Arrivabene: Nepoužiteľné dokumenty nám posielal aj Vettel | Magazín F1 - F1online.sk

Co cim viac pozitivnych signalov tym lepsie. Divat sa ako Russell slavi titul v Mexiku nie je moja preferovana moznost.

2 Likes

vsetko sa uvidi na jar, možno v lete, bude zalezat od konkurencieschopnosti a vyhliadok do buducna, ale idealny scenar pre charlesa by bolo jazdit v dominantnom Astone so strollom ako kolegom :smiley:

Aj volant ma svoj podiel na jazde pilota. Ak nie su prakticky rozlozene tlacidla na ktore si nevie jazdec zvyknut tak to moze byt velky problem. Pri riadeni formule je dolezita kazda desatina sekundy a ked pilot potrebuje stlacit tlacidlo ktore mu nepasuje tak kazdy jeden pohyb ruky navyse je zdrzanie ktore sa ukaze na jazde. To mas presne ako herna mys pri hre . ak ma dobre usporiadane tlacidla tak je to velke plus oproti nejakej lacnej verzii hernej mysi ktora ti ani nepadne do ruky a tym padom je ovladanie pomalsie .A ci bol Hamilton zasadnym pilierom uspechu mercedesu to nevieme posudit ale vieme ze bol jednym z pilierov kedze dosiahol tolko titulov. Cize ano bol jednym z pilierov. To ze jemu a aj celkovo mercedesu nevysla posledna era pravidiel to neznamena ze to bola jeho chyba. Jazdec je sucastou timu a uspechy a aj neuspechy sa delia na cely team.

Aj tu mas zly pohlad. Ano su to vystudovany fyzici , programatori a su nesmierne inteligentni- mozno. Ale oni to auto stavaju pre niekoho a preto by mali pocuvat spetnu vezbu svojho pilota. Co s toho ze to auto je na papieri najlepsie na svete a pride na trat a je neovladatelne. Zeby sa ty geniovia fyzici a programatori niekde zmylili? Kazdy jeden rok pred sezonou hovoria ake maju perfektne auto a pride prvy pretek a potom cumia na to ako ich predbieha aj jazdec teamu Haas alebo Wiliams popripade aston Martin a oni musia potom vsetko prekopavat a staviat nanovo

dobre stratil som uz akukolvek snahu tak zakoncujem svoju diskusiu na tuto temu uz len citaciou isteho Georgea Rusella, s ktorou sa uplne stotožnujem -
“Every single race and every time we drive on track, we’re giving our feedback and saying, this is what we need from the car, and what needs to be improved, and we’ll go back – every driver does more or less on the simulator, and that is a really useful tool to develop these cars,” he explained. “And I’m trying to put as much effort as possible on the sim to help in that regard.

“But at the end of the day, it comes down to the bright and intelligent designers and engineers to deliver the goods with the direction that between Lewis and I, and the main engineers, have sort of set out and saying this is what we need to deliver.

“But yeah, I think this perception of drivers being the key instrument of developing and making or breaking a car is probably not necessarily true. And the engineers, and the aerodynamicists probably don’t get enough recognition in this regard, because they’re the brilliance behind the job.”

moj zaver: jazdec samozrejme dava feedback a nie je to tak, že by nemal žiadny vplyv, ale rozhodne to nie je žiaden kľúčový prvok, ktorý rozhoduje o tom, či je auto prve alebo napr. šieste v poradí konkurencieschopnosti monopostov

1 Like