Antonelli má podľa Steinera smolu, že je z Talianska: Nedostáva sa mu zaslúženého uznania | Magazín F1 - F1online.sk

Z Kimiho Antonelliho je nová hviezda Formuly 1, no v Taliansku nie sú jeho úspechy také uznávané, ako by si zaslúžil. Myslí si to bývalý šéf Haasu Günther Steiner. Taliansky jazdec má vraj smolu, že sa musí o priazeň fanúšikov biť so Scuderiou Ferrari.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/241724/antonelli-ma-podla-steinera-smolu-ze-je-z-talianska-nedostava-sa-mu-zasluzeneho-uznania

Pozeram ze Kimi nie len v Taliansku ale aj tu na fore moc fans nezaujima :slightly_frowning_face:

Nikto v Taliansku, teda žiadni tifosi nebude fandiť pilotovi konkurenčného Mercedesu, čo je na tom také ťažké pochopiť?

Keď raz jedného dňa Kimi v Austrálii odštartuje sezónu vo Ferrari, to bude v Taliansku tóčo… :smiling_face_with_sunglasses:

3 lajkov

Neviem ci je to len problem Talianska :slightly_smiling_face: Antonelli ani tu moc fanusikov nema, resp. sa to zuzuje na jednoho zakomplexovaneho fanatika, ktory je z neho pravidelne pomoceny, inak nic. Chlapec nikoho nezaujima, nic extra nejazdi, osobnost ziadna, nikoho nefascinuje ze moze byt najmladsi majster sveta… A to uz to ma v podstate iste, s tym autom a softverom co mu Mercedes dal by to pokazil uz len lempel.

Samozrejme, ze par fanusikov sa zrejme ku koncu sezony/ zaciatkom dalsej objavi, ti fanusikovia uspechu, ktori mu zacnu fandit az bude titul isty.

Ale inak ho ma kazdy v pazi - “Hm, tak vyhra titul. A co?”

2 lajkov

V akom vesmíre žijete? Taliani majú pilota v najlepšej pozícii fakticky od čias Farinu a Ascariho a ich nadšenie jasne dokazuje aj 27 % nárast sledovanosti v krajine.

Tak určite, v Taliansku bola vždy sledovanosť na úrovni 99% (týždňové bábätká v nemocnici nesledovali F1) a teraz stúpla ešte o ďalších 27% :grinning_face:

Raptor sa nám znova vyblil do diskusie a chladí si frustráciu na mladom chlapcovi. Len tak ďalej. :+1:

3 lajkov

Ja nehovorim o pozicii, Antonelli je urcite v daleko najlepsej pozicii ako akykolvek Taliansky pilot za pekne dlhu dobu. Ja hovorim, ze nie je nijak zaujimavy.

Ten narast sledovanosti sa meral ako? Lebo ak Taliani zobrali 60000 opytanych ludi ako Domenicalli ohladne spokojnosti s F1 a teraz sa vytesuje, ze Formula 1 sa od minuleho roka zlepsila, nemusi to byt zrovna vypovedajuce. Bez urazky, ale vzorku 60k ludi by som nebral ako smerodatnu ani keby som mal rozhodovat o trhovej strategii Lidlu na Slovensku :laughing: Ci ten 27 percentny narast sledovanosti nie je len prejav toho, aka je Formula 1 super, ved divaci pribudaju globalne, tribuny su vypredane a nema to nic spolocne s Antonellim​:upside_down_face:

Tak Kimiho největší problém je, že jezdí za Mercedes.
Logicky mu pak nikdo rozumnej nemůže naplno fandit :face_with_tongue:

1 lajk

Kimimu tento styl sedí.
Letos o třídu predevšemi.

Načo byť extra zaujímavý. Načo riešiť celebrity, buzny, preplatených športovcov, influencerov, modelky, BLM a tak ďalej… Stačí keď normálny taliansky chlapec, ktorý dá na prdel všetkým hviezdam v F1 získa titul. Tak sa píše príbeh a história F1. A ja mu držím palce.

