Aston Martin bol odrazu senzačný: Auto je na tom lepšie než môj chrbát, smeje sa Alonso | Magazín F1 - F1online.sk

Pro Aston? V tuto chvíli? Ano.

2 Likes

Podle mě Alonso mohl tu ztratu více korigovat, ale nebylo potřeba, protože byl rychlejší než ti za ním. Podle mě druhý stint si kontroloval a nejel naplno. Šetřil maximálně síly na to, kdyby se za něj propracoval Max, ale to se nestalo.

Jinak z přepisu v tom druhém stintu docela dlouho Alonso čekal na stabilizaci pneumatik a brzd. No i potom nemělo smysl jet hranu před bortoletem.
Jak sám Bortoleto řekl, Alonso ví jak tuhle hru hrát. Vlastně současná F1 s celým tím šetřením paliva/ pneumatik/ brzd, je daleko více podobná šachum.

2 Likes

David tu nepsal o Gaslym ale :stuck_out_tongue:

2 Likes

Už ti začíname pripomínať vás? :thinking:

2 Likes

Umístění je skvělé, ale ta rychlost moc ne.
Je to takové zvláštní.

1 Like

No je pravda, že Antonelli si polepšil o 5 míst, ale ten pace u něho nic moc, když Russell dojel 3

1 Like

:smiley: A Eco režim byl za mě přesně ten “sweet spot”, který stačil pro maximalizaci. :hugs:

2 Likes

Nemůžeš srovnávat tým, který krachuje a na letošním voze díky Flaviovi neudělal snad vůbec žádné vylepšení s týmem, který má nově postavenou celou továrnu a ještě používá nejlepší motor v poli.

Tak Alo si je tam vodil od začátku závodu, to že to x odborníků na foru nepochopilo, že Alo jede management pneu, to je věc úplně jiná, 40 kol na medium byla parádčika

2 Likes

Ja som vám to vravel, že zahodil víťazstvo, Nebyť v ECO režime, tak má PP a v nedeľu to ubráni. :green_heart:

To ale neznamená, že má Gasly vytalčovat soupeře z trati, za což vyfasoval 10s a 2 trestné body :stuck_out_tongue:

Jsou i takoví, kterým se stejný prohřešek veřejně toleruje.

Tak Verstappen tam měl rodinného známeho Warwicka jako komisaře, tam to bylo jasný od začátku víkendu, že se trestat nebude, ani kdyby sundal soupeře

1 Like

I v tom prvním stintu si tam dokázal vyjet velkou převahu …

1 Like

Tak po kvali to vypadalo lépe.
Akorát tam zkresluje McLaren, kterej byl o půl vteřiny pomalejší než měl být.

A pak v závodě se blbě předjíždí, takže reálnou rychlostí by tak vysoko nebyl.

myslíš Ferrari? :thinking:

O tom ani nemluv. Leclerc mě v sobotu nakopl z letargie, ale naopak v neděli uvrhl do deprese. :grin:

No jako k otázce, že se blbě předjíždí, nebyla o tom řeč i ve SPA, která je naprosto odlišná od Hungáče? :stuck_out_tongue: jinak ve Ferrari mají nad čím přemýšlet, proč pod Binottem jde Sauber nahorů a u Ferrari stagnují

Federico Hackbarth z Motorsportu o budoucnosti Aston Martinu a Fernanda Alonsa:

„Úspěch v příští sezóně by nebyl žádným překvapením a pokud by se nějaký jezdec Aston Martinu mohl ucházet o titul mistra světa, bude to jednoznačně Alonso, ne Lance Stroll. Pokud by veterán získal třetí titul – což by většina v paddocku považovala za zasloužené – mohl by raději předat otěže někomu, jako je jeho přítel Max Verstappen, a ustoupit. Koneckonců, Alonsovo poslední prodloužení smlouvy bylo v podstatě dohodou o odchodu do důchodu, která ho k organizaci dlouhodobě zavazovala.“

1 Like