Andrettiovcov čaká v Miami stretnutie s FOM: Sme urazení a pripravení na krv | Magazín F1 - F1online.sk

Príde deň, keď sa tento príbeh definitívne skončí? Úsilie tímu okolo Michaela Andrettiho by sa dalo prirovnať k ceste bájneho Odysea v Homérovej Iliade. Zdalo sa, že po definitívnom odmietnutí FOM na konci januára je táto záležitosť raz a navždy uzavretá, ale Andretti Global pokračuje v práci a dúfa, že svojou vytrvalosťou nakoniec všetkých presvedčí.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/151883/andrettiovcov-caka-v-miami-stretnutie-s-fom-sme-urazeni-a-pripraveni-na-krv

Jsem jednoznačně na jejich straně, a věřím že maj právo dožadovat se místa.

4 Likes

No vypada to, ze od nich chteji dve veci. Aby neotravovali a pockali do roku 2028. Tak at to Andretti udela a je to. Do F1 se cpe v dobe kdy F1 vydelava, pred tim se tam nehrnul. Urcite ma moznost nejaky team koupit, ale zda se ze o tom ani neuvazuje. A jestli nemuze nakupovat, nebo nechce, tak at ceka do 2028. A pak se Americani divi, ze je nikdo nema rad.

By me zajimalo, jak by Andretti reagoval kdyby mel svuj byznis a nekdo mu rekl. Dari se ti, vem me k sobe, ja si taky uloupnu. To by s nim asi rychle vybehl.

A tak treba si to vyvzdoruje. Ale ja fakt nechci 11 team v dobe, kdy jedna staj neni schopna postavit na start dva piloty a resi, jaky na tu formuli namontuje zrcatka, kdy kriteriem je cena. Takze tam pujdou s twinga.

“Michael využíva svojho syna a majstra sveta z roku 1978 Maria Andrettiho” - nemalo tam byť svojho otca majstra sveta z roku 1978 Maria Andrettiho?

Jsem jednoznačně na straně FOM.
A pokud jsou připraveni na jednání tímhle tónem, tak bych s nima ani nejednal.

1 Like

No tezko bude jeho otec soucasne i jeho syn. To jde jen u Cimrmana.

Marco, jeho syn jezdi Indy, takze se asi taky angazuje.

Ale mas pravdu je to blbe napsane.

Já to tu ale píšu pořád - je jen otázka času, kdy Andretti hodně přitvrdí a prakticky jistě začne hrát “americkou kartu”. Což nejspíš už má podloženo i nemalým lobbingem u politiků.
Je spíš překvapivé, že se tak dlouho choval celkem umírněně, ale holt neuspěl a tak půjdou rukavice dolů.
Na výsledek bych sázel velmi nerad, ale že bude jednání v Miami velmi “zábavné” se klidně vsadím a taky bych se klidně vsadil, že se v Miami bude Andretti ukazovat i s různými osobnostmi z USA, které mají do lobbyingu co mluvit…

bude to sice dalsi biely haas s pruzkami, minimalne na par rokov, ale davno tam mali byt. toto strasne odradi dalsich zaujemcov.

A dál?
Jakože Andretti ukáže velký americký firmě, jak se to dělá v Americe?

Velka ostuda FOM a FIA, nikdo nerozumi zbytecnym obstrukcim ohledne noveho tymu v F1, ale sledovanost stoupa ochozy jsou plne at se deje co se deje, takze dle nove mody je vse v poradku :bowing_man:

Michael fandim a drzim palec.
Je mi jasne, ze hlavne velkej trojke vadi ze podla pravidiel je mozne polozit na stôl 200 mega a mas stajnu v hodnote napr. 500 mega.
Logiku a rozum to vsak ma, ten zvysok su pozemky, tovarne, personalne kapacity.
Velkej trojke vsak vadi, ze casom to moze byt miliarda, miliarda a pol.
Pripominam ze cena Ferrari F1 team je 2,9, Mercedes 2,8 miliardy.

nie, ten zvysok tvori fakt, ze nestaci polozit 200mil na stol a mas stajnu

Pockaj tych 200 mega darujes existujucim stajniam.
300 mega su pozemky, tovarne, personalne kapacity.
Mas stajnu v uctovnej hodnote 500 mega.

a to podla teba vadi velkej trojke? :smiley: ono je to miliarda hned

Jj, jsi na strašně FOM a pak se ti nelíbí současnej stav F1 :stuck_out_tongue:

Andretti tlaci na nespravne paky. Treba do vedenia celeho projektu postavit nejakeho c3rnocha(WTF aj s vasou cenzurou?) a potom hulakat, ze je to rasizmus a FOM a teamy nechcu mat medzi sebou cierneho sefa teamu :rofl: Skor sa pohnu lady.

Je smiesne, ked niekto splni podmienky a aj tak ho nezoberu.

1 Like

Pche, prej právo. Zvláštní že to nerozporuje třeba Hogřík, kterej naopak rozporuje rozšíření bodovaných pozic jakože se rozdávají body všem. Tady se naopak dožaduje někdo nějaké práva na účast, to se jako bude rozdávat místa v F1 za základě práva na účast všem co půjdou zrovna okolo? :stuck_out_tongue:

Zákaz/povolení účastnit se v soutěži je stejný, jako bodový system dané soutěže?

Je to soukromá firma. Má právo si určovat, kdo půjde nebo ne.

Neznamená, že někam splním podmínky, že mě musejí vzít. :grin:

1 Like

Ne, jde o základní princip. Andretti nemá na nic právo, stejně jako týmy nemají právo dostávat odměnu za účast.