1 lajk

Lebo každý jazdec má v polovici svojej druhej sezóny absolútne zástupy fanúšikov. :smirking_face:

Výnimkou možno bude Lewis a svojho času Jacques Villeneuve, ktorí naskočili do F1 a hneď prvú sezónu bojoval o titul + v druhej ho získali. Čo sa ostatných týka, a to ešte majú mnohí z nich benefit podobne ako Kimi, že boli po dlhej dobe ďalšie až jediné hviezdy svojich národov:

• Lando v polovici roka 2020 určite nemal following Lewisa, Fernanda, Seba či už vtedy Maxa, akurát sa dostával výkonnostne cez Sainza

• Max bol dosť výrazný, ale okrem zaujímavých momentov (predbiehanie v BRA 2015, hneď víťazstvo v RB) boli aj tie spomínané nehody a celkovo to zrelo (napr. ešte nebol veľmi rýchlejší od Ricciarda, to prišlo tak od 2017) - predstava, že už vtedy mal oveľa viac fanúšikov a uznania ako Kimi je tak trochu ružová spomienka

• Nico Rosberg? Ten v polovici roka 2007 sa postupne dostával do toho, že nielen jednotka vo vtedy priemernom Williamse, ale možno po ňom dakedy dakto z TOP tímov siahne

• Seb - ten to v polovici roku 2008, OK, technicky jazdil len časť sezóny 2007, tak dajme koncom 2008 sa dostával do toho, že hmm - vyhral v TR, dobre vyškolil Lewisa v BRA 2008, oproti nie celkom presvedčivému začiatku 2008 dosť dobré, mohli by ho zobrať namiesto Heikkiho do McLarenu (veľa jeho fanúšikov to vtedy písalo) - ale opäť, že by už vtedy skoro každý hovoril jasne - máme Fernanda, Kimiho a Lewisa a teraz sa k ním radí Seb, nie, to muselo 2 roky počkať

• Jenson - ten po solídnej sezóne 2000, bojoval vôbec o zotrvanie v F1 a to mal byť konečne anglická superstar a tlačili ho mediálne dosť

• Kimi - ten začal akurát v polovici 2002 akurát získavač prevahu nad DC + ťažil z “fínskeho” nástupnictva po Mikovi (zrejme veľa fanúšikov prevzal)

• Fernando sa v polovici 2003 chystal na svoje prvé víťazstvo, “uznanie” aj počet fanúšikov bol zatiaľ skôr kozmetický (mimo ESP)

• Mika v druhej sezóne presviedčal v Lotuse, registrovali ho skôr skalní

• Damon bol očakávaná dvojka proti Sennovi, resp. po jeho smrti sa očakával Mansell či koho privedú

A tak by sa dalo ísť ďalej.

Jednoducho úcta, legenda a zástupy fanúšikov sa budujú roky. Tým skôr, ak zrazu bojujete o titul. Pamätám si na neprajné komentáre voči Fernandovi v roku 2005, lebo podobne sa s ním tak úplne nepočítalo, tak hlavne od frustrovaných fanúšikov fínskeho Kimiho dostával, že “krúžič”. :roll_eyes:

Pre mňa taliansky Kimi predviedol v Monaku, že na to rozhodne má.

Vyhovujú mu súčasné pravidlá? Rozhodne.
Je momentálne najlepší jazdec v F1? Minimálne voči Maxovi sotva a voči ostatnej svorke tak najskôr vyrovnaný.
Je už na vrchole svojich schopností? Z princípu nie, veď bude mať 20, ak by bol, tak následné roky sa niečo musí strašne pobabrať.
Robí chyby? Robí, ale ak ich nejaký budúci majster sveta nerobil, tak preto, lebo si ich odbil v pár sezónách predtým, kedy sa na útok na titul chystal.

A má Steiner pravdu, že má trochu smolu, že je z Talianska, čo je snáď jediná krajina, kde sa viac fandí tímu ako jazdcovi? Yep, fair point, má. Ale to nijako nebráni tomu, že ak bude takto pokračovať, najde si haldy medzinárodných fanúšikov. A aj tí talianski k nemu určite vo veľkom nájdu cestu.

Dá sa to uzavrieť, že je to trochu symptomatické, lebo taliansky Kimi je vlastne od 2024 dobrým príkladom naháňania vecí. Všetko rýchlo, hneď. Až sa človek trochu pozabudne, koľko ma vlastne rokov, a že 3 roky dozadu bol v regionálnej Formule 3. Zvláda to ale nakoniec dobre, takže nech len pokračuje a zvyšok porieši čas. Ak tento rok ten titul dotiahne, skôr odhadujem, že to bude docenené viac rokmi ako teraz.

