AMuS: Hornerov posilnený vplyv môže byť predzvesťou Verstappenovho konca v Red Bulle | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bullom znenávidený Christian Horner sa po škandále so zamestnankyňou nikam odísť nechystá. Rovnako tak však nehodlá opustiť rady „červených býkov“ ani Max Verstappen, ktorého časť garáže na čele s Helmutom Markom a Adrianom Neweym je s Hornerom poriadne na nože. Nech rozmýšľame ako rozmýšľame, vychádza nám to tak, že niekto odísť bude musieť. A tým niekým by mohol byť tábor okolo trojnásobného šampióna.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/148591/amus-hornerov-posilneny-vplyv-moze-byt-predzvestou-verstappenovho-konca-v-red-bulle

Vysvetlil doveryhodne uz niekto preco su vlastne Versatppenovci stavani proti Hornerovi? Zrejme ano sudiac podla Josovych vyjadreni, ale preco? Ja by som mal vacsiu doveru v buducnost RB motorsportu pod vedenim Hornera ako pod vedenim MIntzaffa s Markom.

Víceméně jen spekulace jak mu moc vlítla do hlavy, jak se chtěl zbavit Rakouské větve. A samo pak ta ženská která na Verstappenovce asi má osobní vazby.

1 Like

to by ale malo ist mimo Verstappenovcov.

takze sa s Josom posekali o asistentku, ktoru aj tak teraz uz nikto nechce?

No jenže oni maj silnou vazbu na tu Rakouskou větev. Tak jsem to pochopil.

A ta asistentka může být využívána k dalším problémům, ale tohle čistě spekuluji já.

Myslím, že tohle se dozvíme jen, jestli Versteppanovci odejdou z RBR. Napadá mě náklonnost k Helmutovi a snaha mít RBR pod taktovkou od Helmuta. Případně opravdu čísla RBR skrze novy motor na 2026 můžou být špatná a chtějí vyvolat takovou situaci, kdy se rozejdou s týmem, aby se Maxova smlouva nemusela naplnit

mne pride skor, ze B je spravne. K tomu asi Wolff ponuka 9 cifernu zmluvu. Verstappenovci vyuzili situacie na Markov dodatok ku zmluve, ktory je vlastne z pohladu Marka (rakusanov) noha vo dverach, ktore chcel Horner zabuchnut.

Neverim, zeby sa takto vazne posekali o sekretarku.

1 Like

Toto ti nikto nevysvetli. Cele sa to ocividne opiera len o fakt, ze Verstappenovci su vdacni Markovi, ze Maxa dostal do F1. A asi by mala u nich zvitazit lojalnost pred zdravym rozumom. Nechapem, preco by mal Verstappen odist z Red Bullu ktory mozno bude mat zly motor v 2026 do Mercedesu, ktory stoji za h0vno uz teraz. Tri roky im tunel tvrdi, ze budu mat dobre auto a auto sa stale zhorsuje, to su tri roky zameskaneho vyvoja oproti ostatnym a so stropom to proste nedobehnu.

“Hoci sa niektorí predstavitelia Red Bullu tvária, že je všetko s kostolným poriadkom a v tíme panuje priam rodinná atmosféra, pravdou je, že to v Milton Keynes poriadne vrie.” Toto je presne to, co @Bretnix kritizoval ked sem toto iste postnul Situs. Clanok spekulacia jak Brno a hned prva veta je napisana stylom, ze je to dany fakt. Ak je to fakt, kde je zdroj? Ci panko z AMuS to vydedukoval z poslednej VC a RB je vnutri tak rozsypany, ze mechanik nevie namontovat brzdove prasa? Taketo shity patria na blog a nie na serioznu stranku

6 Likes

Zajímavá spekulace.

