut Marko však naznačuje, prečo si ho nezaslúži.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/181092/auto-red-bullu-mi-skvele-sedi-tvrdi-cunoda-marko-ho-schladil

Byla by skoda ho aspon nezkusit.

Proti bezchybnému Checovi nemá šancu… :roll_eyes:

1 Like

Zbytocne. Nema na to hlavu ani konzistentnost. Radsej niekoho typu Hulk.

1 Like

Cize dalsieho Pereza?

4 Likes

yuki - najmenej doceneny pilot,
skoda

A koho by si tam dal ty? Radsej Tsunodu, ktory keby nie je Japonec, tak nie je ani v F1?

To uz radsej Kvyata ako Tsunodu. Aspon by obcas v nedelu videl svoju dceru. :joy:

Sainza. Chapem, preco ho Red Bull nechce, ale inu alternativu nevidim.

Hulkenberga by som nebral v ziadnom pripade, to uz by som rovno pokracoval s Perezom.

Tsunodu a Kvyata povazujem za definitivne horsie moznosti ako Perez

1 Like

Mne Sainz nedava zmysel z pohladu RB. Ako fanusik by som to vidiet chcel, ale myslim, ze by dopadol rovnako ako Perez. Sainz ma tusim tiez rad nedotacave auta a to je presny opak toho ake boli RB auta od cias Vettela az doteraz.

Navyse Sainz vo Ferrari opat ukazuje, ze ma ego a sebeckost majstra sveta, ale rychlost nie. Zas by to tam cele rozhadal, ked aj Leclercovi robi to co robi.

Ja by som Hulka skusil. Pripadne Bottasa. Uz len pre tu zmenu, lebo to co sa deje s Perezom nie je dobre ani pre neho ani pre tim. A keby Hulk/Bottas podavali rovnako biedne vykony ako Perez, tak uz by si kazdy definitivne povedal, ze je to autom, resp. ze len Max robi rozdiel v tom aute a nebol by na nich taky tlak ako na Pereza.

Být Cunoda letos v RedBullu tak maj titul v PK přibližně v Baku :man_shrugging: :smiley:

1 Like

Nezoberu ho, lebo sa boja, ze by znicil Maxa. Z vyjadrenia Zakaždým, keď mi do tímu pošlú svojho jazdca, aby ma porazil, ho zničím. Presne to budem robiť” beha mraz po chrbte. :face_with_hand_over_mouth:

Red Bull by měl trochu myslet i na své fanoušky. Kdyby Yúkiho pustil do svého vozu alespoň v nějakých testech, tak by kromě Yúkiho a Hondy potěšil dost fanoušků a sám RB by o nic nepřišel.

F1 News: Audi expected to have the worst engine in 2026

Snad se pletou. Sandbagging. :slight_smile:

1 Like

Marko nemôze povedat na rovinu, ze Sergia drzia v aute kontrakty so sponzormi z juznej ameriky a ze Cunodu drzi v aute len zmluva s Hondou, inak by ho davno hodil cez palubu. Ale na kritiku Albona na tom si dal zalezat …

No nevim jestli je preklad presnej, ale tohle mi neprijde jako ze Marko Jukiho schladil. Ale fakt je, ze Juki se nezda jako adept do RBR.

1 Like

Tak to vypada ze motory budu hrat opat velku rolu a rozdiely medzi autami sa zasa dramaticky zvacsia. Budeme mat opat dominantnu káru a 2,3 roky sa na to budeme pozerat, kym sa niekto nedotiahne.

Ak chce Red Bull Pereza vymenit, nemaju inu moznost ako Sainz. Chapem, preco to Red Bull nechce urobit, Sainzovo ego v kombinacii s tym, ze by v konecnom dosledku za Verstappenom aj tak zaostal, hoci celkom urcite podstatne menej, nez Perez, je privelkou prekazkou. Najma ked sa Red Bullu centralizaica okolo Verstappena v mnohych smeroch ukazala ako velmi efektivna. Ale ked povazuju Perezove vykony sa neudrzatelne, je to jedina moznost, ktoru maju.

Hulkenberg a Bottas, to su smiesne alternativy. Samozrejme, ze by podavali rovnako biedne vykony ako Perez, ak nie horsie. Celu svoju karieru predvadzali stredopolove vykony na urovni Pereza, prichodom do Red Bullu by sa z nich nestali novi pretekari.

2 Likes

Tak to je podle mě celkem očekávané, otázka co zaběhnutí vyrobci

1 Like

Motorářů je moc. Dlouhodobě neudržitelná situace. Obzvláště, že kyseliny začínají být v motosportu nežádoucí a s jejích útlumem počítá i samotná F1.

1 Like

Ja práveže nie som presvedčený o tom, že Sainz by jazdil výrazne lepšie ako Pérez. A navyše ak to má robiť rozbroje v tíme, tak radšej nech tam ostane biedny Pérez.