Formula 1 a jej fanúšikovia musia pred víkendom v Miami opäť otvoriť svoje mysle. Medzinárodná automobilová federácia v spolupráci s tímami vykonala počas prestávky niekoľko zmien, ktorých cieľom bolo znížiť rozdiely v rýchlostiach a zmenšiť závislosť monopostov na nabíjaní. V tejto chvíli v podstate netušíme, čo to prinesie.
Jasne super auta zase spomalia no super to sme určite cheli aby auta ešte spomalili F1 potrebuje poriadne padnúť na dno aby si začala zase vážiť fanúšikov
… zmensi se… zrychli… zpomaly…. Zvetsi se… zpomali se… bude ho mene.. .. bude…. Kurna ja se ztratil…. No hlavne, aby tomu rozumeli aspon jezdci a pri dobre vuli i komentatori at to neni zmatek jako doted.
Je to len show a zároveň aj bordel s tisícimi pravidlami. F1 je už aj tak pomalšia ako bežné rýchlovlaky ktoré riadia obyčajný stroj vedúci. Veľké plus na dnešnej F1 je skoré vstávanie na Ázijské trate a neskoré spanie na tie Americké trate. Celá táto show je viac menej pre európanov už dávno v časti medzi stehnami. Aby kvôli prachom nebola VC Francúzka , Nemecka, a Belgicko a iné sa točili raz za dva roky aby mohlo byť viac a viac kde akých pofidérnych tratí dakde medzi zadkom kde sa tomu ani nikto nerozumie ale zaplatí si kvôli super umelej show tak naozaj pre mňa to znamená len jedno že to celé stojí za tú vec ktorú mám pätnásť canty niže pupku. Ach jaj , hlavná vec že Domenikali a jeho pánkovia sa dobre nabalia. Ale asi to tak chcú, skalný fanúšikovia nad F1- kou mávnu rukou ale oni budú mať stále nové a hlavne prihlúple deti ktoré to hádam ešte baví a začína baviť kvôli nenormálnej propagande aké je to teraz lepšie a napínavejšie. Badám to ale aj na super show pánov Eiseleho s p. Králom ako nadšene oblbujú svojich ,Mechanikov “ a ,Jazdcov”. Jedným slovom je dnešná F1: Grc
kktina na ntu!! Treba to spravit tak, ze takyto ma byt HW, sem si sadni a rob co chces. Kto vyhra, vyhra. A nieze ked fuka vietor zlava, tak 150kw, ked je parna sekunda, tak toto a ked je rozdiel teploty v Ugande vs. na Malorke xy stupnov, tak uplne inak.
Dobrá rada nad zlato. Nie je nič lepšie ako dobrá rada… a propó , o čom píšem ? Že to budem sledovať? Alebo, že som nad tým zlomil palicu ? Tvoj príspevok , teda reakcia,alebo dobrá rada je asi trochu mimo, nemyslíš či si to naozaj nepochopil ? Dám ti aj ja radu, nereaguj ak nechápeš obsahu. Mlčať je zlato. Takto vyzeráš ako , no veď vieš čo. Iá iá, iá
mne stale unika jedna vec. na co sa tam tie baterie vlastne pridavali, pripadne sa zvacsoval ich vplyv ?
kvoli ekologii to nie je. Teraz su monoposty pohanane syntetickymi palivami vyrobenymi nizkoemisne. Kedze bateria je ekologicky bordel, tak z pohladu ekologie to nepomoze, skor zhorsi
zlepsenie pretekania - vidime presny opak, vidime anti pretekanie
Iny dovod tam nevidim. Takze fakt neviem
Takze na co to tam je ???
Baterie o ekologii nikdy neboli. Su o pohodlnosti. Pomocou baterii sa zmensil smrad v mestach (vraj). Vyhnal sa z miest k uholnym elektrarnam. Baterie nie su ekologickejsie, ale unia to nanutila, navalila penale za CO a NOx a automobilkam nezostalo nic ine, ako tie duracell serble zacat vyrabat. Ale niekde to potrebuje propagaciu, lebo ako sa hovori, dobra vec nepotrebuje reklamu, preda sa sama.