3 lajkov

a ja netvrdim, ze s tym mam nejaky osobny problem, ze je “nudny”. ale je nezaujimavy pre F1 ako polozka co ma nieco generovat. Narazam na to, co hovori Domenicalli, aki su teraz fanusikovia. Ich nezaujima k comu ako doslo, co je v autach, zaujima ich akcia. A to iste plati o pilotoch. To je pekne, ze je tichy a nekontroverzny. Ale tym padom nikoho nezaujima, ze vyhra(l). Nie je obsah pre DtS. To je vsetko, co hovorim.

ty a tvoje parta hic začne fandit Kimimu jo?

1 lajk

Ale ja ani netvrdím, že máš s tým nejaký osobný problém aký je Antonelli. To vôbec nevieme aký naozaj je. Ale ak to budeme brať športovou stránkou. Antonelli dáva v rovnakom aute na prdel Russellovi, ktorý mimochodom dal na prdel v rovnakom aute tuším dvakrát Hamiltonovi. Pre začiatok nie zlá vizitka. Či? A ak by náhodou z F1 odišiel Verstappen ver tomu, že s F1 by to ani nepohlo. Najväčšie finančné straty budú tie Verstappenove. Preto som presvedčený, že z F1 neodíde. A Domenicalli ten si vždy bude spievať svoju pesničku. Ozaj zabezpečil už konečne vhodné mokré pneu pre F1? Načo však je globálne otepľovanie a prší len raz za mesiac…

1 lajk

To by som uplne netvrdil, ze Verstappenov odchod by s cislami F1 vobec nepohol. Ci sa bavime o jeho fanusikoch alebo hateusikoch, skratka generuje traffic, budi pozornost. To iste aj Hamilton. Jasne, keby naozaj chceli, nech idu, Formula 1 sa z toho nepos3rie a nepolozi na kolena. Ale co sa tyka pilotov, v nich dvoch podla mna cisla urcite su vacsie ako v ostatnych.

Nie vsetko sa da priamo porovnavat. Ked prisiel Raikkonen ci Alonso(cca casy, ked som zacal F1 sledovat ja), siete neexistovali a fora boli v plienkach da sa povedat. Vtedy sme sa o F1 bavili osobne. Ale pamatam si, ze Raikkonen si rychlo ziskal fanbase aj Sauberi. Alo so aj ked toho v Minardi vela ukazat nemohol, tiez si medzi mojimi rovesnikmi fanusikov nasiel uz vtedy.

Napriklad z pilotov co si este menoval by som vypichol Norrisa, ten tiez za mna rychlo ziskal fanbase, bol mlady, usmievavy, vtipkoval a bol odviazany. Russell skor opak ked ich mam porovnat, kedze prisli z rovnakej generacie. Ano netvrdim, ze mal Norris fanbase Hamiltona, ale tam si nastavil latku extremne vysoko. Ten mal prakticky od zaciatku az doteraz obrovsky dosah. Hned prvy rok bojoval o titul, takmer vzdy bojoval aspon o vitaztva, boli tam kontroverzie, on je aj celebrita,rad sa ku vsetkemu vyjadruje, do toho jeho kecy o bohu, veganstve, ekologii a pod. Proste je zaujimavy, aj ked mne jeho kecy nesedia. Ale je to fakt.

Dobre. V krátkodobom horizonte možno. Odišli väčší velikáni a svet ani F1 sa nezrútili. Ako sa vraví F1 a Ferrari sú večné. Neviem, ale čo sa týka absolútnych čísel týchto dvoch, Verstappen je asi na štvrtine Hamiltonových čísel. Ale nie som si istý.

edit. Je naivné si myslieť, že ak F1 opustí nejaký obľúbený, či u niekoho menej obľúbený pilot, tak F1 pôjde do kopru. Nič také sa nestane. F1 má obrovský dosah a vplyv. Preto sa tam chce prakticky každý dostať.

ved to iste som ti napisal aj ja. ze svet sa nezruti.

Ale nachvilu sa zamysli, ze Verstappen a Hamilton tam nie je. O kom sa podla teba budu pisat clanky? a budu pod nimi take vasnive diskusie? Nijako utocne to nemyslim, len skus mi napisat o kom si myslis, ze to “potiahne”. Leclerc? Norris? Russell? Antonelli? Ja si myslim, ze nikto z nich nie je to “korenicko”. Ale to sa nehadam, to diskutujem a pytam sa na nazor