Aston Martin chystá do Maďarska úplne nové auto. Nechá si len predné zavesenie | Magazín F1 - F1online.sk

Aston Martin je v hlbokej výkonnostnej kríze. Tím v podstate odpísal prvú polovicu sezóny a vkladá veľké nádeje do veľkého balíka vylepšení, ktorého nasadenie sa chystá pred letnou prestávkou. Tím vraj chce zrýchliť o niekoľko sekúnd a urobiť veľký krok až na hranu najlepšej desiatky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/237000/aston-martin-chysta-do-madarska-uplne-nove-auto-necha-si-len-predne-zavesenie

Bude hodně zajímavé sledovat jak rychlý vývoj může být v současné F1.

Tohle je těžké odhadovat, zvlášť po současném fiasku. Horší to být asi nemůže, ale ostatní týmy taky nestojí na místě. Já si snad radši nic nepředstavuju :smile: .

Nikdy není tak špatně aby nemohlo být ještě hůř :smiling_face_with_sunglasses:

…třeba se máme ještě na co těšit… :head_shaking_horizontally: :crossed_swords:

2 lajkov

Přemýšlím, jestli jsi vlastně pesimista nebo optimista :smile: !

Preco asi nenosili doteraz ziadne vylepsenia? Lebo to auto bolo od zaciatku paskvil a nebolo mu pomoci. Nebolo na nom co vylepsovat. Newey ziadal nezmysly od Hondy, sam navrhol radikalne auto ktore nefungovalo a dosli k tomu, ze PU v nom nevedela prezit a nebolo ani aerodynamicky efektivne. Do toho prisli Neweyho zdravotne problemy a nikto s monopostom nevedel pohnut kym sa nevrati big kahuna. Bolo jasne, ze Newey nechysta balik vylepseni, ale kompletny redesign. Honda zayebala mesiace vyvoja podla jeho pofidernych poziadaviek a teraz Newey prerobi auto na konvencnensi design a bude vsetko zvalovat na motor :slightly_smiling_face:

1 lajk

Ztráta Astonu je obrovská, když teprve teď stavějí vůz se kterým měli vyjet už na jaře.
Zdá se, že patrových baterií se nevzdali, když ještě neví zda vylepšení motoru přijde současně s novým vozem. Možná uložení baterií na úpravu motoru nemá vliv.

Jako tak trochu si myslím že pokud to nenabere odpovídající směr, tak starej Stroll exploduje :thinking:

2 lajkov

Když já jsem se od začátku roku v těch popisech problémů už ztratila. Nejdříve jim cosi vibrovalo, to snad (?) odstranili, pak začaly problémy s převodovkou a teď vlastně nevím - asi trvá. Motor je k tomu, to je jen jedna část problému. Auto podle vlastních slov postavili tak, aby mělo co největší vývojový potenciál a dalo se co nejlépe dál vyvíjet:

https://f1sport.auto.cz/clanek/nejlepsi-tunel-na-svete-ale-take-zpozdeni-newey-popsal-vyvoj-vozu-a-slibil-ze-v-prvnim-zavode-bude-vypadat-jinak

Proč tedy průběžně netestují je mi záhadou. Nicméně asi nezbývá než předpokládat, že vědí co dělají.

Člověče proč ty neděláš šéfa aera v F1 týmu, když tu sypeš ze sebe taková moudra? Ono není těžké si přečíst co Newey říkal už v prosinci i před testy - monopost se bude měnít až v létě. Takže očividně to byl plán dlouhodobě, ne že si najednou uvědomili, že jim něco nefunguje. Další věc je ta, že jestli si myslíš, že vývoj, který je kontinuální a trvá měsíce, tak se zastaví, protože Newey “byl nemocný” a pracoval v campusu, ale nejezdil na závody, tak se zastavil. Tak mám dost velké pochybnosti o tvých znalostech F1. Vývoj tam očividně běží celou dobu, jinak by do Maďarska přivezli prd, no vlastně by prd přivezli až do Baku.

Co se týče požadavků Neweyho na Hondu, ty to víš co po nich požadoval? A myslíš si, že redisegn motoru z toho, že je “dvou patrový” na klasický model zabere Hondě 3 měsíce? No tvrdil si tu, jak si dělal v automotive, ale teda nevím v jakém oddělení, když máš představu, že vývoje tvrají max 3 měsíce a nejsou kontinuální.

Tím neříkám, že AM i Honda to totálně nezvládli. Nezvládli to a je to obrovská ostuda, no tyhle kecy jsou odpovídající tak hospodským moudrům

2 lajkov

No a když se AM posune dopředu, tak zase explodují někteří na foru :smiley:

2 lajkov

Pokud šásko ztrací 2 vteřiny, musí se předělat, nemá cenu ho postupně vyvíjet, protože to nemá smysl. Konkurence už má na papíře další zisky, jen je ještě nedala trať.

Mají problém s převodovkou a pak tu máme motor. Sám jsem zvědav jak se s tím poperou.
Můj odhad je, že ještě přiští rok budou vše ladit s odstupem vteřiny…ale třeba se mýlím.

raptor to komentuje jak když jim koukal přes rameno v sakuře i v astonu a pod fousy se smál jak to mají špatně. xdd Gaučák.

2 lajkov

Si tady dělal “srandu” s gombíkama a pak napíše toto :smiley:

2 lajkov

“srandu” v uvozovkách ano, protože ani nic vtipnýho od něj nikdy nepřišlo.

2 lajkov

Oddialuju nasadenie vylepseneho auta preto aby Fernanda udrzali, alebo preto, ze sa ho chcu zbavit?

Prý hlavní inženýr RedBullu Paul Monaghan to má namířený do Astonu.

2 lajkov

Proto, aby ses tu neustále snažil být vtipný, akorát je to painffuly cringe

2 lajkov