Aston Martin chce využiť tohtoročnú sezónu na vyskúšanie technológií pre rok 2026 | Magazín F1 - F1online.sk

Formulová sezóna sa nám blíži do bodu, keď budú tímy postupne uzatvárať svoj tohtoročný vývoj a presunú všetky zdroje na veľkú zmenu pravidiel v roku 2026. Niektoré tak urobili už dávno a pravdepodobne medzi nich patrí aj Aston Martin. Aj keď šéf stajne Andy Cowell hovorí, že ročník 2025 nezabalili, zároveň priznal, že tím si už skúša technológie na budúcu sezónu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/198459/aston-martin-chce-vyuzit-tohtorocnu-sezonu-na-vyskusanie-technologii-pre-rok-2026

Tohle už tady psal Hell asi před měsícem. :smile:

2 Likes

AM ma jasny ciel: 2025 sampionat teamov P10🤣

Vysvetlovat mizernu formu Astonu tym, ze sa plne sustredia na dalsi rok, je podla mna nezmysel. Vsetky timy su istym sposobom paralyzovne zmenou pravidiel v roku 2026 a Aston urcite nie je jediny, kto podstatnu cast zdrojov investuje prave do buducej sezony. V ostatnych timoch nie su hl.upaci, urcite si uvedomuju, aka vyzva pred nimi dalsi rok stoji a podla mna je v poli sotva niekto, kto by celu pozornost venoval vylucne tohtorocnemu autu. Ak sa teda v Astone utesuju tym, ze ako jediny presmerovali svoju pozornost na dalsi rok, tak sa na celu situaciu pozeraju cez ruzove okuliare a je dost mozne, ze prehliadaju iste zasadne nedostatky, co ich moze dobehnut aj v buducnosti.

Ale představitelé AM se ničím takovým neutěštují. Monopost na letošní sezónu se absolutně nepovedl pod bývalým technickým vedením. Nové vedení to převzalo v listopadu 25, kdy byl letošní monopost dávno hotový a mohlo se jen pracovat na nápravách, ale logicky, jestli je to cele od začátku špatně, tak by potřebovali 2 roky na nápravu. Vzhledem ke změně pravidel se rozhodli vše soustředit na příští rok, protože vědí, že letos nemají šanci napravit monopost na lepší výsledky, než je 9/10 místo v závodě.

2 Likes

Nechci být zbytečně negativní, hlavně vůči našim místním nadšeným zeleným chlapcům, ale ten tým se musí přebudovat z vyloženě nefunkčního, a to trvá. Změna pravidel přichází pro Aston nevhod, kdyby přišel o tři roky později, tak by to pro ně bylo výhodnější.

Ale necháme se překvapit, třeba se stane zázrak :slightly_smiling_face:

7 Likes

Naopak změna pro AM přichází vhod, kdy ten tým může nastavit nový proces fungování. Tyhle změny/nezměny jsme viděli u Ferrari, že to není zas tak černobílé, jak tu píšeš

2 Likes

Máme se teda začít utěšovat, že je to hlavně individuální sport? :kappa:

2 Likes

Alonso může individuálně přestoupit jinam, zvláště pak když je on něj všude zájem přeci :stuck_out_tongue:

Tak Alpine/Renault by ho bral 100%. RB má Verstappena a nikoho lepšího k němu ani nechtěji. McL má Piastriho a Norrise, Ferrari Leclerca a Hama. Aston je poslední Alonsova zastávka na 99%.
Nechapu tyhle řeči, že by ho měli brát zase jinde. Proč by měl chodit z týmu, ve kterém je potenciál, má Neweyho, tovarnu, tunel a 2026 nevíš co se stane? Fakt tomu nerozumím týhle diskuzi vůbec…tím se tu jako někdo snaží naznačit, že za nic nestojí už? :thinking:

1 Like

To může i Max a nemusí kalkulovat co klauzule a co udělají jednotlivé týmy, nebo ne?

1 Like

Russell nemá smlouvu jistou. Mergl je proto mnohem lákavější možnost než nečitelný Renault.

2 Likes

Prosím tě, vážně si myslíš, že Dejv ti dá reálné argumenty? Posledně mi napsal, že diskuzi radši ukončí, než aby pokračoval.

1 Like

Jo na Mercedes jsem zapomněl tam mají Kimiho s natočeným dokumentem a velmi dobrého Russela.

2 Likes

Třeba mi ještě odepíše. :smiley: Ale fakt nevím co tady řešíme.

2 Likes

Už jen kvůli Kimimu doufám, že mu Emil nezničí kariéru. Pro něj bude mnohem líp se zaučovat vedle Russella.

No jak už se tu psalo, tam to ani nedává smysl dát Verstappena vedle Kimiho. Mercedes si chce předpokládám taky pěkně hýčkat svojí hvězdu.

2 Likes

Už se nemůžu dočkat až o tituly budou mezi sebou bojovat Arvid s Kimim.
Rád sleduji jak jak mladíci dozrávají.

Jasně talenti jsou vítáni, ale nezapomínej, jak někteří skončili, co přešli z F2/GP2 do F1. Třeba takovej Vandoorne, rekordman, co v sezoně 2018 nedal proti Alovi ani jednu Q :upside_down_face: a ted je s Alonsem v Astonu a dělá mu testovače xD…Arvid nevím, nesleduju to skoro, ale realita se ukaže až v F1 prostě.

Avid Lindblad se mi jeví jako ještě větší talent než Kimi. Jeho talent se projevuje především v těžkých podmínkách a to se mi líbí. Vlastně na tom je založený můj výběr budoucích vynikajících jezdců.
Senna, Button, Gasly.

1 Like