1 Like

Tak možné to je, na druhou stranu čísla konkurence nevidí, takže je to tak trochu naslepo, jestli teda jde opravdu o tuhle verzi

Článek navíc obsahuje další porci logicky střelených blábolů. Například:

“Mercedes je jedním z nejúspěšnějších týmů novodobé F1, a proto je velmi pravděpodobné, že dříve nebo později se vrátí do vítězných kolejí…”

Pokud už novináři v AMuSu nikdy neslyšeli o Humově kritice indukce a ani jim nefungují vlastní logická čidla, ať si skočí do banky na pokec s kterýmkoli finančním poradcem, aby jim vysvětlil, že minulé výnosy nejsou zárukou budoucích.

Navíc dominance Mercedesu vyplývala z enormního náskoku ve vývoji motoru, kterážto kritická podmínka nyní splněna není. Naopak, v zvládání ground effectu je Mercedes bezradný a s motorem žádný zásadní náskok patrně mít nebude. Ostatně i v rozhodnutí LH odejít hrála, zdá se, svou roli i skepse vůči Mercedesu. Věřit, že Mercedes je na dobré cestě vrátit se v roce 2026 do vítězných kolejí, asi by se do Ferrari tak nehrnul.

Se stejnou logikou by se dalo odvozovat: McLaren je jedním z nej týmů, a proto je velmi pravděpodobné… Jednoduše, ne, není, slovo “velmi” je čistá fikce. Mercedes se jistě může dostat do vítězné formy, ale vzhledem k jejich průběžným problémům to zase tak pravděpodobné není.

Podobně odkaz na AM skrze Hondu a “nejkrásnější vzpomínky”. Jenže Honda kromě jiného je značka, která v F1 pravidelně bere do zaječích a vrací se zpátky. Pokud setrvá a RB Powertrains nebude konkurenceschopná jednotka, nic nebrání Red Bull vykašlat se Powertrains a dohodnout se s Hondou. Byznys je byznys. I McLaren dal kopačky Mercedesu a teď ho má v útrobách zpátky.

Celá úvaha AMuSu je tak vyfabrikovaná, že ji nelze brát jinak než s rezervou.

3 Likes

My odchod Vesrstappena nemáme za jasnou věc, jen předzvěst s rostoucím mezilidským napětím v týmu. Třeba jen dělaj zbytečné bububu. Žel uklidňující řešení v nedohlednu, a čas běží.

1 Like

Ak tam prepašovali tú podmienku o opustení tímu v prípade odchodu dr. Marka, tak im môže ísť aj o peniaze. Predsa len v tejto rozbúrenej atmosfére v tíme im môže majiteľ ponúknuť nejaké chechtáky navyše a viac si Verstappena zaviazať úpravou zmluvy.

Inac co sa deje v redbulle konkretne teraz? Som trochu busy a neviem teda nic nové? :man_shrugging:

Konkrétně teď taky nevím, nepozvali mě :smiley: Ale v obecné rovině počítám že si nadále poměřují pindíky, hrajou na morální notu, vyhrožují a jednají. Horner vs rebelové kde se chce Hornerova hlava a ta místo toho aby padla, tak se změnila ve valící kouli jak v Indiana Jones.

Vam tu uz slusne prepina v tej redakcii… Zamestnajte sa v Novom Case!! Toto ma byt technicky web?

7 Likes

Autor si proste otaca fakty tak aby sedeli do jeho narativu.

Ano, Mercedes je jeden z najuspesnejsich teamov. Ale ako hovoris, bolo to obrovskym naskokom co sa tyka motora, konkurencia sa so zetonovym systemom nemala sancu priblizit. Tak ako sa nebude mat Mercedes ako priblizit celu. Mozno zasa trafia dobre motor, ale ground effect zostava aj po 2026 a kde vacsina odladuje svoje designy, Mercedes ani nevie, preco im auto chvilu ide a chvilu nie.

