Pro Aston? V tuto chvíli? Ano.
Podle mě Alonso mohl tu ztratu více korigovat, ale nebylo potřeba, protože byl rychlejší než ti za ním. Podle mě druhý stint si kontroloval a nejel naplno. Šetřil maximálně síly na to, kdyby se za něj propracoval Max, ale to se nestalo.
Jinak z přepisu v tom druhém stintu docela dlouho Alonso čekal na stabilizaci pneumatik a brzd. No i potom nemělo smysl jet hranu před bortoletem.
Jak sám Bortoleto řekl, Alonso ví jak tuhle hru hrát. Vlastně současná F1 s celým tím šetřením paliva/ pneumatik/ brzd, je daleko více podobná šachum.
David tu nepsal o Gaslym ale
Už ti začíname pripomínať vás?
Umístění je skvělé, ale ta rychlost moc ne.
Je to takové zvláštní.
No je pravda, že Antonelli si polepšil o 5 míst, ale ten pace u něho nic moc, když Russell dojel 3
A Eco režim byl za mě přesně ten “sweet spot”, který stačil pro maximalizaci.
Nemůžeš srovnávat tým, který krachuje a na letošním voze díky Flaviovi neudělal snad vůbec žádné vylepšení s týmem, který má nově postavenou celou továrnu a ještě používá nejlepší motor v poli.
Tak Alo si je tam vodil od začátku závodu, to že to x odborníků na foru nepochopilo, že Alo jede management pneu, to je věc úplně jiná, 40 kol na medium byla parádčika
Ja som vám to vravel, že zahodil víťazstvo, Nebyť v ECO režime, tak má PP a v nedeľu to ubráni.
To ale neznamená, že má Gasly vytalčovat soupeře z trati, za což vyfasoval 10s a 2 trestné body
Jsou i takoví, kterým se stejný prohřešek veřejně toleruje.
Tak Verstappen tam měl rodinného známeho Warwicka jako komisaře, tam to bylo jasný od začátku víkendu, že se trestat nebude, ani kdyby sundal soupeře
Tak po kvali to vypadalo lépe.
Akorát tam zkresluje McLaren, kterej byl o půl vteřiny pomalejší než měl být.
A pak v závodě se blbě předjíždí, takže reálnou rychlostí by tak vysoko nebyl.
myslíš Ferrari?
O tom ani nemluv. Leclerc mě v sobotu nakopl z letargie, ale naopak v neděli uvrhl do deprese.
No jako k otázce, že se blbě předjíždí, nebyla o tom řeč i ve SPA, která je naprosto odlišná od Hungáče? jinak ve Ferrari mají nad čím přemýšlet, proč pod Binottem jde Sauber nahorů a u Ferrari stagnují
Federico Hackbarth z Motorsportu o budoucnosti Aston Martinu a Fernanda Alonsa:
„Úspěch v příští sezóně by nebyl žádným překvapením a pokud by se nějaký jezdec Aston Martinu mohl ucházet o titul mistra světa, bude to jednoznačně Alonso, ne Lance Stroll. Pokud by veterán získal třetí titul – což by většina v paddocku považovala za zasloužené – mohl by raději předat otěže někomu, jako je jeho přítel Max Verstappen, a ustoupit. Koneckonců, Alonsovo poslední prodloužení smlouvy bylo v podstatě dohodou o odchodu do důchodu, která ho k organizaci dlouhodobě zavazovala.“