Alpske lyzovanie sezona 2024/25

:pray: Přišlo mi že dneska totálně vyniklo jaký to byl ledovatý pruťák i z kamer…a do toho vítr. Jako závod pěkný.

2 Likes

Urcite, pekne vidiet Saru Hector na cele, sympaticka pretekarka.

1 Like

Jo, zaslouženě. Myslím si že kdyby Mikaela dojela, tak by jí nedala. Hectorová složité obřáky umí. Ale zase překvapilo mě jak Shiffrinová dokázala přeřadit od minulého obřáku, jela skvěle.

Čekal jsem lepší Guttovou a Brinoneovou a ta měla vlastně taky DNF, docela to s favoritkama zamavalo.

1 Like

Uz tam mala chybu v najazde do strminy, takze suhlasim, ze asi nie.

Skoda, ze sme nevideli jej medzicas po strmine, ten ma celkom zaujimal. V prvom kole na cistej trati isla velmi dobre uz v Söldne, az ked sa to rozbilo, zacala sa trapit, co sa jej v obraku zvykne stavat. Aj v Killingtone to v druhom kole (bez ohladu na vypadok) islo trochu horsie, ale tam sa trat drzala v dobrom stave, to Shiffrin myslim pomohlo.

Lara Gut sa vracia po chorobe a mensom zraneni, takze treba mat realisticke ocakavania, najma pri jej veku. Ja osobne som prekvapeny, ze vobec este jazdi, po minulej sezone sa zdal byt celkom dobry okamih na ukoncenie kariery. Ale teraz si uz naozaj myslim (hoci to u nej vela ludi tvrdilo uz pred piatimi rokmi), ze tato sezona bude jej posledna a vysledkovo to tym padom nebude taka slava. Vidno, ze telo uz celkom nespolupracuje. V Super G podla mna este nejake spickove vysledky zajazdit moze, v obraku a najma v zjazde uz skor nie. Ale mozno som len prilis pesimisticka, ak Gut niecim vynikala, bola to schopnost zajazdit skvele vysledky v case, ked sa to uz prilis necakalo.

1 Like

Naprostý souhlas, ale jestli skončí, tak mě to celkem vezme. :neutral_face: To je naprostá stálice posledních let a já jsem jí sledoval hrozně rád…no, ale ten pocit, že se konec blíží mám také. Ono u žen je ten věk konce přeci jen logicky nižší…

Třeba Shiffrinová podle mě skončí příští rok… :eyes:

Aj mne bude trochu smutno, je to moja oblubena lyziarka dokedy som zacal v roku 2013 sledovat lyzovanie, cize uz dobrych desat rokov. Ale mala peknu karieru.

Měl jsem rád také Fenningerovou, to už nějaká doba je co skončila. Ale s Guttovou sváděly pěkné souboje.

1 Like

Fenninger mala nadhenu techniku, dodnes som nenasiel lyziarku, na ktoru by som sa tak rad pozeral. Jej jazda na MS v Beaver Creeku v obrom slalom z roku 2015 je pre mna to nakrajsie, co kedy nejaka lyziarka na svahu vyprodukovala (s vynimkou toho kratkeho pluhu v zavere :slight_smile:). Strasna skoda, ze sa zranila.

1 Like

S Shiffrin to nevyzera prilis dobre, ak sa zranila, tak nas caka mimoriadne otvoreny boj o velky globus. Ani neviem, koho by som tipoval za vitazku.

Mně jí bylo vlastně velmi líto, když jí Ledecká o setinu vyfoukla zlato v Super G na olympiádě. Tam jsem byl malinko rozpolcený. :smiley:
Beaver Creek 2015 si tedy musím pustit, vzpomínám si jen matně. :smiley:

2 Likes

Ty jo, doufám že to pro ní není letos konec. :confused: Snad přijdou pozitivní zprávy.

1 Like

Ledecka začala sezónu hodně dobře

1 Like

151515151515.

2 Likes

Vyzerá, že Anna vedela pekne s citom plynulo kopírovať terén a ťažila z toho. :skier:

Jak rozpolcený? :slightly_smiling_face: Češka musí byť pre Teba jasná voľba, či?

2 Likes

Neviete niekto, kedy nastúpi do pretekov Peťa Vlhová?

Plan bol v Semmeringu.

1 Like

Jasně že jsem měl radost, Ledecka tam přepsala historii. Z Veithové jsem měl radost a nečekal jsem, že by jí měla Ledecká odsunout, proto mi jí bylo docela líto.

Jsem zvědav, jak jí to bude jezdit letos. Trošku mě štve, že nevyzkouší sezonu bez snowboardu, kdy by vyzkoušela fakt jen sjezd a super g. Myslím si, že s jejim ultra talentem by se ji mohlo podařit získat křišťálové globy, ale takhle v té kombinaci ji musí zákonitě chybět čas na trenink. Za mě je to škoda, ve snowboardu nemá už co dokazovat.

3 Likes

Ty jo, vůbec sem neviděl slalom :smiley: ale koukám, že Camile Rast drží to co nastavila minule a osmnáctka Colturi zase vysoko. :slight_smile: Doufám že Mikaela se dá rychle do kupy.

1 Like