Nemyslím že upraví tu větu kde se píše že poměr nesmí být vyšší než 16:1. Změní podle mě jen tu větu jak se to měří. Ale je taky možné že zruší v pravidlech to nařízení kompresního poměru uplně.
Chod uz niekam aj s izbovou teplotou.
V pravidlach sa pise ze 1:16 ma byt pocas celeho trvania sutaze.
Kedy sa to meria je nepodstatne.
Uz ma to s Vami, obhajcami podvodnikov z Mercedesu nebavi.
V pravidlach maju napisane typy zliatin pre ojnice.
Toto by ma zaujimalo, ak dodrzali typ zliatiny, ako sa môze rozpinat na 18:1 ?
Sak tu istu potencialne môze mat ferrari.
Já nevím co tam maj přesně za trik, a možná to nevědí přesně ani týmy, jen RedBull. Ostatním se třeba dostaly jen nějaké ústřižky a, … jsme tam kde jsme.
Nebolo ferrari potrestane ?
Do konca roku 2021 sa placali po roste s trapnymi vysledkami.
Iba diletant moze napisat, ze podmienky ktore urcuju priamo pravidla, su nepodstatne 
A nauc sa citat cely text a aj pravidla.
Pisal som o 2019, tak mi tu nevypisuj o inych rokoch…
Pisal si o uplne stejnom? Ano/nie?
Jasne som dokazal, ze Ferrari s tym motorom minimalne tu sezonu jazdilo a nedostalo dsq. Je to tak, ano/nie?
Snad nebudeme ignorovat umyselne zasadne fakty a rozdiely, len preto, lebo si to niekto zela, hoci nic nevie dokazat… 
Edit: jo a zabudol som odpovedat k tomu Ferrari.
Prave tym ako Ferrari obabralo reprezentativnost vysledku, sa pravidla upravili a doplnili. Podla vsetkeho prave na to Ferrari doplatilo, ked uz limity splnalo naozaj. A bola to uprava do buducna, nie ze dostali dsq z tej sezony…
Já si v klidu počkám, jak to dopadne, ale jestli článku dobře rozumím, tak všichni vědí, že požadovaných 16:1 neplní v provozu nikdo, protože je to prostě kvůli roztažnosti komponentů nemožné. Další věc je, že pokud chtějí poměr měřit v provozu, budou muset teprve vyvinout způsob, jak to dělat.
No uvidíme, kdo bude mít lepší lobbying, ale zatím mi to připomíná památný výrok Doyla Lonnegana z Podrazu: “A co jsem měl dělat, říct mu přede všemi, že švindluje líp než já?” 
Ten trik nemusí spočívat v roztažnosti materiálu a dost možná ani právě nespočívá.
Já narážím na toto:
Mercedes by sa vo svojom prípade mohol obhajovať tým, že počas jazdy sa kompresný pomer každej pohonnej jednotky dostane nad hranicu 16:1, keďže istej rozťažnosti komponentov pri vysokých teplotách sa nedá zabrániť.
Jak to má Mercedes sám neřeším, pokud v provozu překračují všichni a způsob měření (v provozu) by se teprve musel vyvinout. Ale klidně si počkám na výsledek té schůzky, však první na řadě bude, jako v F1 vždycky, politika.
teraz jmne odbočím, ale chcem sa spýtať, že aký má vlastne význam to, že PU budu homologovane hned na zaciatku pravidiel? akoze zamraziť vyhodu toho jedneho dodavatela, ktory bude vpredu alebo co? 
Homologace není zmrazení.
Naopak jsou od letošního roku mechanismy, kdy se výkonnostními upgrady můžeš dotahovat skoro ihned.
tak prečo v tomto clanku rozpravaju o tej homologizacii ako o niecom, z čoho mam taky pocit, že ti schvalia motor, a potom uz ho nemozes menit, teda tak to minimalne pôsobí z toho, čo tam povedal James Key
Jenom dělají politický tlak.
Srdceryvná story jaká to bude ztráta pro všechny fanoušky a pro celý sport. Přitom je systém ADUO.
Puffe, už jednou jim z toho podvodu bouchl motor, měli by se na to podvádění vysrat
Nebo ty. Protože za posledních 24h tady prohráváš na argumenty asi 6-7 ku nule.
6-7? Puffe ty se snažíš zase o školačky?
mas pocit, ze ti lezie do chrenu?
do čeho? 
ano pocas celeho trvania sutaze a podla pravidiel sa to meria pri “izbovej” teplote v rozobratom stave
ak ma niekto pocit, ze mercedes to porusuje pocas sutaze moze po pretekoch dat protest, fia nariadi mercedesu odblombovat motor a rozobrat ho aby to mohla pri izbovej teplote odmerat a odmera, ze splna pravidla 
je problem fia ale aj timov, ze pisu pravidla tak, ze sa nedaju dodrziavat
plati zasada, ze neprikazuj nieco co nedokaze kontrolovat
fia stanovila pomer 16:1 ktory sa meria pri izbovej teplote, plus stanovila pripustne materialy ktore sa v motore mozu pouzit takze kazdy tim mal moznost ist pri studenom motore na pomer 16:1, to ze jeden/dva timy to zvladli a druhe nie je ich problem
snad niesi tak naivny a nemyslis si, ze ostatni nechceli pri meraniach byt tesne pod 16:1
jasne, ze chceli a nasledne by po zahriati motora ten pomer prekracovali, ale jednoducho im ten motor potom nefungoval a tam museli ist nizsie s KP, ale stale to neznamena, ze oni urcite pri pretekoch neprekracuju tych 16:1. asi nie tak ako mercedes, ale je uplne jedno ci to prekracuju o 0,1, alebo o 2
v podstate kazdy sa snazi mat co najvyssi kompresny pomer, lebo to ma vplyv na lepsie vyuzitie energie paliva, lenze nastava pritom problem s detonacnym spalovanim
kazdy vyrobca by chcel ist na limit co dovoluju pravidla, ale ak pri nom im ten motor nefunguje tak musia ist nizsie, ale to predsa nieje problem toho kto na ten limit ist moze a motor mu pritom funguje