A to niekde je napriklad Formula 1. Ludia su sprosti, nakecas im, ze Mercedes co si prave prisli kupit ma podobnu technologiu ako v F1, lebo predsa aj tam jazdia hybridy takze je to high tech, super duper a motorsportom preverena technologia, uplna spicka (samozrejme ma neber doslova).
Ked sa tieto pravidla robili, elektromobilita bola v “killing spree”, ocakavalo sa ze vsetko pojde uz len na elektriku, predaje do nebies a benzin zostane len na fetovanie pre nostalgikov. Lenze sa to trosku spomalilo, situacia sa trosku zmenila a ten velky boom trochu utichol. Elektromobily stale idu, ale bublina splasla a F1 zaostala prakticky uz teraz 5 rokov za poziadavkami trhu. Preto sa teraz znova hovori, ze dalsie motory mozu byt vacsie a menej elektrifikovane. Lebo teraz je v mode zasa testovat obnovitelne paliva
Ale skratene, na co to tam je? Lebo si to tam dotlacili automobilky
Akože celkom tlak že admin stranky F1 nevedel upraviť jednoduchý najbližší program F1 pre fanušíkov.. ako ja rozumiem že všetci vedia že najbližšia VC je Miami, a preto to tak bije do očí
Co sa mna tyka, tak to dostatocne vystihol. Pre fanusikov akcie(za mna umelej) to moze byt okej a ako vidime, cast divakov(netrufam si odhadnut podiel) je s tym spokojna. Ja im to vobec neberiem, ak sa to predava, dobre pre nich. Ja sa skor stotoznujem s tym jazdcom co to povedal. Radsej budem pozerat pretek, kde su dva manevre za cely pretek ale viem, ze ti piloti si ich pripravovali, nasli nejaku vyhodu a dokazali sa k druhemu priblizit a potom hladali cestu cez neho aj ked je to vraj nuda ako 20 manevrov, kde vlastne pilot musel ist cez zakrutu ako na Ochcavke aby usetril baterky na rovinku a skonci to tak, ze ho predbehne uplne inde ako zamyslal a k predbehnutiu sa dostal len takz ze druhemu sa spustila rekuperacia lebo to mal vybite.
Na druhej strane chapem, ze som v tomto dinosaurus a doba sa hybe, ale toto mi nepride ako sport ale ako scriptovana reality show aby zabavila jednoduchsich, nie potesila entuziastov. A jednoduchsich je viac ako entuziastov, cisla nepustia, koniec meetingu, dame ludom co chcu umelu sou, vela obchadzania a budeme mu hovorit predbiehanie
Svým způsobem máš pravdu v tom, že když chceš s nějakým sportem (a nejen sportem, takřka jakýmkoli produktem) opravdu uspět, musíš ho přiblížit masám. Menšina fajnšmekrů žádný sport neuživí, to je prostě fakt. Většinu sportů sleduje určitá kombinace obou skupin a obě jsou stejně důležité, celý ten cirkus živí diváci jako celek.
Uvedené nálepkování ze strany jezdce je zavádějící a urážlivé, podle subjektivních preferencí autoritativně předjímá znalosti celých obrovských skupin diváků a tlačí je do vyhraněných postojů. Je přitom samozřejmé, že pocit sounáležitosti s “těmi opravdovými fanoušky, co tomu rozumí”, je hodně lákavý.
Pokud se současná F1 neobejde bez továrenských týmů s vlastními motory, nemůže ignorovat názory výrobců motorů na pravidla a riskovat jejich odchod. Až někdo založí paralelní soutěž s jediným Cosworthem pro všechny a ta soutěž se uživí, tak to může situaci změnit.
Teď je to tak, dohodly se určité změny, tak uvidíme, jak to bude vypadat v Miami. Jezdci se taky asi budou muset naučit jezdit s novým systémem, na “samo se to stalo” moc nevěřím.