Mužské slalomy jsou už dlouho velmi vyrovnané a tenhle poslední zavod to jen potvrdil, pěkný závěr.
globy za slalom:
Mužské slalomy jsou už dlouho velmi vyrovnané a tenhle poslední zavod to jen potvrdil, pěkný závěr.
globy za slalom:
Díky @Unleash_the_lion, že jsi založil tohle vlákno, lyžování je super krásný, komplexní a pestrý sport. Bohužel jsem z toho asi na dva měsíce a nepřispíval tady, dokonce jsem vypadl i z predictoru, který šel mimo mě, a radši jsem ho smazal po pár neaktualizovaných zavodech…🥹🙃
Příští olympijská sezona by mohla být ještě zajímavější, tak třeba zase na konci října v Soldenu…
Za mě kompletně předávám štafetu F1 a Alonsovi.
Inak trochu škoda, že ste toto fórum nedali aj v širšom zmysle na zimné športy - ak sú tu priaznivci tiež skokov na lyžiach podobne ako ja , tak od budúcej sezóny rád pokecám.
Hlavne ak budú také chuťovky ako dnešný svetový rekord (254,5m) Domena.
Všechno pod FIS je vítáno + IBU.
Myslím, že příští olympijskou sezonu toho k řešení víc než dost.
Tak isto aj biatlon by nebol na škodu.
Ešte k tomu vyššie éra Rivality Vlhová - Shiffrin to bolo niečo krásne v lyžovaní, škoda, tých zranený teraz
Hmm, vlastně po sezoně a najednou je tu rušno.
Ledecká vs Shiffrinová ve sjezdu a Super G , to by bylo mé přání. Obě full focus na ty disciplíny. Jenže Ledecká se v olympijské sezoně snowboardu nevzdá a Shiffrinová slalomu taky ne.
Víte že dnes padl světový rekord ve skocích na lyžích?
Tak jasne ale Vlhová vs Shiffrin v Slalome je v poslednej dekáde najväčšia rivalita. Možno jedna z najväčších celkovo v Alpskom ženskom lyžovaní.
Málokedy sa nájdu dvaja športovci tak výrazne odskočení od zvyšku, že pokiaľ nespravia chybu, tak sa takmer vždy bojuje len o 3. miesto.
Veľká škoda zranenia Vlhovej. Nemyslím si, že sa dokáže vrátiť do takej formy v akej bola pred zranením.
6 príspevkov vyššie od Tvojho to sem zavesil Arafinwe Ferdo.
Asi jsem se díval na záznam. Myslel jsem, že je to čerstvé info.
No nenapadlo by mě, že ten pád co měla Vlhová jí prakticky vymaže dvě sezony, ale takové je lyžování. Shiffrinová se během té doby stihla zranit dvakrát, ale vždy se v sezoně dokázala vrátit. Nevím jak to bude pokračovat dál, ale pokud se bude Shiffrinová stále hlavně soustředit na slalom a obřák (a nezraní se zase), tak ostatní nemají šanci, včetně Vlhové, imho.
Ale jak jsem psal, já bych si přál aby začala full focus na sjezd, tam jí globus chybí.
Kolená sú najhoršie kĺby na zranenia. Mnoho športovcom už ukončili kariéru. Po operácii to koleno už nikdy nie je také ako predtým.
A aj keď sa z toho zotaví, tak návrat do top formy je veľmi náročný, lebo je to dlhé liečenie, počas ktorého sa dlho prakticky skoro nič nedá trénovať.
Zranění kolena pro slalom je hodně špatné no. Možná by se taky měla přeorientovat na rychlostní disciplíny, postavu a i sílu by na to měla.
Tiež sa čudujem, že s jej postavou a hlavne štýlom sa už dávno viac nevenovala aspoň obráku a super G. Na zjazd už človek musí mať aj žalúdok a byť tak trochu samovrah, aby tam zajazdil super výsledok.
Ale asi na to mali s tímom dôvod. Keď mali hlavný cieľ veľký glóbus, tak kľúčové pre ňu bolo čo najviac víťazstiev v slalome a dobré výsledky v obráku.
Vlhová skúsi návrat budúci rok a ukončí kariéru. Ja si myslím, že aj Shiffrin už vude chcieť ukončiť kariéru a začať si rodinu. Ono je na vrchole dlho a ten bod zlomu sa blíži. Začnú zranenia a to je koniec. Vlhová jeden blbý pád a kariéra je vpodstate out. Ale dosiahli toho veľa, každá vpodstate všetko. Keby som to prirovnal na F1. Ja by som povedal skončilo to ako Michael a Alonso alebo Michael a Haikenen. Shiffrin prekonala rekordy, ktoré aj stanovila na dlho a Vlhová zas dosiahla nezmazateľné úspechy, všetko čo mohla vyhrala + napr triufmy v Levi sú krásne.
Aj ja ju mam rad a tuto sezonu isla naozaj skvelo.
Zo svetoveho pohara v Zauchensee v roku 2015 mam s Brignone dokonca spolocnu fotku. Lara Gut, ktorej fandim, sa vtedy fotit nechcela, lebo v pretekoch vypadla, okolo Lindsey Vonn sa tlacilo prilis vela ludi a nedalo sa k nej dostat, tak som zasiel za Brignone, ktoru si nikto nevsimal a bola velmi ochotna.
Tak som lahko ziskal fotku s buducou hviezdou sportu.