AM tiez nevidim realisticky, tam je totizto otazne aj auto, aj motor. Co sa Hondy tyka, asi aj AM pocita s tym, ze po nejakych rokoch zasa zdrhnu :smirk:

Ale stat sa moze, videli sme ze mozne je skoro vsetko. Lenze toto nie je redaktorcina, ale vyrabanie clickbaitov alebo potom uplny amaterizmus. RBR musi byt vnutri cely rozhadany, lebo su ticho a k Hornerovi sa nikto nevyjadruje a nikto mu nevyjadril podporu. Kto by to asi urobil, ked pripad nie je uzavrety? A ked nikto nevie ako to dopadne? A nechapem, preco by sa mal team rozpadat. Ci odide Marko alebo Horner, ci to Thajcania&Horner Rakusakom vyfuknu, co to zmeni pre “Whatshisname” mechanika alebo “Whatsername” aerodynamicku? Odide Verstappen a co? Zozenie sa druhy pilot a budu stavat auto prenho a ide sa dalej. Ale vsetci sa tvaria (a niektori uz aj raduju) ze odide Horner/Marko/Verstappen/Newey a RBR pomaly prestane existovat. Z mojho pohladu najvacsie riziko upadku by predstavoval vyhadzov Hornera, takze Thajcania spravili rozumnu vec, ked ho podrzali. Viem aka je doba, ale riskovat rozpad 20rokov budovanej stajne ktora valcuje len preto, ze zrejme (stale to ofiko nikto nepotvrdil) nejaka pani a par kamaratov sa rozhodli, ze bude sranda Hornera obvinit z harasenia.

RB mlci a vsetci si vymyslaju svoju verziu pravdy a to by sa diat nemalo. “Vy nam nic nepoviete, tak my o vas budeme pisat, co si vymyslime.”

7 Likes

Ciste Topky :rofl: uz tu chybaju len nadpisy “Christian Horner sa vratil z toalety: Z jeho slov po navrate mrazi.” Ci “Srdcervuci odkaz Verstappena Markovi.”

Ale tak v redakcii si povedali: “No ked moze AMuS… Co sme my horsi?”

6 Likes

niekde som cital spekulacie, ze verstapenovci chcu pdist po tom co videli prve vysledky novych motorov red bulu powertrains.

85 článok o tom ako sa RB rozpadá a jak niekto odchádza.

Škoda, že dva týždne dozadu sme čítali “potvrdené informácie” ako odíde Horner pred VC Austrálie lebo ho Thajci nepodržali. Voalá, dva týždne ubehli, Horner sedí na svojej stoličke a overené informácie hovoria, že jeho stolička je pevnejšia viac ako inokedy.

A celý tento naratív alá nový čas je v rovine ako si do bodky opísal - nikto nič netuší ale každý vie všetko. RB je ticho jak voš pod chrastou, najpravdepodobnejšie kvôli tomu, lebo neexistuje jediný dôvod prečo by sa mali k tomu ďalej vyjadrovať. Zbytočne mútit vody, žiadne ich vyjadrenie aj tak neprinesie ukludnenie ako sme už mnohokrát - aj na tomto fóre - videli. Tak ako som už písal, aj keby pánbožko zostúpil z nebies a povedal, že všetko je korektné a v pohode tak tu budeme čítať, ako iba mlžia.

Newey medzičasom už prestúpil do Ferrari, McLarenu, Aston Martinu aj Mercedesu.

Najlepšie na tej celej špekulácii je, presne to strielanie sa do kolena. Max, ktorý tu dostáva hate aký je cholerik a nevie prežiť, keď napriek dominantnému monopostu nedokončí VC kvôli brzde a rozčuluje sa pôjde do teamu k človeku, ktorý hanil jeho, jeho otca a robí jedny z najväčších politických výtlakov v F1. Navyše team nevie už tretí rok trafiť koncept, čo VC to náhodný výsledok lebo raz to ide, raz to nejde.
Ale Max pôjde do takého teamu z RB, v ktorom može lavou rukou naťahovať pišuláka popri tom ako krúži FL.

Áno, jeho odchod je teoretický po 26, ale ja to vidím maximálne na ročnú/dvoj ročnú zmluvu inde ak bude mať inside info, že RB je na tom tragicky s svojim motorom. A ak to inde nepôjde, vyserie sa na to a čus.

6 Likes